Cumartesi, Aralık 17, 2016

Yedikulespor: Saldırıdan sorumlu tutulamayız


İstanbul 1. Amatör Küme'de bugün oynanan Yedikulespor-Cevatpaşaspor karşılaşması sonrası konuk ekibin otobüsünün taşlı saldırıya uğramasıyla ilgili olarak ev sahibi takımdan açıklama geldi. Turuncu-Beyazlılar saldırıyı kınarken "Olaydan Yedikule camiası sorumlu tutulamaz" denildi.

Yedikulespor Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Bugün saat 13:00'da Namık Sevik'te oynanan 1. Amatör 5. Grup mücadelesi olan Yedikule-Cevatpaşa maçı sonrasında Cevatpaşa takım otobüsüne yapılan saldırıyı kınadığımızı ve bu olaydan hiçbir türlü bilgimizin olmadığını ve duyunca üzüldüğümüzü Yedikulespor Yönetim Kurulu olarak bildirmek isteriz.

'Dostane şekilde karşıladık"
Ancak Cevatpaşaspor yöneticisi tarafından yapılan açıklamada sporcu kardeşlerimize küfür edildiği, kendi sahalarında oynanan maçta da iddia ettikleri olayların hiçbiri yaşanmamıştır. Dostane bir şekilde karşıladığımız ve sahaya çıkana kadar yardımcı olduğumuz Cevatpaşaspor'un hocası ve oyuncuları şahittir. Maç boyunca da iki takım centilmence mücadele etmiştir. Fakat ilk maçta futbolcularımıza ve taraftarlarımıza yapılan küfürlü ve şiddet içerikli saldırıdan sonra polis tarafından Cevatpaşasporlu taraftarlar nedeniyle 1 saati aşkın bir süre statta tutulduk ve taraftarlarımızdan bir kaç tanesi taş vb. aletlerle yaralanmış, polis tarafından da darpa ve biber gazına mahrum kaldık ancak biz Yedikulespor Yönetim Kurulu olarak bu olaydan sonra şikayette bulunmadık çünkü yaşadığımız bu zor günlerde küçük olayların büyütülmemesi gerektiğini biliyoruz. 

'Tribünleri boşaltmıştık'
Sporun kardeşlik olduğunu biliyoruz. Tekrar bahsetmek isteriz ki yapılan saldırıda Yedikule taraftarı suçlanamaz maç sonrası bütün tribündeki taraftarlarımız stadı boşaltmıştır. Kimler tarafından yapıldığını bilmediğimiz hareketten dolayı Yedikule camiası suçlu ilan edilemez. Cevatpaşasporlu yönetici ve futbolcu kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

Aygün: Hakarete uğradık
Bu açıklama üzerine kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Cevatpaşaspor Kulübü Yöneticisi Umurhan Aygün "İBB Bayrampaşa Stadı'ndaki ilk maçın kamera kayıtları mevcuttur. Bugünse takımımız taraftarların olduğu kapıdan sokulmak istenmiş, buna itiraz eden başkanımız tesis yöneticileri tarafından sözlü hakarete uğramıştır" derken Yedikule yönetimine tepki gösterdi.

Hiç yorum yok:

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.