Cuma, Aralık 16, 2016

Güngören Kulüpler Birliği'nden Olimpikspor'a tepki


Güngören Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Yönetim Kurulu, Bahçelievler Olimpikspor-Altınovaspor maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili bir yazılı açıklama yayımlarken ev sahibi ekibe tepki gösterdi.

Birlik Başkanı Atilla Kırali'nin imzasıyla yayımlanan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"14 Aralık 2016'da tarihinde Güngören Altinovaspor ve Bahçelievler Olimpikspor arasında oynanan maç öncesinde ve sonrasında maalesef hem fair play kurallarına aykırı hem de sportmence olmayan davranışlarla neticelendirilmiştir. 
Öncelikle sporda aslolan kural; kardeşlik, centilmenlik, acıyla acıyı, sevinçle sevinci paylaşmaktır. Bu düsturla, Altınovaspor kulübümüzün hocası sayın Ergün Gelen'ın babası, kalecimiz Afşin Gelen'in dedesi rahmetli olmuş cenazesi de maç saatine ikindi namazına denk gelmiştir. 

Katı tutumlarını değiştiremedik
Takım olarak hocamızın ve kalecimizin en yakınının cenazesine katılmak kadar doğru bir davranış olamazdı. Bu sebeple başta federasyona müracaat ederek maçın ileri bir tarihe ertelenmesini istedik. Federasyon kendileri için sıkıntı olmadığını, maçın oynanacağını daha önce açıkladıkları için karşı takım yani Olimpikspor'un oluruyla ertelemenin olabileceği bize söylendi. Biz de hemen Olimpikspor'un başkanıyla iletişime geçmek istedik ancak kendisine ulaşamadık. Daha sonra hocaları Suat Şahin ve yöneticileri ile yaptığımız defalarca görüşme hiç bir ise yaramamış bu maçın oynanacağı bize söylenmiştir. Kendilerine 'Biz ayni zaman da komşu ilçeyiz. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Acımız var. Burada hocamız ve kalecimiz yok diye bu sizce var olan fırsatı tabiri caizse ganimete çevirmeyin. Fair play kurallarıyla da bağdaşmaz' dememiz katı tutumlarını değiştirmelerine yetmedi.

Dışarıdan girenler oldu
Bütün bu olumsuzluklara rağmen çıkıp maçımızı yaptık. Ve sahadan da 2-1 mağlup olarak tam ayrılırken hiç beklemediğimiz bir saldırıyla karşı karşı kaldık. Başta cezalı olan kaptanları olmak üzere yedek oyuncular ve dışarıdan sahaya giren onlarca kişi tarafından futbolcularımız saldırıya maruz kaldı. Hemen hemen bütün futbolcularımız darp edildi. Bir anlamda sahada mahsur kaldık. Çağırdığımız emniyet kuvvetleri nezaretinde sahadan ayrıldık. 

Bütün bunlara rağmen Olimpikspor ne bir özür ne de üzüntü beyanları olmadan gerçekle bağdaşmayan açıklama yapmıştır. Olimpikspor'un bu sportmence olmayan davranışını protesto ediyor, federasyonun alacağı kararın  takipçisi olacağımızı saygıyla kamuoyuna duyururuz."

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...