Perşembe, Haziran 30, 2016

Sultangazispor Türkiye Kupası'na katılıyor


Ziraat Türkiye Kupası'nda 2016-2017 sezonunda Sultangazispor da yer alacak. Geçen sezon BAL'da grubu lider tamamladıktan sonra play-off'ta Kocaelispor ve Muğlaspor'a yenilerek 3. Lig şansını kaçıran Kırmızı-Lacivertliler, TFF tarafından kupaya alındı. Müjdeli haber TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez tarafından Kulüp Başkanı Nevzat Yılmaz'a müjdeli haberi verdi. 
Konu şimdilik taslak aşamasında olsa da TFF yönetim kurulunun büyük ihtimalle bunu onaylayacağı öğrenildi.

Türkiye Kupası'na bir süredir amatör kulüpler alınıyordu ancak bu hak sadece profesyonel liglerde atkımı olmayan illere veriliyordu. Bu nedenle İstanbul şimdiye kadar bu haktan hiç yararlanamamıştı.

Eğer bu durum kesinleşirse Sultangazispor, 1984-85 sezonundan sonra Türkiye Kupası'na katılan ilk İstanbul amatör ekibi olacak. O sezon Cankurtaranspor, Bayrampaşaspor, Okmeydanı Fetihspor, Cerrahpaşaspor Türkiye Kupası'na katılmış hatta Fetihspor 3. tura kadar yükselmişti.

60'lardan 1984-85 sezonuna kadar Türkiye Kupası'na illerin amatör kulüpleri de katılırken 85-86'da bu uygulamadan vazgeçildi.

Öte yandan Sultangazispor gibi 3. Lig'e terfi play-off'larında elenen Sarayönü Belediyespor ve Araklı Karaderespor da kupaya dahil edilecek.

HABER: BOLKAN KARA

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.