Çarşamba, Ağustos 31, 2016

'Yıldırım Bosna üç büyük kulüpten biridir'


Henüz bir mahalle takımıyken dev kulüplere kafa tutan, federe olduktan sonra 2. Lig’e kadar yükselen Yıldırım Bosnaspor şu sıralar Süper Amatör Lig’de. İki kardeşten Şevket Ok başkan Metin Ok teknik direktör. İkili “Türkiye’nin üç büyük kulübünden biriyiz” diyor.

Belki de dünyada bir benzeri yok. Mahalle takımı Yıldırım Bosnaspor, profesyonel ligler de dahil olmak üzere Türkiye’nin en ilginç takımlarından biri... Kulübün başkanı ve teknik direktörü iki kardeş: Şevket Ok ve Metin Ok. Dahası da var. Şaşırmayın ama “Türkiye’nin 3 büyük kulübünden biriyiz” diyorlar. İstanbul Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi’nde, Balkan göçmeni vatandaşlarımız tarafından 1960 yılında kurulan, 1978’de federe olan Kırmızı-Mavili kulüp 1999’da kendi imkanlarıyla 3. Lig’e, 2001’deyse 2. Lig’e çıkarken kadın basketbol takımı da bir dönem 1. Lig’de yer aldı. 
Kulüp Başkanı Şevket Ok, “Biz bu başarıyı devletten ve belediyemizden hiçbir yardım almadan mahalle esnaflarımızın yaptıkları katkılarla başardık” diye konuştu.

KARTAL'A SATILDI
Lakin güzel günler uzun sürmedi ve takım 3. Lig’deyken devredildi. Başkan Şevket Ok o günleri şöyle anlatıyor: “2009 yılında esnaflarımızın maddi durumlarının bozulması üzerine, belediyemizden de bir katkı gelmeyince dönemin yöneticileri 2009’da kulübü Kartal Belediyesi’ne devrettiler. Kartal Belediyespor 3. Lig’de yoluna devam ederken biz de 1. Amatör Lig’de Yeniyolspor’u alıp ismini Yıldırım Bosnaspor yaptık. Bir süre sonra da yeniden kulübün başına geçtim. Gayemiz arkadaşlarla birlikte Yıldırım Bosna’yı eski günlerine döndürmek, gençlerimizi hem kötü alışkanlıklardan kurtarıp hem de futbolcu yapmak ve Türkiye liglerine kazandırmaktır.” Henüz bir mahalle takımıyken profesyonel kulüplerle maç yaptıklarını ve büyük üne kavuştuklarını belirten Şevket Ok “1978 yılında Şeref Stadı’nda Beşiktaş A Takımı’nı 1-0 yendik. Daha sonra o sezonun hem lig, hem de kupa şampiyonu olan Fenerbahçe ile Dereağzı’nda 2-2 berabere kaldık. 3. Lig takımlarından Alibeyköyspor ve Eyüpspor’u yendik. O yıl federe olduk. Defalarca amatör ligde şampiyonluklar kazandık. Genç takımımız gol rekoru kırarak Türkiye şampiyonu oldu” dedi.

HEDEF 2. LİG
Bir dönem Balkan ülkelerinden transfer edilen futbolcuları kadrosunda barındıran Yıldırım Bosna son yıllarda dış transferlere kapılarını kapattı. Kulüp artık sadece Yıldırım Mahallesi’nin ve Bayrampaşa ilçesinin gençleri ile yoluna devam ediyor. Antrenör Metin Ok, “Yıldırım Bosna için yeni bir sayfa açtık. Yeni bir takım oluşturduk. Yeniden 2. Lig’e çıkacağız” ifadelerini kullandı.


'3.5 MİLYON TARAFTARIMIZ VAR'
Yıldırım Bosna, 1960 yılında Recep Türkoğlu ve Metin Ok’un önderliğinde eski Yugoslavya’nın Sancak bölgesinden gelen gençler tarafından mahalle kahvesinde kurulmuş. 'Rus Şevket' lakaplı Şevket Ok forvet, kardeşi Metin Ok da sol iç olarak takıma uzun yıllar hizmet vermiş. Türkiye’de Bosna göçmeninin takımlarını desteklediğini belirten ikili “3.5 milyon taraftarımız var” diyorlar.


'İLK KEZ KİRA VERMİYORUZ'
Geçen sezon rekor kırarak 1. Amatör Lig'de şampiyon olan Yıldırım Bosnaspor’un Türkiye’de bir marka olduğunu belirten Başkan Şevket Ok “En az 50 oyuncumuz profesyonel liglerde top koşturdu. Arzumuz, semtimiz insanlarının bize destek olmalarıdır. Bayrampaşa Belediyesi’nin kulübe vermiş olduğu lokal sayesinde tarihimizdeki ilk kez kirasız bir soyunma odasına kavuştuk" dedi.

HABER-FOTOĞRAF: CELAL DEMİRBİLEK - Karar Gazetesi Muhabiri
Bu röportaj 31 Ağustos 2016 tarihli KARAR Gazetesi'nde yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu

Play-off maçını kazanarak tarihinde ilk kez İstanbul Süper Amatör Lig'e yükselen Cevizlispor'da kaptan Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu.