Perşembe, Ocak 26, 2017

Çiçek Krizi'nin rövanşı: Çim Saha Krizi

Yerel Futbol'da 14 Kasım 2016 tarihinde yayınladığımız ve ulusal basında da büyük ses getiren, Galatasaray Spor Kulübü'nün tekzip yayınlamak zorunda kaldığı ''Çiçek Krizi'' haberimize konu olan Kocaeli Birlikspor-Galatasaray Bölgesel Gelişim Ligi U14 maçının hafta sonu Florya Metin Oktay Tesisleri'nde rövanşı oynandı.


'ÇİÇEK KRİZİ'
12 Kasım 2016 tarihinde oynanan BGL 10.Hafta maçında, Kocaeli Birlikspor teknik sorumlularının Galatasaray U14 Takımı'na transfer olan eski oyuncuları Ferhat Durmuş'a maç öncesi çiçek vermek istemesi, buna Galatasaray U14 Teknik Sorumlusu Tuğberk Tanrıvermiş'in karşı çıkmasıyla başlayan gerginlik, maçın bitiminde Tanrıvermiş'in Birlikspor malzemecine ''Oyuncuyu yumuşatmak, etkilemek için böyle şeyler yapıyorsunuz'' demesi üzerine ise iki ekibin teknik sorumluları arasında sert tartışmalar yaşanmış ve bunu Yerel Futbol, ''Çiçek Krizi'' başlıklı haberiyle kamuoyuna duyurmuştu.


BU KEZ PROBLEM SAHA SEÇİMİ
Cumartesi günü oynanan karşılaşmada, ilk maçta olduğu gibi yine daha maç başlamadan sinirler gerildi. TFF'nin yayınladığı bültende suni çimde oynanması gereken maçı, Galatasaray Spor Kulübü , futbol okulu çalışmalarını bahane ederek çim sahada oynayacaklarını Kocaeli Birlikspor'a deklare etti. Fakat Kocaeli Birlikspor U14 Teknik Sorumlusu Göksel Ali Argun, futbolcularının çim saha ekipmanları olmadığı için bu teklifi redetti.


TFF ile görüşen Kocaeli Birlikspor yetkilileri maçı çim sahada oynamayacaklarını net bir dille açıkladıktan sonra, TFF maçın suni çimde oynanması konusunda Galatasaray Spor Kulübü'ne bildirimde bulundu. Bunun üzerine futbol okulu çalışmaları çim sahaya kaydırıldı.


ARGUN: TEK İSTEDİĞİMİZ EMEĞİMİZE SAYGI
Yerel Futbol'a konuşan Kocaeli Birlikspor U14 Teknik Sorumlusu Göksel Ali Argun,''Bize çim sahada oynanacağını maçtan bir kaç gün önce deklare etselerdi biz çim sahada oynardık, buraya da çim saha ekipmanımızla gelirdik. Fakat bize bunu burada söylüyorlar, benim futbolcumun çim saha ekipmanı yok. Ben bu şekilde oraya çıkarsam zaten maçı oynamadan kaybetmiş olurum.'' dedi.


İlk maçta gerginlik yaşadığı Galatasaray U14 Teknik Sorumlusu Tuğberk Tanrıvermiş ile burada herhangi diyaloglarının olduğunu sorduğumuzda ise Argun; ''Tuğberk Hoca hariç tüm Galatasaray ekibi bize gayet misafirperver davrandı, iyi karşıladılar'' yanıtını verdi.


Argun ayrıca, ''Dört oyuncum milli takım kampına davet edildi. Bizim amacımız zaten bu yetenekli oyuncuları vitrine çıkarmak. Galatasaray, Fenerbahçe veya Beşiktaş takımlarıyla boy ölçüşmek henüz haddimize değil zaten. Ama önemli olan değer görmek ve emeğe saygı duyulması'' diyerek sözlerini tamamladı.


Ayrıca Kocaeli Birlikspor U14 Altyapı Koordinatörü Ali Gürdal da yaptığı açıklamada; ''Bize verilen soyunma odaları sanki yıllardır kullanılmamış, sırf bu maç için açılmış gibiydi. Ben hayatım boyunca bu kadar rezil bir soyunma odası görmedim. Bunun altında bir art niyet aramıyorum ama bu görüntüyü de Galatasaray'a yakıştıramadım. Neticesinde burayı kullanacak olan 14-15 yaşındaki çocuklarımız. Hiç değilse biraz olsun dezenfekte etselerdi'' diyerek sitem etti.


'BENİM İÇİN OYNAYACAKSINIZ'
Maç öncesi ve sonrası, Galatasaray U14 Teknik Sorumlusu Tuğberk Tanrıvermiş ile Kocaeli Birlikspor U14 Teknik Sorumlusu Göksel Ali Argun yan yana ve göz göze gelmemeye dikkat ettiler.


Öyle ki Tuğberk Tanrıvermiş'in maç öncesi takımla yaptığı kenetlenme seramonisinde gür ve yüksek sesle futbolcularına üç defa "Benim için oynayacaksınız" demesinden de anlaşılacağı gibi ilk maçın psikolojisinden kurtulamadığı gözlemlendi.


ÜÇÜNCÜ MAÇ NİSANDA YİNE İSTANBUL'DA
BGL 1.Bölge A Grubu 21.Hafta'ya ait karşılaşma Galatasaray'ın baskısı altında geçti ve Sarı-Kırmızılılar Ensar Sarı(2),Umutcan Karagöz ve Feyttullah Gürlük'ün golleriyle 4-1 kazandı.Birlikspor'un tek golünü ise Emirhan Çuvalcı attı.Ligde 18 golü bulunan ve ilk maçta eski takımına iki gol atan,Kocaeli Birlikspor'un Galatasaray'a transferi Ferhat Durmuş ise oldukça tutuk bir oyun sergiledi.


Statü gereği az sayıda takım bulunan gruplarda üç devreli fikstür kuralı olan Bölgesel Gelişim Ligi'nde,Galatasaray iki maçı da kazandığı için(6-3 ve 4-1) 32.Hafta'da Kocaeli Birlikspor ile 22 Nisan'da oynanacak üçüncü maçı da İstanbul'da yapacak.


HABER-FOTOĞRAF:ARİF DOĞAN


 


 




 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...