Çarşamba, Nisan 27, 2016

Çayırbaşı Özkanspor'a Şakir hayat verdi


İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta zirvede yer alan iki ekip karşılaştı. İlk yarıda 2-0 geriye düşen Çayırbaşı Özkanspor, Şakir'in bir gol ve asist yaptığı maçta penaltı da kaçırmasına rağmen son dakikada gelen golle Sultangazi Sultançiftliğispor ile 2-2 berabere kaldı. 

Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadı'nda oynanan karşılaşmada haftaya ilk iki sırada giren iki ekip karşılaştı. Başlama düdüğü ile birlikte etkili ataklar geliştiren Sultangazi Sultançiftliğispor, henüz 10. dakikada öne geçti. Ceza sahasına hareketlenen Ünal Athan, kaleci Ali'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Medret, skoru 1-0 yaptı. 

Karşılaşmaya iyi başlayamayan ve savunmada açıklar veren Çayırbaşı Özkanspor, beraberlik golü ararken kalesinde ikinci golü gördü. 32. dakikada sağ kanattan hareketlenen Medret, ceza sahasına kadar katettikten sonra yaptığı vuruş, filelerle buluştu ve ilk yarı Sultangazi ekibinin 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Hem savunmada hem hücumda
Karşılaşmanın ikinci yarısına skora denge getirmek için etkili başlayan Çayırbaşı Özkanspor, çok geçmeden golü buldu. Savunmada oynayan ve başarılı müdahalelerde bulunan Şakir Küçükkurt, hücumda da takımının etkili ataklarına imza attı. 

50. dakikada atak yönüne göre ceza sahasının solundan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Şakir, mükemmel bir vuruşla farkı bire indirdi. 

Penaltı kaçtı

81. dakikada bir pozisyonda sakatlanarak oyundan çıkan kaleci Melih'in yerine Sultangazi temsilcisinde kaleye, 1972 doğumlu Adem Kocaman geçti.

Beraberlik golünün ardından tüm riskleri alarak oyunu rakip yarı alana yıkan Sarıyer temsilcisi ise 87. dakikada penaltı atışı kazandı. İkinci oyuna giren ve takımına hareketlilik getiren İsa, konuk ekipte İbrahim'in eline çarpan top sonrası kazanılan penaltıda topun başına geçti ancak vuruşunda 44 yaşındaki kaleci Adem, sağına gelen topa iyi uzandı. Penaltı öncesi ise ev sahibi ekip teknik direktörü Abdullah Küce, penaltıyı Şakir'in atması uyarısında bulunmuştu. 

Şakir bu kez asist yaptı
İkinci yarıda oyunun sık durması üzerine mücadelenin hakemi 9 dakikalık uzatma gösterdi. Uzatma dakikalarında da baskısını sürdüren Çayırbaşı Özkanspor, tam da maç bu skorla bitecek diye düşünüldüğü dakikada golü buldu. 90+8'de kendi yarı sahasından rakip ceza sahasına uzun top gönderen Şakir'in ortasında savunma topu sektirdi. Savunma arkasına çok iyi sarkan Tufan, takipçiliği sonrası topu kontrol etti ve filelerle buluşturarak skoru 2-2 yaptı. 

Maçta başka gol olmadı. Çayırbaşı Özkanspor bu galibiyetle 23 puana ulaşarak liderliğini devam ettirdi. Eroğluspor'un kazandığı haftada puanını 21 yapan Sultangazi Sultançiftliğispor ise haftayı 3. sırada kapattı. 

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER

  










81. dakikada oyuna giren 1972 doğumlu Adem Kocaman, penaltı kurtararak kazanılan 1 puanda önemli rol oynadı.

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...