Cuma, Mayıs 27, 2016

'Başarılı kulüp olmak için başarılı sporcular yetiştirmek zorundasınız'

İFAspor kulüp Başkanı Aydın Aydeniz, Başarılı kulüp olmak için başarılı sporcular yetiştirmek zorundasınız. Türkiye’nin her yerinden bize gönül veren taraftarlarımızın bizden beklentilerini karşılamak, Küçükçekmece’mizi en iyi şekilde temsil etmek için her branş ve alanda başarılı olmak zorundayız.
İstanbul Süper Amatör Ligin renkli takımlarından olan İFAspor kulüp Başkanı Aydın Aydeniz İFAspor’un dünü bugünü içerikli Yılmaz Aktepe’in soruların sizin için yanıtladı.
AKTEPE)İFA isminin anlamı nedir? Bu ismi neden seçtiniz? Neden, mahalle veya semt adı değil de İfa ismi?
AYDENİZ)Evet, bu sorularla genelde her yerde karşılaşıyoruz. İFA; kelime anlamı yapmak, etmek, yerine getirmek. Daha çok hukuk dilinde kullanılan bir kelimedir. Özellikle borçlar hukukunda çok kullanılır ve ‘’Borçların İfası’’ yani ödenmesi yerine getirilmesi diye başlık konusudur.
Biz bu kulübü kurarken özellikle sıradan, var olanın devamı olmayı değil de olması gerekeni yapmayı amaçladık. Genelde var olan spor kulüplerinin sporu amaç edindiklerini, hatta daha ileri giderek, spordan ziyade skoru amaç edindiklerini görüyoruz. İFA adını sporun amaç olmaktan ziyade araç olduğunu göstermek ve anlatmak için seçtik.
Biz insan olarak dünyaya gelen her kişinin insanlık vazifesi ile görevli ve yükümlü olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik İFA adıyla.‘’Önce insanlık vazifemizi İFA edeceğiz ve sporcularımızın birer iyi insan olmalarını sağlayacağız, sonra onları iyi ve başarılı sporcular olarak yetiştirerek yarışmalara hazırlayacağız.’’
Böylelikle, spor sayesinde toplumsal barış ve kardeşliğe katkı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Kulübü mahalle yada semtin adıyla da kurabilirdik, ama biz insanları da bu doğrultuda düşünmeye yönlendirelim istedik adımızla.
AKTEPE)İFASpor Kulübünün amacı ve hedefi nedir?
AYDENİZ)Yukarıda da bahsettiğim gibi İFA Sporun bir amacı vardır. O da gençlerimizi İnsan olma vasfını koruyarak, ailesine topluma, vatana ve millete faydalı bir birey olarak yetiştirmek.
Onursal Başkanımız ve Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz’ün bizlere öğretisi olan ‘’Bir şeyi ya yapmayın, ya da yaparken en iyisini yapmaya gayret edin’’ sözünü düstur edinerek, gençlerimizi başarılı birer sporcu olarak yetiştirip, Ulusal takımlarda yer almalarını sağlamak.
Başarılı kulüp olmak için başarılı sporcular yetiştirmek zorundasınız. Böylece kulüp olarak yukarılara çıkma imkanınız olacaktır. Bunu yaparken yine Sayın Onursal Başkanımız ve Liderimizin bize öğretisi olan ‘’Rakipleriniz sizin hasmınız değil, bilakis varlık sebebinizdir.’’ Sözünü düstur edinerek, sporda dostluk ve kardeşliği geliştirerek ülke barışına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.
AKTEPE)İFA spor kulübü kimlerden oluşur? Belli bir kesime ya da cemaate mi hizmet eder?
AYDENİZ)İFAspor; insanlık erdemine sahip, ülkesini ve milletini seven her kesin ve her kesimin kulübüdür. Kulübümüz 1980 yılında Halkalı Zeynebiye mahallesinde kuruldu. Burada ikamet eden ağırlıklı nüfus Iğdır ve Kars illerinden olduğu için kurucu ve üyelerimizde ekseri bu yörenin insanlarından oluşmaktadır. Türkiye’mizin her yöresinden birçok üyemiz mevcuttur.
Hizmetimiz bölgemizde var olan ve kulübümüze ulaşan tüm vatandaşlarımıza yöneliktir. Sayıları 500’ü bulan lisanslı sporcularımızın çoğunluğu ülkemizin değişik vilayetlerinden gelip bu çevrede ikamet eden vatandaşlarımızın çocuklarından oluşmaktadır.
AKTEPE)İFAspor başarılı bir kulüp. 3 yıl önce Amatör seyirci rekoru kırarak gündem oluşturdunuz. Bu konuda neler diyeceksiniz?
AYDENİZ)Bildiğiniz gibi son iki sezondur BAL(Bölgesel Lig) liginde yer aldık. Bu ligde var olan takımların büyük bölümü ya Belediye takımı ya da firma takımlarından oluşmaktadır. Bu liglerde var olan takımlar büyük paralar harcıyorlar. Özellikle Belediye kulüpleri adeta para harcamada yarış içindeler.
Biz İFA spor olarak bu kulüplerin harcadığı paranın beşte birini bile harcamadan bu ligde başarıyla yarıştık. Biz amatör bir spor kulübü olmamıza rağmen ülke genelinde taraftara sahip bir kulübüz. İzmit, Sakarya, Yalova ve Bursa’da oynadığımız hiçbir maçta kendimizi deplasmanda gibi hissetmedik.
Bizim maçlarımız ulusal çapta taraftarlarımızca takip edilir. Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Erzurum, Malatya, Diyarbakır, Mardin, Batman, G. Antep, K. Maraş, Çorum, Tokat, Amasya, Trabzon, Samsun, Sivas, Ankara ve daha birçok ilimizden sosyal medya aracılığı ile ya da telefonla arayarak bizlere desteklerini iletirler gönüldaşlarımız.
İstanbul içinde her semtde az ya da çok İFA taraftarı vardır. Bunları haberdar eder iyi organize olursak biz her maçımızı binlerce kişiye oynarız. Bu konuda büyük gayret gösteren taraftar grubumuz ve aynı zamanda gururumuz ‘’DEVRİYE ve GENÇ DEVRİYE’’ ekibine teşekkür ederiz.
AKTEPE)İFA Spor olarak faaliyetleriniz nelerdir? Futbol dışında hangi branşlarda çalışmalarınız var?
AYDENİZ)Bizim kulüp olarak futbolun yanı sıra birçok alan da faaliyetlerimiz var. Bu arada sizlerin vasıtasıyla Belediye Başkanımız Sayın Temel Karadeniz’e,  Başkan yardımcılarımıza ve ekibine tesislerimizin bakım ve onarımında vermiş oldukları destekten dolayı çok teşekkür ederiz.
Futbolun dışında Belediyemizle beraber yürüttüğümüz spor çalışmalarımız var. Karate, boks ve güreş dallarında Belediyemizle ortak faaliyetlerimiz devam etmektedir.
Karate dalında Milli antrenör Recep Oral yönetiminde çalışmalarımız yakında başarılarıyla bölgemizi onurlandıracaktır. İfa spor karate dalında geçmişte birçok başarıya imza atmıştır. Avrupa ve Türkiye şampiyonları yetiştirerek Karate Milli takımına Sporcular kazandırmış olan kulübümüz, bunlara yenilerini ekleyecektir. Futbol da bu sene yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Alt yapı da yeni bir ekiple planlı ve köklü bir çalışma başlatıyoruz. Bu bölgenin öncü kulübü olarak, sorumluluklarımızın bilincindeyiz.
Türkiye’nin her yerinden bize gönül veren gönüldaşlarımızın,  bölge halkımızın, cefakar taraftarlarımızın bizden beklentilerini karşılamak, Küçükçekmece’mizi en iyi şekilde temsil etmek için her branş ve alanda büyük gayret ve azimle çalışmalarımızı yürütüyoruz.
AKTEPE)Sezon öncesi kulüp olarak  hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
AYDENİZ)İFAspor her alanda sezona şampiyonluk hedefiyle başlar. Bizim futbolda 7 kategoride yarışmacı takımlarımız var. Karate takımımız da faaliyetlerine başladı. Boks ve güreş dallarında da yarışmacı takımlar oluşturmak için çalışmalarız devam ediyor.
Futbol A takımımız maalesef şampiyon olamadı. Ligi 5. Sırada tamamlamasına rağmen statü gereği küme düştü. Alt yapı kategorilerinde U17 ve U14 takımlarımız şampiyon oldular. U15 takımımız namağlup olarak ikinci oldu. Diğer tüm kategorilerde ikinci olduk.
AKTEPE)Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
AYDENİZ)Tesislerimiz hem zemin hem müştemilat bakımından eski ve kullanışsızdı. Sezona başlarken tesislerimizi yeniledik. Tesislerimizin bakımda olması bizi yarışmalar açısından zorladı ama çok şükür tamamladık.
AKTEPE)Camia ve taraftardan yeterli desteği görebildiniz mi?
AYDENİZ)Biz camiamız ve taraftarımızla bir bütün ve büyük bir kulübüz. Bu gün ortada başarılı bir kulüp varsa bu camianın ve taraftarın desteği ile vardır. Tabi bu istenilen düzeydemidir? Bence hayır. Gönül ister ki camia ve taraftar kulübe daha çok ilgi duysun ve daha çok sahiplensin. Bunu sağlamakta biz yöneticilerin görevidir. Hayata geçireceğimiz yeni projelerle camia ve taraftarın ilgisini daha çok celb edeceğimizi umuyoruz.
AKTEPE)Bu sezon en çok sevindiğiniz ve en çok üzüldüğünüz maç hangisidir? Neden?
AYDENİZ)Aslında sezona bir bütün olarak bakmayı yeğlerim ama beni en çok sevindiren Küçükçekmece stadında Altınova Belediye’yi yendiğimiz maçtır. Çünkü sezonun ilk galibiyetini güzel bir futbol oynayarak elde etmiştik. En çok üzüldüğüm maç ta kendi sahamızda Beşyüzevler’e yenildiğimiz maçtır. Lig statüsü açısından çok şey ifade eden bir maçı çok basit bir hatadan yediğimiz gol ile kaybetmiştik.
AKTEPE)Performansından en çok memnun kaldığınız oyuncu ya da oyuncular kimlerdir?
AYDENİZ)Genelde böyle bir ayrımı yapmayı sevmem. Bizim bu sezon çok kaliteli bir kadromuz vardı. Ama bizi biz yapan, takıma kimlik ve şahsiyet kazandıran kendi bünyemizden yetişen sporcularımızdır. Bu sayının daha çok olması için alt yapı çalışmalarımıza daha çok özen göstereceğiz.
AKTEPE)Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gidebilmesi için yapması gerekenler sizce nelerdir?
AYDENİZ)İFAspor olarak bulunduğumuz kategorideki takımlardan çok ileri bir yapıya sahibiz. Hem kurumsal yapı, hem tesis bakımından çok iyi bir durumdayız. Fakat biz buralarda var olmak istemiyoruz. Bu konuda çok mütevazi olmak ta istemiyorum.
 İFAspor profesyonel liglerde olmalı, oralarda en yukarıları zorlamalı, camiamız ve taraftarımız bunu hak ediyor. Bu hedefler için önce kendi yapımızı daha aktif hale getirmeliyiz. Bu sene altyapılarda yeni bir organizasyona gittik.

 Bölgemizdeki genç potansiyeli daha olumlu değerlendirerek, yetenekli gençlerin elinden tutup onları ülke sporuna kazandırma adına iyi bir öğretici hoca kadrosuyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Yönetim kurulu olarak kulübümüzün maddi imkanlarını geliştirmek adına yeni arayış ve çalışmalar içerisindeyiz. Başarılı bir kulüp olabilmek için  ekonomik temelin sağlam olması gerekir.

AKTEPE)Eklemek istediğiniz bir konu var mı?

AYDENİZ)Bu sezon BAL liginden statü gereği düştük. İfa spor yeniden yapılanarak, yeniden Bal ligine ve daha yukarılara çıkacaktır. Her zaman olduğu gibi taraftarımızın ve camiamızın desteğini arkamızda görmek, bize bu konuda azim ve gayret katacaktır.






































Hiç yorum yok:

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.