Pazar, Aralık 18, 2016

Beykoz'un bileği sahasında bükülmüyor

İstanbul Süper Amatör Küme 8. Grup'ta haftanın en önemli maçında Beykozspor, sahasında konuk ettiği Feriköyspor'u 2-1 mağlup ederek ilk sıradaki rakibiyle arasındaki puan farkını bire indirdi. 



Sarı Siyahlılar, grupta gerisinde yer aldıkları rakiplerine karşı 57 yıllık rekabetlerinde sahasında hiç maç kaybetmedi.

Paşabahçe Stadı'nda oynanan maça ev sahibi ekip taraftarları çok büyük ilgi gösterdi. Karşılaşma beklendiği gibi üst düzey kaliteye sahne oldu. İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar uyarınca Feriköyspor taraftarları maça alınmadı.

Beykoz’da ise maça ilgi büyüktü. TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür başta olmak üzere Federasyon temsilcileri maçı takip edenler arasındaydı. Eski İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu da maçtaydı. Maç öncesi ve esnasında görev yapan Güvenlik Görevlilerine tribünlerden büyük destek gelirken terör lanetlendi.

İlk yarıda eşitlik
Karşılaşmadaki sessizliği ev sahibi ekip bozdu. 37'de sol taraftan İsmail'in kullandığı korner atışında gelen topa iyi yükselen Oğuzhan Aslan, takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk Feriköy ise 43'te bu gole yanıt verdi. Savunmanın çıkaramadığı topa ceza alanı içinde yerden bir vuruş yapan Yasin Sakaloğlu, skora dengeyi getirirken, ilk yarının da skorunu belirledi.

Mücadelenin 62'nci dakikasında Beykozspor bir kez daha öne geçti. Sakatlığına rağmen sahadaki yerini alan Yunus Emre Sağ kanattan getirdiği ceza sahasında İsmail Aksu'ya aktardı. Bu oyuncunun vuruşu filelerle buluştu ve Sarı Siyahlılar bir kez daha öne geçerken, mücadele de bu şekilde tamamlandı.

İçeride, dışarıda Beykozspor
Türk futbolunun iki köklü kulübü arasındaki 27 maçın 13'ü Feriköyspor'un sahasında oynandı. Kırmızı Beyazlılar, bu maçların 3'ünü kazanırken, 7 maçta rakibiyle berabere kaldı. 3 maçta ise rakibine mağlup oldu.

Bu karşılaşmayla birlikte Beykozspor'un sahasında oynanan 14 maçın 10'unda ise ev sahibi ekip sahadan galibiyetle ayrıldı. 4 maçtan beraberlikle ayrılan Sarı Siyahlılar, sahasında rakibine hiç yenilmedi.

YerelFutbol.com
Fotoğraflar: Talip Ercan






Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...