Cuma, Ekim 28, 2016

16 yaşında oyuncu oynattı, hükmen mağlup oldu!

Geçen yıl Yozgat 2. Amatör Küme'yi şampiyon olarak tamamlayarak bu sezon 1. Amatör Küme'de mücadele etmeye başlayan Bozokspor, 16 yaşında futbolcu oynattığı gerekçesiyle hükmen mağlup sayıldı.

Yozgat 1. Amatör Küme B Grubu'nda mücadele eden Bozokspor, ligde karşılaştığı Yozgat SHÇEK Spor takımını 6-1 yendiği karşılaşmada 16 yaşındaki oyuncusu Abdulkadir Toprak'ı sahaya sürdü.
Maçta 2 gol kaydeden Abdülkadir Toprak'ın 16 yaşında olduğunu, bu yaştaki bir sporcunun A takım kadrosunda yer alamayacağını öne süren Yozgat SHÇEK Spor, itirazda bulundu. 
Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Yozgat SHÇEK Spor'un itirazını yerinde buldu. Disiplin Kurulu, Bozokspor takımı 16 yaşında futbolcu oynattığı için 6-1 kazandığı maçın 3-0 rakip takım lehine tescil edilmesine, Bozokspor teknik sorumlusu Özkan Bayram ile antrenör Oktay Ekmen'e 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulanmasına karar verdi ve kararını 2 kulübe tebliğ etti.


'Galatasaray'a takdir, bize ceza'
Bozokspor teknik sorumlusu Özkan Bayram, takımına verilen hükmen yenilgi cezasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Galatasaray 14 yaşındaki futbolcusunu oynattığı için alkışlandı, takdir topladı. Biz 16 yaşındaki çocuğumuzu amatör kümede oynattığımız için ceza aldık. Takımımızın yaş ortalaması 17. En yaşlı futbolcumuz 19 yaşında. Amacımız Yozgat'ta genç yetenekleri bulup eğiterek önce amatör liglere, daha sonra da Türk futboluna kazandırmak."

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Gelişecek elbette TÜRK futbolu..
Ama bunun en iyisini federasyon biliyor 16 yaşındaki oyuncu nasıl oynar A-Takımda onun yeri televizyondan akranlarını seyretmek . Onun suçu amatör olmak ne kadar yanlış yerlerdeyiz . Alt yapılarda yaparsın anlarız ama bir oyuncunun parlayacağı ve kendini geliştiriceği yer artık işin ciddi olduğu yer olan A-Takımdır. Ne yazık ki biz burda yazar çizeriz fakat federasyon kendi bildiğini okur. Milli takıma aldığımız oyuncular bile Almanya'da yetişen genç türkler. Şu haberi görünce içim acıdı. Bunun gibi bir ton genç yetenek vardır fakat önünü açmak yerine kapatmayı seçiyoruz.

Adsız dedi ki...

TFF ne yazık ki ben yaptım oldu kafasında..

Adsız dedi ki...

Bu kulüp bütün zorluklara rağmen gençlere hizmet eden, altyapısında 100 den fala sporcunun bulunduğu bir kulüp, geçen sezon u17-u16-u15-u14-u13 yaş guruplarında yozgatta şampiyon oldu, talimatta yer almamasına rağmen oynattığı 16 yaşındaki oyuncu nedeniyle ceza aldı.
yazklar olsun..

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.