Salı, Ağustos 30, 2016

İÜSBK Futbol Takımı Litvanya'da kaza geçirdi


UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi grup eleme maçları için Litvanya'ya giden İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü (İÜSBK) korkunç bir kaza geçirdi! İÜSBK Futsal Takımı'ndan 7 oyuncu, müsabakadan sonra akşam otele dönerken, lüks bir otomobil yaya geçidinde aralarına daldı. Sürücü arkasına bakmadan kaçtı. Kafileden Burak Işıkay yaralandı.

İÜSBK Teknik Direktörü Murat Kaya, konuyla ilgili Yerel Futbol'a önemli açıklamalarda bulundu:

'Futbolcularımızın üstüne sürdü'
16-21 Ağustos 2016 tarihinde Litvanya'nın Panavezys şehrinde UEFA futsal kupası müsabakalarında ülkemizi ve üniversitemizi temsil ettik. İki mağlubiyet bir galibiyet ile grubu üçüncü tamamlayıp elendik.  Fakat Litvanya'da başımıza öyle şeyler geldi ki bir kez daha vatanımızın kıymetini anladık. 19 Ağustos gecesi saat 23:12 civarlarında alışveriş merkezinden otele dönen 7 oyuncumuz yaya geçidinden geçerken BMW marka spor araba tekrar ediyorum yaya geçidinden geçerken çocukların üzerilerine sürüyor ve yaklaşık 70-80 km hızla oyuncumuz Burak Işıkay'a vuruyor. Arkasına bile dönmeden kaçıyor Litvanyalı insan denilen şahıs. 

Polisten şaka gibi açıklama
Polis geliyor durumu anlatıyoruz cevabı ise  "Buralarda akşam saatlerinde normal siz dikkatli, olun olan oldu" diyor. Olay yerine 2 spor araba yaklaşıyor alaycı bir şekilde bizi seyrediyorlar bayan polis arabadakilere 'Ne bekliyorsunuz' diye soruyor, cevap muhteşem 'Canımız bu sokakta durmak istiyor' oluyor ve bayan polisi resmen kovuyorlar. Bizim çocukları frenlemesem bir kamyon dayak yerlerdi ama neyse. 
Komedi devam ediyor, polisler İngilizce konuşamadıkları için Türkçe bilen birini bekledik Litvanya'da gece saatlerinde. Tabii ki o kişi gelmedi ve polisler ifade almak için  bir gün sonrasına randevu verdi. 'Siz sakın hastaneye gitmeyin otelinize dönün tehlikeli buralar' diyorlar utanmadan. 

'16 kişi hastane aradık'
Konumlardan bakıyoruz hastaneye 700-800 metre uzaklıktayız fakat bulamıyoruz. 16 kişi yolda yürüyoruz bizi Çete sandılar herhalde gören yolunu değiştirip kaçıyor. Hastaneye giden yolda ne bir tabela ne de bir sembol hiç bir şey yok. Cerrahpaşa'ya Çapa'ya giderken daha 2-3 km varken tabelalar yol ve yön tabelaları ya da ülkenin her yerindeki devlet hastanesi tabelalarımız var bizim oysa. Hastaneyi bulduk çok şükür, acil servis dışında lambaları kapalı bir hastaneye girdik. Araştırdık tek amaç ve düşünceleri tasarrufmuş. 

'Litvanyalılar bir şey yok dedi oysa...'
Burak'ın kaş ve alın bölgesine 9 dikiş atıldı, kırık elmacık kemiği ve vücudun farklı yerlerinde ezik ve morluklar. Biz bekliyoruz ki 'Bu gece hasta burada kalmalı' diyecekler, malum ciddi yaralanmalar var fakat '1 saat içinde çıkabilirsiniz hiç bir şey yok' diyorlar.  Sırf bu yaptıkları işlem için bizden 397 euro alıyorlar. 
Türkiye'de yeniden tomografi ve MR'a soktuk Burak'ı , sonuç ne biliyor musunuz? Yan çapraz bağda kopuk (Bilenler bilir yan çapraz bağ kopuğu çok ender görülür ve tedavisi çok uzun sürer 6-8 ay).

'İşin peşini bırakmayacağız'
Bugün olayın 5. günü ve hala yakayalamadılar o adamı. Her gün Litvanya'daki büyükelçiliğimizle görüşüyoruz fakat olumlu bir haber alamadık. Ama işin peşini bırakmayacağız. O adam yada kadın yakalanana kadar elimizden ne geliyorsa yapacağız. 

Her fırsatta Avrupa Birliği'ni övenlere sesleniyorum bu ülke çoğu Avrupa Birliği ülkesinden daha gelişmiş, daha iyi sağlık hizmetlerine sahip, polisimizin otoritesi ve insan ilişkileri daha olumlu. Ve en önemlisi yasa dışı yaşanan olayların çözümü için kimse size "Buralar akşam tehlikeli otelden çıkmayın" demez. Çözüm üretir, önlem alır. Birde halk kuralları vardır " Sokak aralarında tehlikeli araba kullananlara bazen güvenlik kuvvetleri değil de semtin ve mahallenin gençleri önlem alır ve o kurallar her yerde bilinir saygı duyulur."

HABER: ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Programı

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...