Cuma, Nisan 28, 2017

Tunaspor: Hakkın kötüye kullanılması suçtur

BAL ekiplerinden Tunaspor, Vefaspor'un son maça çıkmaması ve 3 puanının silinmesi sonucu düştüğü durumla ilgili bir basın açıklaması yayımladı.


“2016-2017 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü’nün 12. maddesinin m bendi; BAL’da 3 ayrı grupta 4’er takımla temsil edilen İstanbul takımlarının düşme ve yükselmelerini düzenlemektedir. Bu maddeye göre; “4 takımın hiçbiri Spor Toto 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezse, bu 4 takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan 2 takım BAL’da kalır. Diğer 2 takımdan en alt sırada olan takım yerel lige düşer. Diğer takım ise yerel lig sıralamasından bir takım ile baraj müsabakası oynar. Yerel lig sıralamasından bir takım BAL’a yükselir” hükmüne yer verilmiştir.


Bölgesel Amatör Lig (BAL) son hafta müsabakasında 09.04.2017 tarihinde saat 15:00’da Bayrampaşa Belediye Stadı’nda gerçekleştirilen Tuna Spor – Hereke Yıldızspor maçını 4-1’lik sokarla kazanarak ligi tamamladık. Bu durumda puanımız 22 olmuştur. Lig sıralamasında ise 10. sırada yar aldık. İstanbul takımları arasında 3. sırada olup, mevcut puanlara göre son iki sırada yer alması mümkün olmayan Vefa Spor’un da ligi 11. sırada tamamlaması durumu nedeniyle takımımız ligde kalmak için play-out oynama hakkı elde ediyordu. Ancak 19 puanlı Vefa Spor yine aynı tarih ve saate oynaması gereken Çayırovaspor maçına gitmediği için statü gereği hükmen mağlup sayıldı ve -3 puan cezası aldı. Ligden düşmesi kesinleşen Vefa Spor’a -3 puan cezası verilmesi nedeniyle aslında cezalandırılmak istenen Vefa Spor cezalandırılmadı, aksine Tuna Spor cezalandırılmış oldu. Nitekim -3 ceza puanı Vefa Spor’u 13 takımlı grubumuzun son iki (12. Sırası) sırasına attığı için statü gereği Tuna Spor’un play-out oynama hakkı elinden alınmış oldu.


Vefa Spor Yöneticileri, son haftaya gelindiğinde kendi takımları zaten İstanbul İlindeki takımlar arasından düşme potasında olduğu için art niyetle hareket ederek maça çıkmamışlardır.


Sonuç itibari ile amatör futbolun en yetkili kişileri olarak bu konunun adaletini sağlamak, Tuna Spor’un hakkını teslim etmek TFF’nin (Türkiye Futbol Federasyonu) elindedir. Hukukun genel prensibi olan “Hakkın Kötüye Kullanılması Suçtur” ilkesine dayanarak hakkımızın TFF tarafından teslim edileceğine inanıyoruz.


Nitekim Tuna Spor Kulübü’nün play-out oynama hakkının verilmesi hiçbir şahıs ve kuruma zarar vermeyeceği gibi ortaya çıkan bu durumun bundan sonra haksız yere mağdur edilebilecek kulüplerimize de emsal teşkil edeceği kanaatindeyiz.”


Saygılarımızla...


Tuna Spor Kulübü

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...