Perşembe, Mart 31, 2016

Sezon @nketi: Ogün Koca (Yıldıztabyaspor)


Sezon anketi köşemiz tüm hızıyla devam ediyor. Bugünkü konuğumuz Yıldıztabyaspor'un tecrübeli teknik direktörü Ogün Koca.


1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?

Her kulüp gibi bizim de hedeflerimiz vardı ancak bazı olumsuzluklar bizi hedefimizden bir anda uzaklaştırdı. Ancak ikinci yarıda elde ettiğimiz başarı bizim için gerçekten iyi seviyedeydi. Önemli olan birlik beraberlik ağabeylik kardeşlik ilişkilerini sağlamlaştırmaktı, camiayı bir araya toplamaktı, geç de olsa bunu yapabildik. Bunda başkanının rolü çok büyüktü.

2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?

Bizim sıkıntımız sadece maddiyattı ve bunu aşmak hiç de kolay değildi. A takım için sezon bitti ve başkanımız gerekli ödemelerin hepsini yaptı. Yani verdiği sözleri yerine getirdi. Ama az, ama çok, önemli olan sözünü tutmasıdır.

3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?

Maalesef bu konuda biraz buruk kaldık. Ancak seneye sanırım bunun da üstesinden gelinecek ve kulüp olarak eski hava tekrar yakalanacak. Yeni sezon planlamasında bu öncelikli olacak.

4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?

İlk maçımızdı. Aslında hem sevinç hem üzüntü oldu. Eski takımım (Araphanspor) ile yeni takımımın maçı olması açısından... Eski takımımda kardeş diyebileceğim oyuncular vardı.

5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?.
Kendi sahamızda oynadığımız ve anlamsızca kaybettiğimiz Nurtepe Güney Yıldızı maçıydı.

6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?

Tüm oyuncularım demek isterdim ancak sakatlıktan dolayı ve iş durumlarından dolayı idman eksiği olan ve maçlara gelemeyen ve gerçek oyununu gösteremeyen birkaç oyuncum vardı. Ancak gençlerden birisi tamda benim istediğim seviyede idi ve hep orada kaldı. Adı bende kalsın.

7. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?

Camianın yeterli, desteği vermesi , ama bundan öncede ilçe belediyesinin gereken desteği vermesidir. Tesislerin ha gitti ha gidecek olması başkanı ve kulüp oyuncuları için bir şeyler yapmak isteyen spor sever ve yöneticileri hareketlerini kısıtlıyor.

8. Eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Burada tamamen içimi dökmek isterim, müsaadenizle …Futbolda ileri gitmeyen tek nokta vardır . Y Ö N E T İ C İ L İ K … Bunu biraz açayım hemen. 
En ufak bir sorun olduğunda işi bilsin bilmesin herkes sıra ile sallamaya başlıyor. Önce TFF, sonra HAKEM sonra ASKF sonra İL TEMSİLCİLİĞİ sonra HOCA sonra futbolcu diye gidiyor. Ama kimseden o yanlışları yapan yöneticilere söz yok. Neden yok çünkü sallayanlara baktığınızda mutlaka onlardan yararlananlardan olduklarını görebilirsiniz. Geçen İl Temsilciliği'nde yapılan YÖNETİCİ toplantısı örnek bir toplantıdır. Tırnak içinde o toplantıya giden kulüp yöneticileri zaten yılların yöneticileri olması da çok manidardır. Yani eğitimi alması gereken yeni yönetici olanlar gideceğine zaten bu işi bilen eskiler gitmiş. Sporumuzu ve özellikle futbolumuzu ileriye taşıyacaksak önce doğru yönetmeliyiz. İşini çok iyi yapan yönetici olan arkadaşlarımızı ve büyüklerimizi ayrı tuttuğumuzu ve örnek gösterdiğimizi söylemek isterim.

Sırada:Cemil Yılmazer (Kadırgaspor)

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...