Cuma, Ocak 29, 2016

Mimarsinanspor: Futbol Müsabaka Talimatı neden var?


İl Tertip Komitesi'nin önce itirazını kabul edip daha sonra bugün yaptığı açıklamayla kararı iptal ettiğini açıklaması üzerine Mimarsinan Spor Kulübü Yönetim Kurulu, bir açıklama yaptı. 

Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Söğütlüçeşmespor'un, maçın hakemini baskı altına aldıkları iddia edilirken, TFF Futbol İl Temsilciliği'ne de sorular yöneltildi. Lacivert Mavili ekip, hukuk çerçevesinde konunun takipçisi olacağını da vurguladı. 

Mimarsinan Spor Kulübü'nün açıklamaları şu şekilde:

"Hakeme baskı kurdular"

"13.01.2016 tarihinde oynadığımız Söğütlüçeşmespor maçında Söğütlüçeşmespor Spor Kulübü'nün bir önceki Reşitpaşa maçında oyundan ihraç edilen İlker Öz isimli futbolcunun bir maç ceza aldığını ve cezasının 11.01.2016 tarihinde başladığını, dolayısıyla bizimle oynadıkları karşılaşmada cezalıyken oynadığını TFF Futbol İl Temsilciliğimizin resmi internet sitesinde cezalılar listesinde görüp Futbol Müsabaka Talimatnamesi'nin 22(f) maddesine aykırı olduğunu bilerek yasal süresi içinde İl Tertip Komitesi'ne itirazımızı yaptık. Tertip Komitesi'ne 26 Ocak Salı gününe kadar olan 11 günlük süre içinde Söğütlüçeşme Spor Kulübü'nün bu konuyla ilgili hiçbir itirazı olmamışken, Tertip Komitesi'nin kararından sonra ilk açıklamalarında hakemin kararında ısrarcı olduğunu belirtmişler. Daha sonra yine açıklamaları ile hakemi tazminat davası açmakla tehdit edip raporunu değiştirmesi için baskı altına almaya çalışmalarını esefle karşılıyoruz. 

"Futbol Müsabaka Talimatnamesi ne için var?"
"Bugüne kadar konunun tarafı olarak sessiz kalmayı tercih ettik. Bugün disiplin kurullarının toplantı günü olmamasına rağmen yine internet sitelerinde Söğütlüçeşmespor'a 3 puanın geri verildiğine dair spekülasyonlar yapılıyor. Bu durumda Futbol Müsabaka Talimatnamesi ne için var, kime ve nasıl uygulanıyor? 


"Konunun takipçisiyiz"
"Biz Mimarsinan Spor Kulübü olarak 1928 kuruluş tarihiyle Türkiye'nin en eski spor kulüplerinden biri olarak Futbol Müsabaka Talimatnamesi'nin 22(f) ve 31.maddelerini konunun taraflarına hatırlatır, yönetmelik dışı arayış içinde karar almaya ve aldırmaya çalışanlara karşı hukuk çerçevesinde bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiriz."

Yerel Futbol Sitesi

7 yorum:

Adsız dedi ki...

iyisiniz hossunuz ama resitpasa macında kırmızı kartı goren arkadasımız ilker degıldi kayhandı. hakem yanlıslıkla 8 numara yazacagına 5 numara yazmıs ne var bunda yani hatasını düzeltti. iki futbolcuda getirildi. hakeme isimleri söylenmeden hangisi kırmızı kart gördü soruldu. ve kayhanı gösterdi hakem arkadasımız. yani yanlısı düzeltmek suc mu sayın mimarsinanlılar sahada yenemediğinizi masada mı yenmek istiyorsunuz görende ilkeri ronaldo sanacak

Adsız dedi ki...

Attığınız golde İlker Öz un hatası sayesindeydi :))

Adsız dedi ki...

Maçtan önce oynayacak futbolcuların adları, forma numaraları, sahaya girecek yönetici ve antrenörlerin isimleri esami listesine yazılır. Müsabaka bitiminde yönetici ya da antrenör hakeme kırmızı kart olduğunda sorar. Her Perşembe disiplin kurulu dosyaları inceler. Karara bağlar, Cuma günü istfitte cezalılar listesini açıklar. Söğütlüçeşme maçı 13.01.2016 Çarşamba günü oynandı. 2 gün sonra Cuma günü cezalılar listesi açıklandı. Talimat der ki: Yanlışlık varsa 5 gün içinde itiraz edilsin. Bu olayda 26 Ocak'ta hükmen mağlubiyet kararı verildi. Arada itiraz edilmeyen 11 gün var. Madem yanlışlık oldu 5 gün içinde itiraz edilmeliydi. Burada hatalı olan belli.

Adsız dedi ki...

Mimarsinan sahada mücadele etseydiniz ya bu kadar belki puan alırdınız emek hırsızlığı peşine düşmeyin sizin Nasıl takım olduğunuzu herkez biliyor geçen sene kümede kalma şansınız varken beykoz a gitseydiniz ya niye gidemediniz

Unknown dedi ki...

Lig sonunda görürüz kim düşüyor kim kalıyor dümenciler sizi hakemi de ayarlamıslar yendiklerini sanıyorlar :))) Cok iyiydiniz de ilk macta niye kaybettiniz ?

Adsız dedi ki...

Lig sonunda görürüz kim düşüyor kim kalıyor :)) Hakemide ayarlamışlar sonra kazandıklarını sanıyorlar .. Madem çok iyiydiniz ilk maçta neden yenildiniz :))

Adsız dedi ki...

allah askına bırakın bu ayakları sabaha kadar oynansaydı o mac yenemezdiniz yenildiniz bari eyvallah cekin kimsede size karsı bir pislik yapmadı ilk maca rağmen

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.