Pazar, Şubat 28, 2016

'Kazanacağımız maçı kaybettik'


Bursa Süper Amatör Lig B Grubu 19. haftasında deplasmanda Zaferspor'a 4-1 mağlup olan Yenicespor Teknik Direktörü Erdoğan Sarıuşak, "İyi oynadığımız maçı 4-1 kaybettik" dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Yenicespor Teknik Direktörü Erdoğan Sarıuşak, oyunun büyük bölümünde iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, "Zaferspor hızlı oynayan bir takım, biz de karşılık vermeye çalıştık. Oyunun büyük bölümünde de başarılı olduk. İyi oyunculara sahip Zaferspor takımı. Biz gücümüz doğrultusunda elimizden gelen her şeyi yaptık. İyi oynadığımız maçı 4-1 kaybettik" dedi.

Zaferspor karşısında öne geçmelerine rağmen galibiyeti koruyamadıklarını, uyuyan devi uyandırdıklarını kaydeden Sarıuşak, Zaferspor maçını şöyle değerlendirdi;

'Uyuyan takımı uyandırdık'
"Geçen hafta söylemiştik, sahaya Zaferspor’u yenmek için çıkacağız, bu ligde her takım her takımı yenebilir demiştik. Maça da iyi başladık. İyi oyun sonucunda aradığımız golü ilk yarıda bulduk. Futbolcumuzun gol sevincini abartması karşısında, Zafersporlu taraftarların ve sporcuların, futbolcumuzun üzerine yürümesi ile oyunda gerginlik yaşandı. Oyun uzun süre durdu. Hakem maçın altında kalarak oyuncularımıza gereksiz sarı kartlar göstererek bizleri yıldırmaya çalıştı ve istediği de oldu. 1-0 önde olduğumuz dakikalarda, oyuncumuz Zaferspor kalecisi ile karşı karşıya kaldı ve net pozisyonu gole çeviremedi. Maçı 2-0’a getirmiş olsaydık Zaferspor maçaa havlu atardı. Kaçırdığımız net gol pozisyonunun dönüşünde Zaferspor beraberliği yakaladı. Buna rağmen oyundan kopmadık. İlk yarı beraberlikle sona erdi. Zafersporlu futbolcular, taraftarlar ve hakemin bizden adam attırmak için elinden geleni yapacağını, dikkatli olmamız gerektiğini, yenilsek bile maçı eksik olarak bitirmememiz gerektiğini, kadro derinliğimizin olmadığını, zaten kadroyu zor tamamladığımızı, üstüne basa basa maç öncesi oyuncularımıza anlattım. Olmayan pozisyonlarda oyuncularımıza gereksiz sarı kartlar gösteren hakem, ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek takımımızı 10 kişi bıraktı. 10 kişi kaldıktan sonra, oyunda gel, gitler yaşadık. Maçın kırılma anlarında değerlendirmediğimiz pozisyonlar ve rakibin hücumlarında yapmış olduğumuz kişisel hatalarla maçı kaybettik. Futbolcularımız, bu tür maçlarda daha sakin, sabırlı, sinirlerine hakim, sahada ne yaptığını bilen bir şekilde oynamasını bilseler, sahadan çok farklı skorlar ile ayrılabiliriz. Sporcularımızın bu tür maçlardan ders çıkarmaları gerekiyor."

'Ertuğrulgazi Meskenspor maçını kazanmalıyız'
"Meskenspor maçı kazanmamız gerek. Olmazsa olmaz maçlardan biri. Süper Amatör Lig'den, 1. Amatör Lig'e düşmeyi garantilemiş, Genç, koşan, rahat bir takıma karşı oynayacağız. Bu tür takımlara karşı oynamak daha zordur. Meskenspor maçını kazandığımızda büyük ölçüde ligde kalmayı garantileyeceğiz. Final niteliğinde maç olacak. Maçı kazanıp, bir sonraki hafta ligde kalma adına rakibimiz olan Bursa Bordospor maçına rahat gideceğiz. Bu hafta Yenicespor sahasında karşılaşacağımız, Ertuğrulgazi Meskenspor maçına taraftarlarımızı bekliyorum."

HABER-FOTOĞRAF: SERKAN ARSLAN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...