Perşembe, Aralık 15, 2016

Bahçelievler Olimpikspor: İddialar gerçek dışı

Bahçelievler Olimpikspor Kulübü, dün oynanan Altınovaspor maçıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Bordo-Mavililer, teknik direktörleri Suat Şahin'in rakip oyunculara vurduğu yönündeki iddiaları reddetti.

Açıklama şöyle:

"Bahçelievler Olimpikspor Kulübü’den kamuoyuna açıklama

İstanbul 1. Amatör Lig’de yer alan kulübümüzün 14 Aralık 2016 tarihinde Kocasinan Stadı’nda Altınovaspor’la oynadığı karşılaşma sonrası çıkan olaylar yazılı basında yer bulmuş, kamuoyunu bilgilendirme adına bu açıklamayı yapmamız gerek bulmuştur.

Maçın ertelenememe nedeni
Bilindiği üzere karşılaşmadan bir gün önce Altınovaspor Teknik Sorumlusu Ergün Gelen’in babası vefat etmiş, bu haber bizleri de üzmüştür. Bu vesileyle merhuma Allah’tan rahmet, Sayın Gelen’e de baş sağlığı dileriz. Olimpikspor olarak bizim de niyetimiz teknik heyetimiz ve futbolcularımızla cenazeye katılmaktı. Karşılaşma öncesi Güngören Kulüpler Birliği yetkilileri teknik heyetimizden erteleme için onay istediklerinde kendilerine bu kararı ancak kulüp başkanının verebileceği beyan edilmiştir. Bir cenaze için memleketinde bulunan başkanımıza ulaşılamadığı için bizim de taraf olduğumuz erteleme kararı ne yazık ki gerçekleşmemiştir. Yine de hassasiyetlerimiz gereği oyuncularımıza, insaniyet gereği rakibimizin acılarına saygı duymaları gerektiğini, eğer gol atılırsa sevinmemelerini tembih ettik.

İlk önce rakip futbolcu saldırdı
Karşılaşmada Altınovasporlu futbolcuların gergin olduğu gözlenmekle birlikte sıkıntısız geçti ve 2-1 galibiyetimizle bitti. Bitiş düdüğünün hemen ardından Altınovasporlu 8 numaralı futbolcunun bir oyuncumuzun saldırması sonucu ne yazık ki istenmeyen olaylar vuku buldu. Bunu tasvip etmemiz asla mümkün değil, ancak olayların kamuoyuna yanlış aksettirilmeye çalışıldığını gözlemlediğimiz için bazı açıklamaları yapmak boynumuzun borcudur: Amatör camiamızın yakından tanıdığı ve bildiği teknik direktörümüz Suat Şahin iddia edildiği gibi hiçbir rakip futbolcuya vurmamıştır. Bu çirkin bir iftiradır. Bilakis hocamız kendi oyuncularını sert bir şekilde kavgadan alıp çekmiş, konuk takım oyuncularını korumaya çalışmıştır. 

Kimsenin hocamızı lekelemeye hakkı yoktur
Ancak nedenini bilmediğimiz şekilde Altınovasporlu bazı futbolcular kendi yöneticilerine teknik direktörümüzün onlara vurduğu yönünde beyanat vermiş, Güngören Amatör Spor Kulüpleri Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Bülent Parlakkılıç da bu yönde basına açıklama yapmıştır. Bu mesnetsiz iddiaları kesinlikle reddediyoruz. Kimsenin, yıllarını futbola vermiş, birçok başarıya imza atmış, sicilinde tek bir olumsuz olay olmayan saygıdeğer bir teknik adamı lekemeye hakkı yoktur. Karşılaşmanın hakem ve saha komiseri raporları, olayların bizim dediğimiz şekilde geçtiğinin en büyük kanıtıdır.

2000 yılından bu yana İstanbul futboluna fair play içinde hizmet veren, amacı temiz, ahlaklı gençler yetiştirmek olan ve bu konuda haklı bir ünü olan kulübümüzün ve tüm camiamızın yakından tanıdığı teknik direktörümüzün adının böylesine bir olayla anılmasından dolayı rahatsızlığımızı tekrar belirtmek isteriz.  Söz konusu çirkin iddialarla ilgili de hukuki hakkımızın da saklı olduğunu hatırlatmak isteriz.

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.