Pazar, Aralık 18, 2016

Haliçspor'dan Kanaryaspor'a tepki

İstanbul 1. Amatör Lig'de dün oynanan Haliçspor-Kanaryaspor karşılaşmasıyla ilgili olarak Haliçspor Kulübü'nden yazılı açıklama yapıldı. 




Kulüpten yapılan yazılı açıklama şöyle:

"17.12.2016 tarihinde Namık Sevik stadında oynanan Haliçspor Kanaryaspor 1. Amatör lig 11. Grup maçında konuk Kanaryaspor'un 60-70 kişilik taraftar gurubu maç başlamadan önce yanıcı maddeleri sahaya atarak maçı, germesiyle başlayan müsabakada özellikle 2. yarıda Kanaryasporlu oyuncuların saha içindeki agresif ve oyun dışı sertlikleri ve bu sertliğin hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırılması sonucu, tribünden sahadaki hakem ve futbolcularımıza önce galiz küfürler, daha sonra da su ve yabancı maddeler ile saldırılmıştır. 

'Futbolcumuz baygınlık geçirdi'
Hakemlerin görüş açısı dışında oyun devam ederken rakip oyuncunun yumruk darbesi ile takımımız 7 numaralı oyuncusu sahada baygınlık geçirmiştir. Sahadaki sağlık görevlisi de konuya şahittir ve bayılan oyuncumuza müdahale etmiştir. Tüm bu gergin ortamda yetersiz emniyet gücü sebebiyle hakemler de olaylardan olumsuz etkilenmişlerdir. 

Şikayette bulunduk
Maçın bitiş düdüğü ile tribünlerden oyuncularımız teknik ekibimiz ve hakem triosuna yönelik yabancı maddeler atılmıştır. Bu esnada Kanaryasporlu 2 numaralı oyuncu takımınızın 6 numaralı oyuncusuna kafa atarak burnunu kırmıştır. Oyuncumuz hastaneden darp raporu alarak Kanuni şikayet hakkını kullanmıştır.

Hiçbir sportif başarı ya da şampiyonluk Kanaryaspor oyuncu ve sözde taraftar gurubunun yaptıklarına bahane olamaz. Başarıya giden her yol mübahtır düşüncesi Haliçspor'un anlayışında yoktur. Sonuç olarak hem kendi sahasında hem de deplasmanda bu ve benzeri olaylar yapan bu takımın gereken cezayı alması temennimizdir. Tüm Amatör futbol ailesine saygılarımızla."

Kanaryaspor'dan iddialara ret
Konuyla ilgili ulaştığımız Kanaryaspor Teknik Direktörü Adem Aktaş, Haliçspor'un iddialarının gerçek dışı olduğunu söyleyerek, konuyu yönetim kurulları ile istişare ettiklerini ve gerektiği takdirde kamuoyunu aydınlatan bir açıklama yapacaklarını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...