Çarşamba, Aralık 28, 2016

FUTBOLDA TRANSFER DÖNEMİNE DİKKAT!

Profosyonel liglerde transfer döneminde dikkat edelim ama biz amatör camialar olarak dikkat edelim. Neden mi diye sorarsanız sebebi şöyle;

Şimdi bir çok kulüp kendine eksik yerler için yeni oyuncular alacak yada kiralayacaklar. Burada dikkat edeceğimiz konu ALINACAK OYUNCULARIN YAŞLARI…

Eminim ki yaşı 30 üzeri olan birçok oyuncu ülkemize gelecekler. Ve geldikleri takımlara katkı sağlamaya çalışacaklar. Gelecek olanların çoğu ülkemizin futboluna ne katacakları biraz düşünülebilir. Yapacakları şey sadece geldikleri takımlara katkı sağlayıp bulundukları sıralamada biraz daha yukarıya çıkmasını sağlamak olacaktır.

Bunlar olurken bizim futbolumuzun geleceği olan genç oyuncular yine arka plana kalacaklar. Öz güvenleri sarsılacak. Futbolları gelişmeyecek maalesef. Alt liglerde bazı teknik sorumlularımız biraz cesaret sergileyerek alt yapı oyuncularına oynama fırsatı verip maçlarda dakika almalarını sağlamaya devam edeceklerdir. Ancak bunlar gündeme gelemeyecekler. Bize lazım olan milli seviyeye gelmeleri ertelenecek gibi görünüyor.

Ancak amatör olan ruhumuz ile yinede yapılması gereken ne ise bizlerin yapması gereken çalışmalardan yılmadan yorulmadan bıkmadan geri kalmamamız gerekiyor. Ülkemizin futbol geleceği tamamen amatör alt yapı hocalarımızın elinde olduğu gerçeğini kimse göz ardı etmesin. Amatör alt yapı hocalarımızın bir çok kez milli olmuş ve profosyonel takımlarda yer almış oyuncuların çokluğu bu tespitin yanlış olmadığını ispatlamaktadır. Bir örnek olarak Arda Turan, yetiştiği kulübü hiçbir zaman unutmaması ve devamlı olarak destek olmasıdır.

Tüm alt yapı hocalarımızın yaptığı işin önemi her platformda vurgulanmalı ve yapacakları çalışmalarda onlara destek olunmalı. Belki takımı şampiyon olamayabilir ancak yetiştirdiği oyuncuların futbolumuza yapacağı katkı için fırsatlar verilmelidir.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.