Perşembe, Temmuz 28, 2016

Karagümrük kaleci departmanı kurdu

Spor Toto 2. lig Kulüplerinden olan Fatih Karagümrük S.K. kaleci departmanı kurdu. 

2016-2017 futbol sezonu için A-takım kaleci antrenörü olarak göreve başlayan Tecrübeli çalıştırıcı UĞUR KURT yönetimindeki departman Karagümrük'e ve Türk futboluna Elit kaleciler yetiştirerek katkı sağlamayı düşünmekte.

1970 Doğumlu Uğur Kurt 15 yıl profesyonel kalecilik hayatından sora Altyapı kaleci eğitimi konusunda ulusal ve uluslar arası eğitim aldıktan sonra 2002 yılında profesyonel kaleci eğitmenliğine başladı. İlk olarak Bandırmaspor'da kaleci antrenörlüğüne başlayan Kurt, 2004-2005 sezonunda Zeytinburnuspor'da çalıştı. Bu dönemde Lacivert-Beyazlılarda elit kaleci gelişim departmanı kuran Kurt sayısız kaleciler yetiştirdi.

Azerbaycan'da çalıştı
Bu süreçte başarıları ile dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı 2009 yılına kadar Galatasaray A.Ş. futbol akademisi kaleci departmanının başında durdu. 2009 yılında Ali Yavaş ve ekibiyle Azerbaycan’ın Gebele takımına transfer olan Uğur Kurt burada da Elit Kaleci Gelişim Departmanını kurarak 2015 yılına kadar bu görevini başarıyla devam ettirdi.

2015-2016 yılında önce Sarıyer-daha sonrada Boluspor da profesyonel kaleci antrenörlüğü yapan tecrübeli çalıştırıcı 2016-2017 futbol sezonu itibari ile de Fatih Karagümrük S.K. profesyonel Kaleci Antrenörü, kaleci departman kurucu ve yöneticisi olarak göreve başlamış bulunmakta.

Karagümrükteki görevi ile ilgili bilgi veren Kurt "Öncelikle Coca Cola Akademi Ligi'nde mücadele eden Futbol akademimize yetenekli ve elit kaleciler kazandırmak istiyoruz.Fatih ve  İstanbul genelinde yetenekli kalecilere ulaşmayı hedeflemekteyiz. Bu çerçevede aşağıdaki programa göre kaleci eğitim okulunu faaliyete geçiriyoruz. Bu sayede Fatih ve İstanbul çapında seçmeler ve kaleci eğitimine ilk adımı atıyoruz" diye konuştu.



Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...