Pazartesi, Haziran 27, 2016

Beşyüzevlerspor Tunus yolcusu


Geçtiğimiz hafta İstanbul’a gelen Tunus’un İnter Hammamate Academy takımının 11-12 yaş grubu Beşiktaş ve Galatasaray ile birer maç yaptı. İnter Hammamate 25 Haziran Cumartesi günü ise Beşyüzevlerspor Kulübü’ne konuk oldular ve altyapı takımı ile son müsabakalarını oynadılar. 

Beşyüzevler’in misafirperverliğinden son derece memnun kalan Tunuslu yöneticiler, Yeşil-Beyazlılar Tunus’a davet ettiler. Beşyüzevlerspor Kulübü Başkanı Mustafa Koral, 2017 yılında iade-i ziyaret için genç sporcularını uluslar arası tecrübe kazanması için Tunus’a götüreceklerini ifade etti.

Beşyüzevlerspor’un sadece İstanbul ve Türkiye’de değil; tüm dünya insanlarının gönlünü kazanmak ve gençliğe hizmet için var olduğunu belirten Başkan Koral “Kulübümüzün amacı gençliği spora kazandırmak ve iyi insan olmaya yönlendirmek, yetiştirdiği sporcular ile yarışmacı bir takım olmaktır” diye konuştu.

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden A takım ile ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Koral, “Lokomotif takım olan A takımımız İstanbul’un BAL’da mücadele eden 13 takımdan biridir. Mücadele ettiğimiz çoğu kulüpler belediye ve müessese destekli olarak ayakta duruyorlar. Bizim gibi semt takımlarının ise bu yükü yıllarca karşılayacak gücü yok. Dışarıdan alınan futbolcu maliyetlerini karşılayamıyoruz. Hal böyle olunca ortada haksız bir rekabet ortaya çıkıyor. Dolayısı ile A takım seviyesinde küçülmeye gidiyoruz. Bu yılki BAL masrafları gelirlerimizin 5-6 katı. Bu masrafları yönetici olarak yıllarca cepten karşılamak zor.  Amatör futbola TFF’de destek vermiyor, müesseseler de sponsorluktan kaçınıyor. Bu yüzden TFF destek vermezse ve bu statü ile (Üçüncü de olan küme düşebiliyor) mücadele etmenin anlamsız olduğunu, trilyonların çöpe gittiğini görüyoruz. Bu bedellerin daha azıyla altyapıda daha büyük işler yapabilir ve diğer branşlarda şube açılabilir” dedi.

Duruşlarının ve onurlu davranışlarının devam edeceğini belirten Başkan Koral, tüm İslam aleminin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutladığını söyledi.

HABER-FOTOĞRAF: EROL EFTEKİN

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...