Salı, Mayıs 30, 2017

17'lik gençler tarih yazmanın eşiğinde!

Denizli 2. Amatör Küme C Grubu'nda yer alan İncilipınargücüspor, kısıtlı imkanlarına rağmen son hafta mücadelesi öncesi tarih yazmanın eşiğinde. 


Bu sezon A takım düzeyinde lige katılan ancak hedef koymayan Mavi Beyazlılar, yaş ortalaması 17'yi bulan takımlarıyla dikkat çekici bir performansa imza atıyor. Ligin son hafta mücadelesi öncesi bir üst lige terfi etmek için avantajlı konumda bulunan İncilipınargücüspor'un son hafta karşılaştığı rakiplerinden Siteler Mahallesispor mücadelesinde kadrosunda yer alan 15 oyuncudan sadece ikisi 1999 doğumluydu. Kadronun geri kalanı 2000 doğumlu oyunculardan oluşurken, yedi oyuncu henüz 17 yaşını tamamlamamış durumda. 


Sezonun son mücadelesinde sahadan galibiyetle ayrıldığı takdirde adını bir üst lige yazdıracak Mavi Beyazlılar, Denizli amatör küme tarihinde bu yaş ortalamasıyla böyle bir başarı yakalayan ilk takım unvanını da alacak. 


Behçet Arım: Amacımız genç oyuncularımızın maç tecrübesi kazanmasıydı
Kulübün hem başkanlığını hem de A takımın teknik direktörlüğünü yapan Behçet Arım, elde ettikleri başarıyı Yerel Futbol'a değerlendirdi. 


Bu sezon hedef koymadan lige katılım gösterdiklerini belirten Arım, "Bu sezon sadece alt yapı oyuncularımızın daha fazla maç tecrübesi kazanması amacıyla 2. Amatör Küme’ye katıldık. Sezonun ilk haftalarında yaş farkı ve fiziksel farklılıklarının her geçen maç daralmasıyla ve en önemlisi çocukların kendine güvenlerinin gelmesiyle şampiyon olabileceğimizi söyledim. Çocuklar da her maçta daha iyi performans göstererek son maça kadar geldi. Bu hafta sonu kendi evimizde oynayacağımız maçı almamız ile şampiyonluk kupasına sahip olacağız" dedi. 


"Biz şampiyon olabiliriz"
Dördüncü haftanın kırılma anlarından biri olduğuna dikkat çeken Behçet Arım, "Sezonun değerlendirmesine gelince; ilk haft amatör takımımızın tarihinin ilk maçını çok rahat bir skorla aldı ve 13-2 galip ayrıldık. İkinci haftada grubun zorlu ile maalesef bireysel hatalar sonucu 2-2 berabere kaldı. Üçüncü hafta grubun lider takımına iyi bir oyun ve mücadeleye rağmen tecrübesizlikten dolayı 3-0 mağlup oldu. Maç bitiminde tüm oyuncularıma “Biz şampiyon olabiliriz. Kendinize güvenin” dedim. Dördüncü hafta deplasmanda kendi rakibimizle harika bir maç ve oyun oynarken, futbol şansının olması, yine büyük bir tecrübesizlik sonucu son 10 dakikasına 1-1 berabere girdiğimiz mücadeleyi 4-2 kaybettik ve kahrolduk. Artık moraller ve güven gitmiş, işimiz hesaplara kalmıştı" ifadelerini kullandı. 


"İkinci devre 'artık biz de varız' dedik"
"Beşinci haftayı bay geçtikten sonra altıncı haftada ‘ya tamam ya devam’ maçına çıkıp 5-0 kazanarak istediğimiz oyunu ve skorla kendimizi bulduk. Yedinci hafta artık potaya girebilmenin hesaplarıyla gelen şansı da kullanarak 6-1 kazanarak 3 puanı hanemize yazdırdık" ifadeleri ile özgüvenlerini yeniden kazandıklarını vurgulayan Behçet Arım, şunları söyledi:


"İkinci devre ile artık ‘biz de varız’ diyerek gücümüzün farkına varıp rakiplerimizle başbaşa mücadel ettik ve artık kendi evimizde rakibimizin avantajlarını bilerek sahaya çıkıp oyunumuzu sergiledik ve ilk maçı 4-2 kaybettiğimiz mücadelenin rövanşını 5-2 ile kazanarak son haftaya şampiyonluk edasıyla hazırlanıyoruz. Sadece tek bir gol ile tüm avantajları bizim elimize alan bu aslan yürekli çocuklarımız bizim geleceğimiz. Kendi grubumuzun en çok gol atan takımıyız. Son maça rakibimizle aynı puanda giriyoruz. Bir gol averajıyla, son maçı alarak, bu kadar yaş ortalaması genç bir takımla tarih yazmak istiyoruz. Kadromuzdaki iki oyuncumuz 1999 doğumlu, tüm oynayan ve devam eden oyuncularımız 2000 doğumlulardır."


Muhabir: Gökhan Taner

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.