Pazar, Aralık 18, 2016

Kadırgaspor'dan 1924 Yeniköyspor'a tepki


Kadırgaspor Kulübü, Namık Sevik Stadı'nda dün oynadıkları 1924 Yeniköyspor maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. 




Fatih temsilcisinin genel kaptanı Basri Aydın, rakiplerinin kamuoyu oluşturma çabasında olduğunu ancak ilk yarıda Arnavutköy'deki maçta kendilerinin de kötü muameleyle karşılaştıklarını ifade etti.

Aydın yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kadırga-1924 Yeniköy maçı sonrasında yaşanan gerginlikle ilgili 1924 Yeniköy Kulübü'nün kamuoyu oluşturma çabası içine girmesi bizleri Son derece üzmüştür, Bu gelişmeler ve kamuoyununda oluşan bilgi kirliliğinden ötürü yaşanan gerginliğin nedenlerini kamuoyuyla paylaşma mecburiyetinin gerektiği ve camiamız adına her türlü hukuki mercilere başvurma hassasiyeti doğmuştur.

"Ana avrat küfür ettiler"
1924 GOP Yeniköyspor ve Kadırgaspor arasında Bolluca Stadı'nda oynanan birinci maçta Kadırgaspor Kulübü olarak takım kafilemiz çok zor durumlarda bırakıldık. Yalnızca iki tane emniyet mensubunun bulunduğu statta çok zor saatler yaşamıştık, 100 kişilik bir 1924 Yeniköy taraftarının takip ettiği maçta 90 dakika boyunca ana,avrat bacı, kardeş yedek kulübemiz ve oyuncularımız yoğun küfüre maruz kalmıştır ayrıca sahaya içi dolu şişeler ile müdahale edilmiş müsabakanın hakemleri dahi baskı altına alınmıştır. 

"İki saat mahsur kaldık"
Bu da yetmezmiş gibi maçın bitimiyle birlikte tribünlerin kapıları açılmış ve tribündeki 100 kişilik taraftar, 1924 Yeniköy yedek Kulübesi ve futbolcularıyla birlikte oyuncularımız darp edilmiştir. Güçlükle sığındığımız soyunma odamıza rakip takımın teknik sorumlusu ve takım kaptanın başı çektiği kalabalık bir grup girmiş ve oyuncularımıza yönelik saldırılar devam etmiştir. Büyük bir mücadeleden sonra soyunma odasından dışarı çıkarttığımız grup kapı önünde tekrar içeri girmek için zor kullanmış olup Kadırgaspor gibi Türk futboluna onlarca A milli ve profesyonel futbolcu yetiştirmiş bir çınarı tam iki saat boyunca Bolluca Stadı'nda rehin almıştır. Sonrasında takımımız buradan özel araçlarımızla kurtarılarak dönüşü sağlanmıştır. 

"Futbolcularımızı tahrik ettiler"
Bizi burada üzen bize saldıranların içinde 1924 Yeniköyspor Kulübü başkan ve idarecilerinin de olması ayrıca herkesin alkollü olduğunu görmemiz olmuştur. Dün oynanan maçta yaşananlar ise ilk yarıdan sarı kartlı olan 2 ve 5 numaralı oyuncularımıza yedek kulübesinden kırmızı kart görmelerini sağlamak için edilen küfürlerin ve tahrik amaçlı davranışların sonunda gelişen gerginlikten ibarettir. Bizler Kadırga camiası olarak saklı olan bu açıklama hakkımızı dün oynanan maçın ardından ilk maçtaki gibi fakat bu seferde sosyal medya üzerinden kulübümüz ve çalışanlarımıza ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerin devam etmesi sonucu kullanmış bulunup, devam etmesi halinde her türlü hukuki süreci başlatacağımızı kamu oyuyla paylaşıyoruz. 

"Rencide etmek istemedik"
Düşünün ki yaşadığımız onca şeye rağmen sakin kalıp bugüne kadar hiç bir şekilde 1924 Yeniköy camiasını rencide etme yolunu denemedik ve beyan edilen pişmanlık söylemlerine rıza gösterdik, ancak tamamen kendilerini aklama gayreti içine girip camiamızı küçük düşürme girişimlerinden sonra kamuoyunun görmesi gereken fotoğrafları sizlerle paylaşıyor ve takdiri de size bırakıyoruz:



1924 Yeniköyspor'dan iddialara ret
1924 Yeniköyspor F
acebook hesabındaysa ilk maçla ilgili olarak "Evimizdeki ilk maç sonunda Kadırgasporlu oyuncunun tribüne küfür etmesinin ardından kendini bilmez birkaç seyircinin sahaya girip bir oyuncuya vurmasının ardından olayların büyümesini yöneticilerimiz ve teknik ekibimiz engellemiştir" denilirken Namık Sevik'te uğradıkları saldırı kınandı. Kırmızı-Beyazlılar, rakip takım teknik direktörü ve oyuncularının kendilerine saldırdıklarını ifade ettiler.
Açıklamada, teknik direktör Şaban Kıran'ın gözüne ve kaburgasına aldığı darbe nedeniyle Çapa Tıp Fakültesi'nde darp raporu aldığı da kaydedildi.





                     

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yalan konuşanın Allah belasını versin ilk maçta maçı izleyen taraftar sayısı 15-29 dır ne bir sporcu nedebir yönetici olaylara karışmamıştır, alkol kullanan yönetici dediginiz köy imamı mıdır diğer yöneticiler namazında niyszinda kişilerdir kaptanimiza ve hocamıza ilk maçta soyunma odamızın kapısında bekleyen insanlardır geçen sezon nasıl ligde kaldiginizi çok iyi biliyorum bi senede kamuoyu oluşturmaya çalışan sizsiniz yazıklar olsun size.....

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...