Salı, Ocak 31, 2017

Kemer, Çağla ve direkleri geçemedi

TFF Kadınlar 3.Ligi 11.Hafta maçında, iki İstanbul ekibi karşı karşıya geldi.
Kemer Futbol Kulübü'nün bir penaltı kaçırdığı ve iki topunun direkten döndüğü karşılaşmada, 1453 Maltepe Gençlikspor Kalecisi Çağla Kaya'nın da harika bir performans göstermesi eklenince Eyüp temsilcisi bir puana razı oldu.


İdealtepe Sahası'nda oynanan ve Ahmet Gülümser-Aydoğan Sarıkey-İsmail Özdemir hakem triosunun başarılı bir yönetim gösterdiği karşılaşma, denk güçlerin mücadelesi şeklinde başladı.



Maçın ilk tehlikeli atağı ise 1453 Maltepe Gençlikspor'dan geldi.
21.dakikada,Eda Öztürk'ün pasında kaleci İrem Er ile karşı karşıya kalan Melike Gözde Ulu etkisiz bir vuruşla topu kaleciye teslim etti.


 


Kemer, Çağla ve direkleri geçemedi


33.dakikada ceza sahasının hemen dışında,rakip kaleyi karşı cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazanan Kemer FK'nde topun başına İrem Yüksel geçti.İrem'in harika vuruşunda kaleci Çağla'nın parmaklarından seken top üst direkten döndü. Maçta yavaş yavaş üstünlüğünü hissettirmeye başlayan Lacivert-Kırmızılılar, bu dakikadan sonra 1453 Maltepe Gençlikspor kalesine daha sık ve tehlikeli gelmeye başladı. 39.dakikada Melike Çöp, üç defans oyuncusu peşine takarak kaleci Çağla Kaya ile karşı karşıya kaldı.Melike'nin şutunda Çağla harika bir refleksle topu çıkardı.


 


 Kemer sayısız şut ve karşı karşıya pozisyonu buldu


İlk yarısı 0-0 berabere sonuçlanan karşılaşmanın ikinci yarısı Kemer forvetleri ile kaleci Çağla Kaya arasında geçti.17 yaşındaki genç eldiven, Kemer FK tarafından ablukaya alınan kalesinde devleşerek taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.
51.dakikada İrem Yüksel'in sert şutunda sol kale direğine çarpan ve çizgi üzerinde kaleye paralel bir şekilde kavis alarak ilerleyen topu sağ direk dibinden Maltepe defans oyuncuları çıkardı.
58.dakikada Kemer atağında Songül Demirtürk'ün kaleye giden şutu defansa çarparak yön değiştirdi,kontrpiyede kalan Çağla harika bir refleksle topun sahibi oldu.


Kemer penaltıdan da sonuç alamadı


Etkili şutlar ve araya atılan toplarla Maltepe temsilcisinin kalesini bunaltan fakat kaleci Çağla'yı bir türlü geçemeyen Kemer FK, 72.dakikada penaltı kazandı.Meryem Akkuş'un ceza sahası içinde eline çarpan topta, Hakem Ahmet Gülümser terettüdsüz penaltı noktasını gösterdi.Atışı kullanan İrem Yüksel topu kalenin solundan auta gönderdi.
İki takımın puanları paylaştığı zevkli geçen karşılaşma 0-0 berabere sonuçlandı.


 


 1453 MALTEPE GENÇLİK:0 - KEMER FK:0


STAD: İdealtepe Suni Çim Stadı
HAKEMLER: Ahmet Gülümser-Aydoğan Sarıkey-İsmail Özdemir
SAHA KOMİSERİ: Yakup Şahin
SAĞLIK GÖREVLİSİ: Mücahit Piricci


1453 MALTEPE GENÇLİK: Çağla Kaya, Meryem Akkuş,Buse Asılbaş, Meltem Dinç, Zehra Deniz, Özge Akdere (Pelinsu Söğüt), Melike Gözde Ulu, Eda Öztürk,Elif Naz Doğan (Selin Özel )(Elif Akıncı), Ceyda Bektaş, Şeyma Öztürk
Yedekler: Merve Demirci
Teknik Sorumlu:Tamer Düzcü


KEMER FK: İrem Er, Melike Çöp,Aylin Altuntaş, Neslihan Bozkaya,Beyza Nur Ada, Medine Gerçeker, İrem Yüksel,Burcu Nur Eriş(Nur Çiçek Bulut),Amine Aleyna Durdu (Ezgi İnan), Songül Demirtürk,Hacer Çakmak (Cansu Al)
Yedekler: Hayrünnisa Cevizcioğlu,Zümre Akçalı, Rümeysa Akkuş
Teknik Sorumlu: Ramazan Yaşlı


Sarı Kartlar: Elif Akıncı,Selin Özel, Melike Gözde Ulu, Meryem Akkuş (1453 Maltepe Gençlik)


HABER-FOTOĞRAF: ARİF DOĞAN


 


 


 


 


 





 


 


 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...