Cuma, Şubat 26, 2016

Haydarspor'da Transfer Bombaları


Daha önce 9 oyuncu ile anlaşıp 1 oyuncusunu da altyapıdan a takıma çıkaran Haydarspor transferlerine devam edip, adeta şov yaptı.

İlk olarak Altyapı oyuncularından defans ve orta saha mevkilerinde görev yapabilen Ali Erdal'ı A Takım kadrosuna dahil ederek kadrosunu güçlendiren ekipte son gün bombaları ardı arkası kesilmeden devam etti.

Kadroya dahil edilen ilk isim ise Yücespor ile başlayan futbol yaşantısını 6 sezon bu ekipte sürdürdükten sonra futbola bir süre ara veren forvet mevkinde görev alan 1989 doğumlu tecrübeli oyuncu Ömer Faruk Üztek oldu.

Bir diğer transfer ise Taksimspor'dan 1993 doğumlu Kadir Murat oldu. Defans bölgesinde görev yapan Kadir, Yeşilova Esnafspor ile futbola başlayıp, muhteşem bir istikrarla 9 sezon bu ekipte forma giydi. Ardından, Ortaköy ve Yeşilpınar formalarını terleten başarılı oyuncu Taksimspora transfer oldu. 2 sezon bu ekipte forma giyen oyuncuda artık Haydarspor formasını terletecek oyuncular arasına adını yazdırdı.

Orta saha mevkisinde de kadrosuna takviye yapan ekip, işe tecrübeli bir ismi katarak devam etti. 1986 doğumlu orta saha oyuncusu Kemal Şahinbaş'ı ekibe dahil eden Haydarspor, orta sahada oldukça kuvvetli hale geldi. Kemal Şahinbaş, Mimarsinan'da başlayan futbol hayatında 6 sezon bu ekipte forma giyerken, ardından Bezirganbahçe, İstinyespor ve 2 sezonda Muratpaşaspor formalarını terlettikten sonra tekrar yuvaya döndü. 2 sezon bu ekipte kalıp 3.sezonunda takımını bir üst lige taşımayı başarıp, buradaki performansı ile İstanbul Kastamonu takımına transfer oldu. Bu ekipten de Haliçspora  geçen deneyimli oyuncu ilk sezonda Haliçsporun lige tutunmasında önemli bir yer alırken, bu sezon ise ekibi ile ilk iki sırada yer alma şansını son haftalarda kaybetmişti.

Haydarspor'da bir takviyede Süper Amatör Ligden geldi. son olarak Yeşilpınarsporda görev yapan, defans ve orta saha mevkilerinde görev alabilen, 1993 doğumlu Yusuf Seyhan'da kadroya dahil olan isim oldu. Yusuf, Güngören ilçesi ekiplerinden Şehzadebaşıspor ile futbola başladı ve 7 sezon bu ekipte forma giyerek takımının tüm başarılarında söz sahibi oldu. Artan performansı ile birlikte Yeşilpınarspor takımına transfer olan başarılı oyuncu burada da takımının lige tutunmasında önemli bir katkı sağladı.

Bir diğer transfer bombası ise genç yetenek 1994 doğumlu Hasan Baydar oldu. Hasan sezona Yeşilpınarspor ile başlayıp takımının düşmemesini garantileyecek kadar puana ulaşmasından sonra, Süper Amatör Lig 1.Grup ekiplerinden olan ve düşme hattında yer alan, Pazariçi Köprülüspora transfer oldu ve takımını ligde tutan isimlerin arasında yer aldı. Klasman Grubu takımlarının da takibinde olan genç yetenek Statü gereği 3.transferini bir alt yada üst lige yapması gerektiği için güçlü bir kadro ile lige giren Haydarspora imzayı attı. Hasan, futbola Yıldıztabya ile başlayıp, 6 sezon burada forma giyip bir sezon Medipol Başakşehir takımında görev alıp, ardından tekrar takımına geri dönmüş ve 2 sezon daha bu ekipte forma giymişti. Daha sonra ise Kartaltepe ve Arnavutköy takımlarının formasını terleten genç oyuncu sezon başı Yeşilpınarspor ile sezona girmişti. 

Bir diğer transfer ise Yeşilpınarspor takımından yetişip bu senede ekibe puan ve skor olarak katkı sağlayan Yavuz Selim Şimşek oldu. Orta saha ve forvet mevkilerinde görev yapabilen 1995 doğumlu oyuncu, takımın skor yükünü çeken isimler arasında olacak.

İleri uç hattını güçlü tutan ekipte bir başka transfer ise Yeşilpınarspor'dan tanıdığımız, Emre Topkapı oldu. Futbola Okspor ile başlayan ve diğer takım arkadaşları gibi iyi bir istatistikle 9 sezon boyunca bu ekibin formasını terleten başarılı oyuncu, ardından Yeşilpınarspora transfer oldu. Devre arası transfer döneminde Süper Amatör Lig ekiplerinden Çeliktepe Ümitspora geçen Emre Topkapı, yine talipleri olmasına rağmen statü gereği bu teklifleri değerlendiremedi ve kaliteli bir ekip haline gelen Haydarspora imzayı attı. Emre, 1992 doğumlu ve orta saha ile forvet mevkilerinde görev yapıyor.

Sezona iddialı bir şekilde giren, Haydarsporda son transfer ise yine tecrübeli bir isim oldu. Kütahya Simav Gençyurduspor formasını terlettikten sonra futbola bir süre ara veren, orta saha mevkinde görev yapan 1988 doğumlu Fatih Esmeroğlu'da ekibe dahil oldu. Futbola Etiler Kartalspor ile başlayan ve ardından Kavakpınarspor, Zeytinburnu Yeşiltepe formalarını giyen deneyimli oyuncu sonraki sezonda İstanbul'dan ayrıldı. Kütahya Naşaspor ile anlaşan deneyimli orta saha oyuncusu, daha sonra Simav Gençyurduspora transfer olmuştu.

Sezon için görüşlerini aldığımız As Başkan Çetin Esmeroğlu "Sezona iyi bir kadro ile girdiğimize inanıyoruz. Hem sportif başarının hemde arkadaşlığın üst seviyede olduğu bir takım kurmak için kolları sıvadık. Başkanımız, Yönetim Kurulumuz, Teknik Ekibimiz, oyuncularımız lige hazır bir şekilde maç saatimizi bekliyoruz. Amacımız gençlerimize spor yaptırmak onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktır. Sportmenlik dışı hareketlerden uzak, sakatlığın kazanın belanın olmadığı bir lig olmasını dilerim" dedi.

Görüşlerini aldığımız Teknik Direktör Hakan Ömer Pala ise "İddialı bir kadro kurduk. Puan anlamında hedefi tutturup bir üst lige çıkmayı istiyoruz. Uzun süredir liglere de girmiyorduk. İdarecilerimiz de transferlerde yardımcı olup ellerini taşın altına soktular. Başkanımız Mazlum Denizkuşu ve diğer yönetim kurulu üyelerimiz bize gereken imkanları sağladılar. Haydarsporu bir üst lige taşımak için el ele verip başarıya ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

HABER:MELİH ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...