Pazartesi, Aralık 26, 2016

Fikirtepe'de Esen'Kentsel' dönüşüm!

İstanbul 1. Amatör Küme 17.Grup’un önemli maçında 1923 Esenkentspor, zorlu Fikirtepe Dumlupınarspor deplasmanından 1 puan almasını bildi.


Maça büyük ilgi 

Fenerbahçe Fikirtepe Tesisleri’nde kalabalık bir seyirci topluluğu önünde oynanan maçı Erkan Yurtsever-Salim Şanlıer-Murat Erölmez hakem triosu yönetti.
TFF İstanbul İl Temsilcisi ve Federasyon Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür ile İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Tatar’ın da takip ettiği karşılaşmanın sonunda hakem triosu maç sonunda yaklaşık 15 dakika sahada mahsur kaldı.

İlk gol ev sahibinden

Maça Fikirtepe Dumlupınarspor hızlı başladı. Henüz maçın başında F.Dumlupınar atağında,1923 Esenkent ceza sahası içinde Emrah Tepe’nin koluna çarpan topa, Hakem Erkan Yurtsever devam kararı verdi.
8. Dakikada Sercan Keret ve 11.dakikada da Mevlüt Çiçek ceza sahası dışından attıkları şutlar ile 1923 Esenkent kalesini yokladılar.
Fikirtepe Dumlupınar’ın yaptığı baskı 13.dakikada golü getirdi. Ceza sahası içine doldurulan ortaya uçarak şık bir kafa vuruşu yapan Ali Yılmaz takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra 1923 Esenkent takımının ilk tehlikeli atağı 21. dakikada geldi. Berk Happaz’ın ceza sahası içine doldurduğu topa Selçuk Günden yakın mesafeden dokunamadı.
24.Dakikada ise 1923 Esenkent beraberliği yakaladı. Fikirtepe Dumlupınar ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan 1923 Esenkent takımı serbest vuruş kazandı. Emrah Tepe’nin ceza sahası içine kestiği topu Fikirtepe defansı uzaklaştıramadı. Karambolde dönen topa muhteşem bir vuruş yapan Alperen Akkaya topu doksan diye tabir edilen noktadan ağlarla buluşturdu:1-1
İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya Fikirtepe Dumlupınar yine baskılı başladı.
50. Dakikada Ali Yılmaz’ın vuruşunda top kaleci Fırat Akyol’dan döndü. Sercan Keret’in tamamlamak istediği pozisyondan sonuç çıkmadı. Bu pozisyon golün habercisi oldu. Nitekim 52. dakikada Fikirtepe Dumlupınar tekrar öne geçti.Kullanılan korner atışından gelen topa Taha Öztürk harika yükselerek kafa vuruşuyla topu 2.kez Esenkent ağlarına gönderdi. 2-1

Fikirtepe 10 kişi kaldı
60. Dakikada ise seyirciler harika iki hareket izledi. Emrah Tepe’nin yaklaşık 35 metreden vurduğu şutu Fikirtepe kalecisi Kaan Kurşun mükemmel çıkardı.
Maç, sakatlık pozisyonları ve çıkan sarı kartlar nedeniyle bayağı soğumuşken, Fikirtepe’den Eray Güven’in 80.dakikada gördüğü sarı karttan dolayı hakeme itirazdan hemen akabinde ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi oyuna tekrar hareket getirdi. Ev sahibi takım bir kişi eksik oynamasına rağmen yine atak yapan takım hüviyetindeyken,1923 Esenkent de beraberlik için eksik kalan rakibinin üstüne gitmeye başladı. Fikirtepe’de Mikail Selçuk, 1923 Esenkent de Atakan Çelik’le bulduğu pozisyonlardan sonuç alamadı.
Bir kişi eksik oynayan rakibini son dakikalarda bunaltan 1923 Esenkent aradığı beraberlik golüne 87.dakikada korner atışından gelen topa Berk Happaz’ın kafa vuruşu ile kavuştu:2-2
Uzatmalarda da her iki takım sonucu değişteremeyince maç 2-2 berabere sona erdi.

Rakibe alkış, hakeme tepki
Maçtan sonra Fikirtepe Dumlupınar seyircisi konuk ekip 1923 Esenkent’i alkışlarla uğurlarken, maçın hakem triosuna büyük tepki vardı. Hakem triosu yaklaşık 15 dakika sahadan çıkamazken, daha sonra büyük çaba gösteren Fikirtepe Dumlupınar yöneticileri ve emniyet güçleri tarafından sakinleştirilen taraftarların dağıtılması akabinde sahayı terk ettiler.
Bu olumsuzlukların TFF İstanbul İl Temsilcisi ve Federasyon Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Tatar’ın gözü önünde olması ilginç bir ayrıntı oldu.
Bu sonuç grupta Kartalgücü,1923 Esenkent ve Fikirtepe Dumlupınar arasında süren şampiyonluk yarışı ise son haftaya kadar devam edeceğini gösterdi.

SON PUAN DURUMUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

STAT: Fenerbahçe Fikirtepe Tesisleri
HAKEMLER: Erkan Yurtsever-Salim Şanlıer-Murat Erölmez
FİKİRTEPE DUMLUPINAR SK: M.Kaan Kurşun, İlker Dinbil, Mevlüt Çiçek, Selçuk Olgun, Tolga Öztürk, Mikail Selçuk, Ali Yılmaz, Eray Güven, Mustafa Üner (Mesut Aytemiz), Timuçin Balçık (Mustafa Arığtekin), Sercan M.Keret
Yedekler: Mehmet Ustalar-Abdullah Şimşek,M.Enes Kılıç,Yasin Ören,Furkan Kılıçarslan
Teknik Sorumlu: Onur Adem Şenkardeş
1923 ESENKENT SK: Fırat Akyol, Alperen Akkaya, O.Göktuğ Keskin (Atakan Çelik), S.Alp Çoker, Emrah Tepe (Umut Arslan), Furkan Ak, Berk Happaz, Alper Karaağaç, Selçuk Günden, Y.Emre Taşçı, Furkan Oktav (Batuhan Üzmez)
Yedekler: Furkan Akdaş-Recep Özkan,Taha Aktan
Teknik Sorumlu: Hasan Yıldırım
Sarı Kartlar: Mevlüt Çiçek, Mustafa Üner (Fikirtepe) Fırat Akyol, Furkan Ak, Emrah Tepe, S.Alp Çoker, Alperen Akkaya, Berk Happaz (1923 Esenkent)
Kırmızı Kart: Eray Güven(Fikirtepe/80.dk.)

 

HABER-FOTOĞRAF: ARİF DOĞAN

 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.