Salı, Nisan 25, 2017

''Türk'' Manuel Neuer


 Almanya Bundesliga ekiplerinden 1.FSV Mainz 05'in U10 Takımı'nda oynayan kaleci Tarık Karaman performansı ile göz kamaştırıyor.
Bir çok Bundesliga ekibinin transfer etmek istediği 1.45 cm. boyundaki başarılı minik eldiven,22 Şubat 2007 doğumlu.Futbola beş yaşında oturduğu semtin amatör takımı KSV Reichelsheim'de başlayan Tarık,altı yaşında ise tercihini kalecilikten yana kullanmış.


En iyi kaleci ödüllerine ambargo koydu


2013/2014 Sezonu'nda Almanya'da minik kramponlar için düzenlenen FairPlay Lig'inde ilk maçına çıkan Tarık, antrenörlerinin de en güvendiği isim olarak sahaya kaptan olarak çıkmış.Oynadığı FairPlay Lig'inde en iyi kaleci ödülllerine ambargo koyan Tarık için 2015 yılının sonlarına doğru ise iki Bundesliga ekibi,Mainz ile Eintracht Frankfurt, Tarık için transfer teklifinde bulunmuşlar.Babası Çetin Karaman tercihini Mainz'den yana kullanınca Tarık da 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren Mainz'in altyapısında forması için ter dökmeye başlamış.Tarık burada da lig öncesi Bundesliga takımların katıldığı özel turnuvalarda da iki defa en iyi kaleci ödülünün sahibi olmuş.


Kısa tatil süresinde bile Galatasaray Tesisleri'nde antrenmana çıkıyor



2016/2017 Sezonu'nda Mainz'ın U10 Takımı ile lig maçlarına çıkan Tarık Karaman,karşılaşmalarda gösterdiği mükemmel performansın yanında takımının bu sezon attığı 109 golün birçoğunu da ise yaptığı degajlarla asist yapma özelliğini de barındırıyor.Ayrıca Mainz'ın bir üst kategorilerde bulunan takımları ile de bazen maçlara çıkan yetenekli file bekçisinin takımı,12 maçta aldığı 11 gakibiyet ve 1 mağlubiyet ile 20 takımlı ligde lider durumda.Türkiye'ye geldiği kısa tatil süresince de çalışmalarına ara vermeyen Tarık, Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kaleci antrenörleri ile Fenerbahçe, Galatasaray, Altınordu gibi birçok takımın altyapısına yetiştirdiği kalecilerle dikkat çeken Ali Yücel nezaretinde devam ediyor.


 


Tarık Karaman Yerel Futbol'a,Manuel Neuer hayranı olduğunu ve Neuer gibi futbola önce saha içinde başlayıp daha sonra ise kaleyi tercih etme hikayesini ise büyük bir heyecanla anlattı.Neuer'in futbolcu iken diğer takımlara attığı golleri anlatırken bile heyecan içindeydi.Ayrıca Neuer kadar,bir Muslera hayranı olduğunu da ekledi.


Transfer teklifleri var


Yerel Futbol'a açıklama yapan Tarık'ın babası Çetin Karaman ise, "Bir çok Bundesliga ekibinden talep var.Fakat ,Mainz'da aldığı eğitim ve ortamdan memnun olduğumuz için şimdilik bu konuda konuşma gereği duymadık.Türkiye ve Almanya'da uzman kişiler tarafından yeteneğinin görülüp takdir edilmesi ise tabii ki çok gurur verici."diye konuştu.


Almanya'da altyapı antrenörleri tarafından dikkatle takip edilen 10 yaşındaki kaleci Tarık Karaman için Milli Takım ekibimizin bir an önce çalışmalara başlaması ise Yerel Futbol olarak bizim naçizane düşüncemizdir.


ARİF DOĞAN


 



Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.