Perşembe, Kasım 24, 2016

Yaman çelişki: Ya A takım ya da altyapı

İstanbul'da Süper Amatör Lig, 1.Amatör Lig, U15A-B, U17A-B ile puanlama yapılmayan ve minik kramponların futbol şenliği U12 kategorilerinde maçlar tüm hızıyla devam ediyor. Yaptığımız incelemede altyapıda 'marka' olmuş ve her sezon mutlaka Türkiye Şampiyonaları'nın 'olmazsa olmazları' olan kulüplerimizin, büyükler kategorisinde liglerde umduklarını bulamadıklarını,bırakın şampiyonluğu küme düşmemek için uğraş verdiklerini görüyoruz.

A takımda liderlik yok
Şu anda U15A ile U17A kategorilerinin her ikisinde de gruplarında lider durumda olan, Öz Alibeyköy, İFA, Zara Ekinli, Damlaspor ve Bağlarbaşı'nın büyükler kategorisinde devam eden liglerinde oynayan takımlarının hiçbiri lider konumda değil. U15A ile U17A takımları lider olan Seyrantepe Ofspor ise son iki sezondur büyükler kategorine katılmıyor.

Ayrıca altyapıda adından sık sık bahsettiren ve şu anda iki kategorinin birinde lider durumda olan takımlarımızdan Selimiye, Gazi Mahallesi, Tepebağ Kültür, Paşabahçe, Dudullu, Çakmak, Kartal Belediye, Küçükçekmece, Beykoz, Küçükköy, İkitelli, Alibeyköy Parseller'in büyükler kategorisi takımları şu anda lider değil, tam aksine bazıları ligde kalma mücadelesi veriyor.



Altyapı takımları Avrupa'dan özel davetle turnuvalara katılan ve altyapıda özel turnuvalar düzenleyen 2. Amatör takımı Halkalı Taştepe'nin A Takım'nın ise ligi başlamadı. En son oynadığı 2015-2016 sezonunda ise ligden çekilen sonuncu Şenlik Gençlerbirliği takımının üstünde ligi 9. bitirdi.

Öz Alibeyköyspor
Takımlarımızın ayrı ayrı incelemesine gelince... Öz Alibeyköyspor'un U17 takımı 10.Grup'ta 8 maçta 7 galibiyet 1 mağlubiyet,21 puanla lider ve Kireçburnuspor'un 2 puan önünde. U15 takımı ise 4.Grup'ta 10 maçta 8 galibiyet 1 beraberlik ,1 mağlubiyetle Aslantepe'nin 3 puan önünde lider durumda.Öz Alibeyköy'ün A takımı ise 1.Amatör 12.Grup'ta 11 puanla, lider Kartaltepe'nin 8 puan gerisinde averajla 5.sırada.Bu arada Kartaltepe'nin U17 takımının da 12.Grup'ta lider durumda olduğunu belirtelim.Ama U15 takımı da U15 10.Grup'ta 10 puanla 6.sırada ve lider Zara Ekinli'nin 20 puan gerisinde.

Seyrantepe Ofspor
Çeliktepespor ile altyapı birlikteliği olan Seyrantepe Ofspor'un da iki altyapı takımı gruplarında lider.U17 Takımı,11.Grup'ta 8 maçta topladığı 19 puanla Göktürk Sarayspor'un 2 puan önünde.Seyrantepe Ofspor U15 takımı,5.Grup'ta 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlikle 1907 A.Çeşme'nin 10 puan önünde şampiyonluğun en büyük adayı.Seyrantepe Ofspor altyapıda geçen sezon katıldığı 8 kategoride 2 şampiyonluk,2 kategori de de ilk üçte yer almasına rağmen A takımı liglere katılmamıştır.

İFA
Süper Amatör Lig takımlarından İFA'nın U17 takımı 8.Grup'ta 8 galibiyet 1 beraberlikle namağlup lider.U15 Takımı da yine 8.Grup'ta 10.maçlar sonunda 24 puan ve averajla Batı Trakya'nın önünde bulunuyor..İFA'nın A takımı ise 6.Grup'ta güçlü Şile Yıldızspor'un 7 puan gerisinde 3.sırada.


ZARA EKİNLİSPOR
Mazisinde bir çok altyapı şampiyonluğu ve gol rekorları bulunan Zara Ekinlispor'un U5 takımı 10'da 10,U17 takımı ise 8'te 8 yaparak bu sezon da şampiyonluklara doyacak gibi..Ama SAL 4.Grup'ta bulunan A takımını ise kabus dolu günler bekliyor.Sonuncu Batı Trakya'nın bir basamak üstünde bulunan Zara Ekinli ligde kalabilmek için sonuna kadar savaşacak gibi.

DAMLASPOR
Türkiye'de bir dönem altyapısına profesyonel takımların bile gıpta ile baktığı,bir çok Türkiye Şampiyonluğu derecesi olan Damlaspor'un,yine her sezon olduğu gibi altyapısı deyim yerindeyse ''fişek'' gibi.Zara Ekinlispor gibi U17'si 8'de 8,U15'İ de 10'da 10 yapan Sarı-Siyahlılar'ın geçen sezon SAL'dan düşen A takımları bu sene de 1.Amatör'de tutunmak için savaşıyor.13.Grup'ta sonuncu Haydarspor'la aynı puanda olan Damlaspor,bu kötü gidişe dur diyebilecek mi?..

BAĞLARBAŞISPOR
Türkiye Şampiyonaları'nda dereceler yapan Bağlarbaşı bu sene de çok iddialı olduğunu şimdiden gösteriyor.22.Grup'ta mücadele eden U17 Takımı 8.maçlar sonunda şimdiden en yakın rakibi Pendik Güllübağlar'a 5 puan fark atmış durumda.U15 Takımı da 10.hafta sonunda Dudullu'nun 5 puan önünde.Bu hafta 2-1 kaybedilen Dudullu maçından sonra Bağlarbaşı işi daha sıkı tutacak gibi. Bağlarbaşı altyapıdan A takımına bir çok oyuncu monte etmekte ve bunu da ''alışkanlık'' haline getirmiş bir kulübümüz.SAL 8.Grup'ta düşme hattının hemen üstünde olan Bağlarbaşı,grubun şampiyonluğa aday takımlardan aldığı puanlarla sükse yaparken,düşme potasındaki iki rakibinden B.Gümüşhane'ye 9 gol atıp,Yeşilova Esnafspor'dan da 7 gol yiyerek dengeleri kuramadığını gösteriyor.

İKİTELLİSPOR
Geçen yıl ''altın çağını'' yaşayan,sitemizde ''İstanbul'un parlayan yıldızı'' diye haberleri yapılan, A Takım,U19,U14,baraj maçları sonucunda U15 ile U17 takımları şampiyon olan ayrıca bunun yanında U15 takımı da Türkiye dördüncüsü apoleti takan İkitellispor'da bu sen işler iyi gitmiyor.Sezon başında İstanbul Süper Amatör Lig ekibi İkitellispor'dan antrenörler Ali Ayyıldız, Hikmet Aydın ve alt yapıyla futbol okulundan sorumlu olan Mustafa Hoca görevinden istifa etti.Ali Ayyıldız ve Hikmet Aydın yönetimindeki İkitellispor son yıllarda özellilkle alt yapı şampiyonalarında elde ettiği başarılı sonuçlarla öne çıkmıştı.Bu istifalara rağmen İkitellispor U17 takımı 9.Gru'ta güçlü Halkalı Taştepe'yle çekişiyor,iki puan geride olan İkitellispor için şampiyonluk yarışı devam ediyor.U15 Takımı ise yine 9.Grup'ta10'da 10 yaparak şimdiden en yakın rakibi Esenler Tokatspor'a 9 puan fark atmış durumda.
Altınova,Çeliktepe,Esenler Kulüp Atletik,Ayazağa,Söğütlüçeşme gibi ağır isimlerin bulunduğu grupta kayıpsız yoluna devam eden İkitellispor şampiyonluğun en büyük adayı.A Takım ise bu sene yükseldiği SAL'da tutunmak için savaşıyor.U17 ve U15'de olduğu gibi SAL'da da 9.Grup'ta yer alan İkitellispor, P.Köprülü ve Ayazağa ile birlikte,küme düşmemek için amansız bir yarışa girecek gibi.

ALBAYRAKSPOR
SAL takımlarından Albayrak 7.Grup'ta düşme potasında yer alırken,U17 takımı Tepebağ Kültür ve Erokspor'un ardından grubunda üçüncü,U15 takımı ise Tepebağ Kültürspor'a 11 puan fark atarak lider durumda.Tepebağ Kültür A takımı 1.Amatör Lig 7.Grup'ta sonuncu Etilerspor ile aynı puanda iken U17 takımı lider,U15 takımı ikinci sırada.

İKİ İSTİSNA: FERİKÖY VE KÜÇÜKKÖY
Bu sezon sadece U12 ve U17 kategorilerine katılan Feriköy'ün A takımı SAL 8.Grupta ,U17 takımı da 14.Grup'ta 8'de 8 yaparak lider.Bu sezon altyapısını Anadolu Üsküdar ile birleştirip Gelişim Ligleri'ne katılması gündemde olan fakat bu projesi henüz gerçekleşmeyen, ileri zamanda U17 Ligi'nden de çekilen altyapısı güçlü, geçen sene U15 takımı Türkiye üçüncüsü olan
Küçükköy'ün A takımı SAL 2.Grup'ta averajla ikinci durumdayken, U15 takımı da lider durumda.



İSTANBUL SAHİLSPOR HER YERDE LİDER
İstanbul 1.Amatör takımlarından Sahilspor,16.Grup'ta P.Kavakpınar'ın 1 puan önünde lider durumda.Ayrıca Sahilspor'un 11 maçta 11 galibiyet alan U15B ile U17B takımları da liderlik koltuğunda oturuyor.Bu da İstanbul Sahilspor'un tüm kategorilerde lider olan tek takım ünvanı alması anlamına geliyor.

1923 ESENKENT ''TAM TERSİ''
1.Amatör 17.Grup'ta güçlü takımlar Fikirtepe Dumlupınar ve Kartalgücü ile şampiyonluk yarışı veren lider 1923 Esenkent'in U17A ve U15B takımları ise sekizerli gruplarında 7.sıralarda bulunuyor.

HABER:ARİF DOĞAN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...