Cumartesi, Aralık 17, 2016

Yedikulespor zirveden kopmadı

İstanbul 1.Amatör Lig 5. Grup mücadelesinde Namık Sevik Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Yedikulespor, Şirinevler'i konuk etti. Liderlik koltuğunu yakından ilgilendiren şampiyonluk yolundaki en kritik maçlardan biri olan bu müsabakadan gol sesi çıkmadı. Takımlar sahadan 0-0'lık sonuçla 1 puan ile ayrıldı

İlk tehlike Yedikule'den
Maça Yedikule yoğun pres ve atak denemeleriyle daha baskın başlayan taraf oldu. Bu sırada dakikalar 10'u gösterirken Yedikule korner kazandı. Erdem'in yaptığı ortaya Bahattin iyi yükseldi kafayı vurdu ancak çizgi üzerinde savunma topu uzaklaştırdı.

Yedikule akın akın!
21.dakikada orta sahada topu kapan Erdem sağ kanatta İsa ile oynadı İsa'nın topuna hareketlenen Bahattin uzak mesafeden sert bir şut çıkardı ancak top üstten auta çıktı.

Şirinevler atağına kritik müdahale
Atak yapmakta zorlanan Şirinevler savunma önüne uzun bir top yolladı Ufuk'un beklenmeyen ıskası sonucu topu önünde bulan Özgür süratle topu kaptı kaleci yavuzla karşı karşıya kalmak üzereyken Ufuk hatasını telafi edip çok kritik bir müdahale ile pozisyonu önledi

Bahattin yine şansını denedi!
32.dakikada turuncu beyaz lı ekip orta sahada kaptığı topla savunma arkasına koşu yapan Bahattin'i çok iyi gördü Bahattin bir önce ki pozisyonun kopyası şeklinde topa tekrar gelişine şut denedi ancak top kale üzerinden auta gitti.

Bu karambolden gol çıkmadı!
43. dakikada sağ taraftan Yedikule'nin kullandığı kornerde kale alanı önünde inanılmaz bir karambol oldu Şirinevler savunması topu bir türlü uzaklaştıramadı Yedikule oyuncularıda bir türlü şut çıkaramadı ancak top bir anda Yedikule'nin kaptanı Celil'in önünde kaldı Celil şutunu çıkardı ve kaleci Akif güzel bi reaksiyonla topun sahibi oldu

İlk yarı bu skorla sona erdi
Yedikule baskın oyunuyla ilk yarıda göze çarpan takım oldu. Şirinevler'de 7 numaralı forması ile Ümit dikkat çekici bir performans sergiledi ancak Yedikule ceza alanına bir türlü geçemedi.

Erdem'den akıl dolu frikik
48. dakikada sol çaprazdan Yedikule ; kazanılan serbest vuruşta topun başına erdem geçti. Arkadaşlarına orta yapacakmış gibi göstererek kaleye falsolu çok etkili bir şut yolladı kalecininde beklemediği top direkten oyun alanına döndü.

Yedikule bir kez daha golden oldu!
54. dakika da Yedikule orta sahasında dönen pas trafiği sonrası savunma arkasına atılan harika pasta Celil kaleciyle karşı karşıya kaldı tribünde ki herkes gol diye ayağa kalktı ancak top Celil'in şutunda şanssız şekilde aut'a gitti.

Şirinevler için maçın kırılma anı! Bu gol kaçtı!
63.dakika da Yedikulespor'un ceza alanı önünde topla buluşan Özgür kaleye sırtı dönük kaldı ve hiç beklenmedik bir anda ceza alanı içine attığı pasta İlker kaleci Yavuz'la karşı karşıya kaldı maçın en net pozisyonunda İlker topu dışarı attı.

Bu dakikadan sonra Yedikule tamamen rakip alana oyunu yığdı ve takım halinde hücum etmeye başladı. Sabri'ninde oyuna girmesiyle topu daha fazla rakip yarı alanda tutmayı başaran Yedikule akın akın gelmeye başladı.

Ve Yedikule penaltı kazandı!
Dakikalar 89'u gösterirken sağdan Sabri rakiplerinden sıyrılarak getirdiği topta bir verkaçla son çizgiye indi. Yerden ceza alanına gönderdiği topta celil topla buluştu kontrolünü yaptıktan sonra şutunu çıkardı top Şirinevler'li savunma oyuncusunun eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına Erdem geldi. Yedikule yedek klübesinde kimi oyuncular dua ederek kimi oyuncular arkasını dönerek taraftarlar ise derin bir sessizlikle sonuç bekledi. Ancak Erdem'in penaltısında kaleci Akif doğru köşeyi bilip topu kurtarınca şampiyonluk yarışındaki bu kritik maçın skorunu belirlemiş oldu.

Lider Havataş'ın Cevatpaşa karşısında mağlup olması sonucu Yedikule bu bir puanla bir üst sıraya yükseldi ve Güngörenspor'un arkasında 2. sırada kendine yer buldu.

HABER-FOTOĞRAF: SEFA ABAY









Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...