Pazar, Aralık 18, 2016

Yedikulespor'un 'Paşa' gönlü liderlik istedi


İstanbul 1.Amatör Küme 5. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Yedikulespor, sahasında konuk ettiği Cevatpaşaspor'u 6-0 mağlup etti. Fatih temsilcisi bu galibiyetle haftayı lider kapattı. 

Namık Sevik Stadyumu'nda liderlik koltuğu için en kritik virajlardan olan bu maça Yedikule taraftarının ilgisi yoğundu. Turuncu beyazlı ekip maçtan 6-0'lık galibiyetle ayrıldı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Maçta Yedikule inanılmaz bir baskıyla oynadı. Rakibine neredeyse bir pozisyon bile vermeden maçı kazandı. Yedikulespor kalecisi Yavuz'a top neredeyse hiç gelmedi. Taraftar desteğini arkasına alan Yedikulespor oyunu tamamen rakip alana yığdı.

Yedikule maça hızlı başladı!
Maça hızlı başlayan Yedikule ilk pozisyonunu 8.Dakikada buldu. Orta sahada yapılan paslar sonucu rakip ceza alanı çaprazında topla buluşan Bahattin şutunu çekti top az farkla yandan auta çıktı.

Bu gol kaçtı!
16.dakikada Yedikule serbest vuruş kazandı. Topun başına tecrübeli Celil geldi. Kaleye doğru sert bir şut yolladı kaleci uzandı topu sektirdi çizgi üzerinden İbrahim Şeker kale alanı içine topu çevirdi Erdem altıpas içinde şutunu çıkarıcakken dengesi bozulunca top üstten auta çıktı.

İlk gol geldi
20.dakikada ceza alanı içinde Bahattin topla buluştu rakibinden sıyrılmak isterken elle yapılan müdahale sonucu Yedikulespor penaltı kazandı. Topun başına gelen Celil topla kaleciyi ayrı köşelere yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Celil'den bir gol daha!
İlk golden sonra Yedikule baskısını iyice arttırdı. 22.dakikada sağ kanattan gelen topta Cevatpaşa savunması topu uzaklaştırmakta zorlandı penaltı noktası üzerinde Celil'in önünde kalan topta Celil sol ayağına çekip topu köşeye gönderdi ve skor 2-0 oldu.

Cevatpaşa 10 kişi
Dakikalar 27'yi gösterirken çok ilginç anlar yaşandı. Yedikulespor 3.golü ararken ceza alanı içinde Bahattin ve Celil şanslarını denedi top bir türlü uzaklaştırılamadı Celil topu kaleye yolladı ancak Cevatpaşaspor'un 5 numaralı savunma oyuncusu tıpki bir kaleci gibi topu çizgi üzerinden eliyle çıkarınca kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Penaltı için topun başına Rauf geldi şutunu çekti ancak top yandan auta çıktı.



Yedikule uzaktan yokladı!
37.dakikada orta alanda bolca pas yapan Yedikule de Erdem sol kanatta topu İbrahim ile buluşturdu , İbrahim uzak mesafeden şutunu çekti ancak top kalecide kaldı.

Celil'den hattrick
40. dakikada Yedikulespor korner kazandı sağ köşe gönderinden korneri kullanan İbrahim ön direğe güzel bir orta yaptı, Ön direkte iyi yükselen günün başarılı ismi Celil kafayı vurdu kalecinin kapattığı köşeden topu ağlara yolladı.

45.dakikada yoğun baskısına devam eden Yedikulespor , Cevatpaşa ceza alanı çevresinde paslarla top çevirdi. Altıpas üzerine yollanan topta top bir anda sağ çaprazda Rauf'un önünde kaldı Rauf dar açıya rağmen çok sert ve düzgün bir vuruşla golü buldu ve ilk yarının skorunu belirledi.

Tamamen Cevatpaşa yarı alanında oynanan bir ilk yarı izledik. Zaman zaman yarı alanından pasla çıkmak için çabalayan bir Cevatpaşa vardı fakat 10 kişi oynamanın şanssızlığı ve Yedikulespor orta sahasının yoğun baskısı buna engel oldu. Devre arasında maç öncesi olduğu gibi taraftar önüne gelen bazı futbolcular taraftara teşekkür edip şampiyonluk sözü verdi.

İkinci yarı hızlı başladı!
İkinci yarı yine Yedikule baskısıyla başladı 47.dakikada orta sahada Erdem ve Rauf un paslaşmaları sonucu top sağ kanatta günün bir diğer çalışkan ismi Sabri'ye geldi Sabri pasını Celil'le buluşturdu Celil uzak mesafeden kaleyi yokladı ancak top kalecinin kucağında kaldı.

Bu dakikalardan sonra Yedikule daha kontrollü şekilde oyun dengesini elinde tuttu ve pas yapmaya başladı..

Bir tehlike daha..
60.dakikada İbrahim Şeker topu soldan süratle getirdi ve içeriye ortayı yaptı kaleci önünde topla buluşan Sabri topu kalecinin yanından yuvarladı ancak Cevatpaşa savunması topa yetişerek kaleye gitmeden tehlikeyi önledi.

Yedikule uzaktan yokladı
68. dakikada orta sahada topla buluşan Erdem pasını Celil'e verdi Celil topu Rauf'a indirdi Rauf uzak mesafeden sert bir şut çıkardı ancak top üstten auta çıktı.

Sabri gol sinyalini verdi
71.dakikada soldan İbrahim'in getirdği topta ceza alanı içinde topla buluşan Sabri bir kez daha kaleyi yokladı ancak top ağları bulmadı.

75.dakikada Celil ve Bahattin paslaşması sonucu ceza alani içinde sağ çaprazda topla buluşan günün başarılı oyuncusu Sabri dar açısına rağmen uzak köşeye ayağının dışıyla çok klas bir vuruş yaptı ve golünü attı. Golden sonra asker selamını veren Sabri alkış topladı.

Sabri yine sahnede
81.dakikada ileri atılan uzun topta topla savunma arasına akıllıca giren Sabri kaleciyle karşı karşıya kaldı topun dibine girerek yaptığı aşırtma vuruşla çok güzel bir gole daha imzasını atan Sabri maçın skorunu belirledi.

Maçtan sonra Yedikule ve Cevatpaşa oyuncuları kolkola soyunma odasına gittiler dostane görüntüler veren iki takım oyuncuları alkış aldı. Daha sonra tekrar sahaya çıkan Yedikulespor'lu oyuncular galibiyeti ve liderliği taraftarıyla besteler söyleyerek kutladı.

Bu sonuçla 11 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Turuncu Beyazlı ekip 29 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Cevatpaşa ise 20 puan ile 5.sırada kaldı.

HABER-FOTOĞRAF: SEFA ABAY













Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...