Pazartesi, Mart 27, 2017

Beyşehir hakem engelini aşamadı

Konya Süper Amatör Lig 20. Haftasında zirveyi ve düşme potasını yakından ilgilendiren Beyşehir Belediyespor – Selçukspor maçında kazanan çıkmadı.


Beyşehir 75. Yıl Cumhuriyet Stadında oynanan Beyşehir Belediyespor – Selçukspor karşılaşmasını Klasman Yardımcı Hakem Hulusi Akırşan düdük çaldı.


Karşılaşmaya hırsı mücadelesi ile isteyen taraf ev sahibi takım Beyşehir Belediyespor oldu.  İlk yarıda iki takımında kontrollü oyunu tercih etmesi riske girmeyerek birinci bölgede fazla topla oynamadan orta olan mücadelesi skora da yansıdı ve 0-0 eşitlikle tamamlandı.


Mücadelenin ikinci yarısında rakip yarı alanda etkili ataklarla gol arayan taraf deplasman takımı Selçukspor’du taki kontra atakla defansta dengesiz yakalana kadar. 62. Dakikada Mavi beyazlı defansın ikinci bölgede topla buluşturduğu Metehan Kader, üç rakibinin müdahalesiyle ayakta kaldı ve sağ kanattan ceza sahası içerisinde oyuna sonradan dahil olan Oğuzhan Gümüşhan ile topu buluşturdu. Oğuzhan Gümüşhan, topla buluştu ve topu kalecinin sağ tarafından filelerle buluşturan golü attı.


79.Dakikada  Selçukspor rakip Beyşehir Belediyespor orta alanında kaleye gitmek isterken mavi beyazlı futbolcuya faul yapıldı ve Klasman Yardımcı hakem Hulusi Akırşan oyna işaretiyle bir anda rakip ceza alanına giren Selçukspor hücum oyuncuların şutunu elle oynamasına penaltı çalması ile karşılaşma bir anda gerildi. Beyşehirli futbolcuların yaklaşık 5 dakika boyunca penaltı öncesindeki faul pozisyonunu hakemle tartışmaları karardan döndürmeye yetmedi. Topun başına geçen Hasan Kabak Skoru 1-1 getiren Penaltı golünü attı.


Hakem Hataları Maçın Önüne Geçti


Stresi ve atmosferi yüksek karşılaşmanın en çok tartılan ismi Klasman Yardımcı Hakem Hulusi Akırşan oldu. Rakip yarı alanın 1 bölgesine yakın alanda topa kafa ile vurmaya çalışırken tekmeye maruz kalan pozisyonda oyna işareti, Selçukspor’un hücum yaptığı anda yardımcı hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasına aldırış etmeden devam ettirmesi. Penaltı kararından önce açık faulü vermeyip ardından devam eden pozsiyonda alehte penaltı çalması ve ev sahibi takım oyuncularına çok kolay sarı kart çıkartması Beyşehir Belediyespor taraftarının tepkisini çekti. 


Ereğlispor maçı tribünden izledi.


20.Haftayı bay geçen zirve yarışında rakibinin oynadığı maçı 300 km gelerek tribünden takip eden Ereğlispor Teknik heyeti, futbolcuları ve idarecileri her pozisyonda adeta hop oturup hop kalktı.


Ahmet Akay kalesinde devleşti


Alt yapısını Atiker Konyaspor’dan alan Beyşehir Belediyespor’un Selçukspor karşılaşmasında kalesini koruyan Ahmet Akay, Selçukspor ileri uç forvetlerini adeta çılgına çevirdi. Penaltı golü haricinde yer tutuşu yan toplarda iyi çıkışı ve sert şutları çıkartması takımın 1 puan kazanmasında rol aldı.


Metehan Kadar ismini bir yere not edin


İki sezondur adını sıkça duyduğumuz Selçukspor maçında üç futbolcunun darbesine rağmen yıkılmadan golü adeta yaratması ile maçın önemli isimleri arasına girmesine neden oldu. Karşılaşma boyunca lider Selçukspor defansını adeta bezdirdi.  


 


STAT : Beyşehir 75. Yıl Cumhuriyet


HAKEMLER: Hulusi Akırşan, Murt Özdil, Murat Durgutluoğlu


BEYŞEHİR BELEDİYESPOR: Ahmet Akay, Hüseyin, Cihat, Tunahan, Mustafa Yüksel, Mehmet, Talip, Mehmet, Oğuzhan Tülek, Yiğithan, A.Metehan


SELÇUKSPOR: Barış, Soner, Cafer, Mustafa Melekoğlu, Halil, Yasin, Hasan, Ali, Hakan, Mustafa Yıldırım, Berat


GOLLER: 62. Dakikada Oğuzhan Gümüşhan Beyşehir Belediyespor, 80. Dk. Hasan Kabak (P) Selçukspor 


HABER : YÜKSEL CIRT - KONYA

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.