Çarşamba, Haziran 29, 2016

Alanyurtspor'a genç başkan


2016/2017 sezonunda Bursa 1. Amatör Kümede mücadele edecek olan Alanyurtspor’da yapılan kongrede seçime tek liste ile giren Hakan Durak yeniden başkanlığa seçildi.

18 kişiden meydana gelen yönetimde görev dağılımı yapıldı. Kulüp Başkanı : Hakan Durak, As Başkan: Aziz Ülker, Semih Kavık, Muhasebe: Ufuk Dündar, İlker Acar, Futbol Şube Sorumlusu: Ertan Güven, Tesisler Sorumlusu: İbrahim Aksu, Samet Kavık, Federasyon sorumlusu: Muhsin Kutlu, Basın Sözcüsü: Enes Yılmaz, Adem Değirmenci, Genel Kaptan: Ertan Güven, Denetleme Kurulu: İbrahim Yokuş Mehmet Yokuş, Gökhan Yılmaz, Altyapı Sorumlusu: Adem Çakıroğlu, Ali Bulaç, Genel Kaptan: Necati Gündoğdu.

'Genç bir yönetim oluşturduk'
Kongre sonrası Alanyurtspor Başkanı Hakan Durak, açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

"İnegöl Alanyurt doğumluyum.28 yaşındayım. Bu yörenin yerlisiyim. Bu yıl Alanyurtspor da görev aldığım, aktif olarak hizmet ettiğim 5. Senem olacak. Bu sene ile birlikte 2 senem kulüp başkanlığı olarak. Doğduğumuz ve büyüdüğümüz yer olması nedeniyle, ayrıca sporu sevdiğimiz için Her zaman Alanyurtsporun yanında olduk. 2 sene öncede kulüp başkanı olarak Alanyurtspora hizmet ettim. Şimdide sağ olsun yönetimdeki arkadaşlarım, Kulüp üyelerimiz, bizi destekleyen eski yöneticilerimizin desteği ile yeniden bu göreve aday oldum, tek liste ile seçime girdiğimiz için yeniden başkan seçildim. Umarım hakkımızda hayırlısı olur."


'Alanyurtspor'u yalnız bırakmadık'
"Alanyurtsporda 2 sene önce başarılı bir sezon geçirdik. Aslında Alanyurtsporun 20 senelik bir mazisi var. 16 sene sonra yakalamış olduğumuz bir şampiyonluk vardı. O zamanki yönetici abilerimiz, kimi arkadaşlarımız, bunlar zirvede bırakmak gibi bir cümlenin arkasında saklanıp Alanyurtsporun 1.kümeye çıktığı ilk senede yalnız bıraktılar. O zamanda son ana kadar beklemiştik belki birileri Alanyurtspora sahip çıkar diye, sahip çıkan olmadı. Son anda yine biz Alanyurtsporu olduğu gibi yalnız bırakmadık, göreve geldik. Sağ olsun arkamızda olan birkaç tane sponsorumuz, birkaç tane eski yöneticilerimiz, Alanyurtu seven birkaç kişi sayesinde etkili bir yönetim kurduk. O zaman devre arasında ikinci bir seçime gitmiştik, sadece kulüp başkanımız değişti ben tekrar görevdeydim. Ve o sene play-offta son maçta süper amatörü kaçırmıştık. Belki de Alanyurtsporun layık olduğu yere getirecektik, ama nasip değilmiş. Son dakika son gol diyelim, çok büyük üzüntü yaşadık, ilk başkanlık kariyerim olarak güzel bir sezon geçirmiştik. Başarılı olduğumuza inanıyordum. Çünkü Kulüp tarihinde ilk defa süper amatöre yükselmek için Play-off oynatmıştık. Umarım bu senede öyle olur."

'Göreve uzun süreli talip olduk'
"Genç arkadaşlarımızla oturup şunu konuştuk, dedik ki bu işler kahve köşelerinde veya sokak başlarında dedikodu ile gaza gelerek yapılacak işler değil. Çünkü 20 senelik bir tarihe sahip Alanyurtspor 1.kümede mücadele ediyor. Bana göre benim düşüncem ve amatör spor camiasının düşüncesi otuzbin nüfuslu bir Alanyurt halkı bulunduğu yeri hak etmiyor, daha üst liglerde mücadele etmemiz gerekiyor. Sağda solda yapılan muhalefet ve çekiştirmeler ile Alanyurtspor hep geride kaldı. Aslında Alanyurtspor’u seviyorum cümlesinin arkasında saklanan o kadar çok insan varki. Alanyurtspora gerçekten zarar verdiler. Bunun farkında değildiler, biz arkadaşlarımızla bunu konuştuk, başarının bir kerede gelmeyeceğine karar verdik. Başarı için altyapının, tesisleşmenin ne kadar önemli olduğunu görüştük. Genç yaşta olmama rağmen kulüpte aktif görev aldığım 5.senem. Edindiğim tecrübelerle başarıların buradan geleceğini düşünüyorum. Ve bu yola bu şekil çıktık. Uzun süreli bir yola çıktık. Alanyurtsporumuz her zamanki gibi yalnız bırakıldı. Ama bizler bu Alanyurtsporu yalnız bırakmadık. Bu sefer gerçekten iddialı olarak yola çıktık. Uzun süre bu görevde kalmak istiyoruz ve Alanyurtsporu layık olduğu yere getirmek istiyoruz."


'Hedefleri olan bir kadro kuracağız'
"Alanyurtsporun hedefinde her zaman liderlik vardır. Alanyurtspor bunun aksinde bir hedef kabul edemez. Bu seneki asıl hedefimiz budur. Fakat dediğimiz gibi istediğimiz yere gelemezsek üzülmeyeceğiz. Çünkü uzun periyotlu bir yola çıktık. Bu yolun başındayız. Gerçekten çok genç bir yönetime sahibiz. Bu yönetimin çıraklık dönemi diyebilirim. Allahın izni ile kalfalık ve ustalık diyerek en son Alanyurtsporumuzu hak ettiği yere taşıyacağız. Dediğim gibi Alanyurtsporun hedefinde her zaman şampiyonluk vardır, o yüzden şu anki futbolcu arayışlarımız, antrenör arayışlarımız hep bu doğrultudadır. Hep kariyeri olan, saygın insanlar ile çalışmak istiyoruz. Bunun için ince eleyip sık dokuyoruz."

HABER-FOTOĞRAF: SERKAN ARSLAN

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...