Pazartesi, Kasım 30, 2015

BAĞCILAR KENDİNE GELDİ


İstanbul Süper Amatör Lig 3. Grup'ta Bağcılarspor sahasında konul ettiği Ayazağaspor'u 5-0 yenerek tam 7 hafta sonra galip gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Mahmutbey Stadı'nda Kırmızı-Lacivertliler'in gollerini Levent (2), Kenan (2) ve Murat kaydetti. Puanını 21 yapan Bağcılar ekibi play-off umudunu sürdürdü.

Öte yandan Bağcılarspor'un taraftar grubu 'Ters Kelepçe', karşılaşma öncesi Ayazağaspor kafilesini çiçeklerle karşıladı. Karşılaşma da dostane bir havada, centilmence geçti.

HABER: ALPER KADEROĞLU

SEKBANLAR ALNININ 'AK'IYLA...


Namık Sevik Stadı'nda oynanan 1. Amatör Lig 7. Grup müsabakasında Sekbanlarspor rakibi Aksarayspor'u her iki yarıda attığı gollerle 2-0 yenerek galibiyet serisini devam ettirdi. 

Maç Sekbanlarspor'un başlama vuruşu ile başladı. Her iki takım karşılı ataklarla gol yollarında etkili olmaya çalışırken maçın 8. dakikasında Aksarayspor defansının hatasını affetmeyen Orkun Gürses takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Gol sonrası başlama vuruşu kullanan Aksarayspor tüm baskısına rağmen gol bulamayınca ilk yarı Sekbanlar'ın 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Aksarayspor başlarken kontratak sonrası rakip defansı az adamla yakalayan Sekbanlarspor  52. dakikada Orkun Gürses'in 2. golüyle maçta 2-0 üstünlüğü yakaladı. 

Aksaray 9 kişi tamamladı
Golün ardından ataklarını sıklaştıran Aksaray aradığı golü bulamazken oyun sertleşmeye başladı. Sertleşen oyunda Aksarayspor'dan Fatih Büyük ve Erdem Albayrak kırmızı kart gördü. Sahadan galip ayrılmayı başaran Sekbanlarspor puanını 16 yaparken Aksaray 10 puanda kaldı.

Maç sonunda Aksarayspor'da hakem İsa Koçman ve yardımcılarına büyük tepki vardı.

HABER-FOTOĞRAF: MUSTAFA KAYNAK

MAÇIN TÜM FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

SEFAKÖY KARTALSPOR'DA ÇİFTÇİ BIRAKTI


İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden Sefaköy Kartalspor'da teknik direktör Sadık Emre Çiftçi görevinden istifa etti.

Genç teknik adam Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada, altıncı hafta itibariyle görevini bıraktığını, bu kararı yönetim kuruluyla karşılıklı görüşüp anlaşarak aldığını belirtti. 

Çiftçi, "Yönetim Kuruluyla karşılıklı konuştuk ve kararımı kabul ettiler. Bu klüpte görev yaptığım süre içerisinde bana güvenerek daha önce A takım tecrübem olmamasına rağmen bu sorumluluğu veren Kulüp başkanı Sayın Yener Dayı 
ve yöneticilere teşekkür ederim. Bundan sonra ideallerim doğrultusunda başka bir takım ile hedeflerim örtüşürse eğer bu yıl olmasa bile inşallah başka bir yıl Allah nasip ederse antrenörlük yapmaya devam edeceğim. Bugüne kadar bana destek veren dualarını esirgemeyen tüm dostlarıma, öğrencilerime ve büyüklerime teşekkür ederim" dedi.

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olan, futbol antrenörlüğünü çok sevdiği için öğretmenliği bırakan Çiftçi, gelen teklifleri değerlendireceğini, hedefi olan bir takımda görev yapmak istediğini söyledi.

HABER: YILMAZ AKTEPE

SELVİSPOR'DA İSTİFA

Zeytinburnu ekiplerinden Selvispor'da yönetim kurulunda yer alan İsmet Paytoncu, alt yapı sorumluluğundan istifa etti.

Paytoncu, kararını sosyal medya hesabından duyurdu.

İsmet Paytoncu daha önce Damlaspor'da yönetim kurulu üyeliği yapmıştı.


HABER: EFKAN BUCAK

YEŞİLDİREKSPOR'DAN MESUT GÜLBARAN'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Yeşildirekspor Kulübü, by-pass ameliyatı geçiren Vefaspor Kulübü Başkanı Mesut Gülbaran için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Kulüp Başkanı Nevzat Kanık'ın imzasıyla yayımlanan mesajda, "Dostluğumuzun çok eskiye dayandığı, ebedi kardeş takımımız Vefaspor'un çok değerli başkanı Sayın Mesut Gülbaran'ın başarılı bir operasyon geçirdiği haberini memnuniyetle aldık. Kendisine 'geçmiş olsun' diyor, bir an evvel sahalara dönmesini temenni ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

BALAT YEŞİLOVASPOR'DAN TAZİYE MESAJI


Balat Yeşilovaspor Kulübü Yönetim Kurulu, İstanbul Trabzonspor Kulübü'nde meydana gelen kazada vefat eden Antrenör Ali Tuman ve Sağlık Görevlisi Mustafa Sezer için taziye mesajı yayımladı.

Yeşil-Beyazlı Fatih temsilcisi tarafından yayımlanan mesajda, "Yaşanılan elim kazanın sonucunda hayatlarını kaybeden Ali Tuman ve Mustafa Sezer'e Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine ve İstanbul Trabzonspor camiasına sağlık ve sabırlar temenni ederiz" denildi.

SELİMPAŞASPOR'DAN TAZİYE MESAJI

Selimpaşaspor Kulübü Yönetim Kurulu, İstanbul Trabzonspor Kulübü'nde meydana gelen kazada vefat eden Antrenör Ali Tuman ve Sağlık Görevlisi Mustafa Sezer için taziye mesajı yayımladı.

Turuncu-Beyazlı Silivri temsilcisi tarafından yayımlanan mesajda, "Yaşanılan elim kazanın sonucunda hayatlarını kaybeden Ali Tuman ve Mustafa Sezer'e Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine ve İstanbul Trabzonspor camiasına sağlık ve sabırlar temenni ederiz" denildi.

ALT YAPI MI DEDİNİZ, GÜLDÜRMEYİN ADAMI




Geçtiğimiz haftalarda çok önemli fakat basınımızın neredeyse hiç ilgilenmediği bir maçla futbolumuzun alt yapısının ne halde olduğunu net olarak gördük.         
Galatasaray U-19 takımı UEFA gençlik ligi C grubu 3.maçında hem de İstanbul'da Portekiz'in Benfica takımına 11-1, yanlış okumadınız onbire bir yenilerek Türk futbolundaki alt yapı gerçeğini hepimizin yüzüne açıkça vurmuş oldu. Galatasaray Benfica'ya yenilebilir mi ? Tabi ki yenilebilir ama 11'e 1yenilemez buna hakkı yok. Bu sonuçtan sonra Galatasaray taraftarı basında yada sosyal medyada ses getirecek bir tepki verdi mi, hayır. Peki Galatasaray kulübü sayesinde ekmek yiyen ulusal basının gözde yazarları bunu köşelerinde eleştirdi mi? Bir kaç küçük yazı dışında hayır. 

Bahsettiğimiz kulüp 2. 3.lig kulübü değil.Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisi olan Galatasaray. Karşısındaki takım Real Madrid,Barcelona yada Bayern Münih değil Avrupa'nın 2.sınıf kulüpleri arasında bulunan Benfica. Peki Galatasaray kulübü ne yaptı. Bu skoru resmi sitesinde yayınlamaktan haber yapmaktan bile utandı. 

Evet işte alt yapımız bu durumda arkadaşlar.Siz gidin Podolski'ye, Sneijder'e yıllık 12 milyon lira maaş verin sonra da U-19 takımınız 2.sınıf bir Avrupa takımından hem de evinde 11 gol yesin. Bence siz bu işleri bırakın yada her şeye sıfırdan başlayıp doğru düzgün bir alt yapı kurun. Bu söylediğim sadece G.Saray'ı ilgilendiren bir durumda değil. Amatör liglerden tutunda Türk futbolunun en büyük kulüplerinin bile durumu içler acısı.Bir kaç kulüp haricinde neredeyse hiç bir kulübün planlı, programlı bir alt yapı organizasyonu yok. Gerçek tam olarak bu.                                                      

Şöyle son 10 yıla baktığımız da G.Saray'da Sabri ve Emre Çolak F.Bahçe'de Uygar ve Beşiktaş'ta Necip haricinde A takımda forma bulabilen oyuncu yok. Maalesef verilen göstermelik eğitimle inanın bu bile fazla.Siz oyuncuyu  bu eğitimle 21 yaşına kadar  yetiştirin sonra A takımda fırsat vermeyin.Oyuncuyu kiralık ya da cüzi bir paraya 2.3.lig kulüplerine gönderin. Sonra da oyuncu kaybolup gitsin. Böyle plansız bir çalışmayla tabi ki oyuncu yetişmez. Hiç olmazsa televizyonlara çıkıp alt yapıya da büyük önem veriyoruz deyip güldürmeyin adamı. Tabi ki 33 yaşına gelmiş yabancı oyuncular  bu paralara ülkemizi tercih eder. Böyle sistem böyle program mı olur. 

Alt yapı hocalarına daha fazla önem vermelisiniz. Alt yapılara bu işleri çok iyi bilen eğitim ve organizasyon planları yapabilecek seviyede profesyonel hocalar getirilerek 7 gün 24 saati planlayarak bu işleri yapmalısınız. Bu işleri 1-2 bin lira maaş verip hocaları geçim derdine düşürerek, kendilerini kulübe ait hissettirmeden  götürürseniz yetiştirdiğiniz ve oynattığınız  oyuncularda maalesef  böyle utanılacak skorlar alırlar.

Kişisel görüşüm alt yapı hocalarını üst düzey hocaların yanında yetiştirerek ve rahat geçinebileceği kadar bir maaş vererek, kendilerini kulübe ait hissettirerek alt yapı takımlarınızın başına getirmelisiniz. Bu söylenenleri yapmazsanız başarılı olmanız ve oyuncu yetiştirmeniz mümkün değildir. Amatör kulüpler için bu durumun imkansız olduğunu söylememe gerek yok biliyorum ama profesyonel kulüpler bu yabancı hayranlığını bırakıp takımlarını daha fazla uçuruma sürüklemeden,daha kaliteli hocalarla ve programlarla alt yapıya gerekli eğitimi vermeli ve artık alt yapı oyuncularından faydalanmalıdır.               

Son söz kısaca yol yakınken bu hatadan dönülmeli.Bu utanç verici skorlar bu kulüplere ve taraftarlara bir kez daha yaşatılmamalıdır. Amatör kulüplerimize ise naçizane tavsiyem size müracaat eden her çocuğa spor yapma hakkı verin.Çocukla ilgili gelişimi muhakkak ailesiyle paylaşın. Hiç bir futbolcu adayını geldiği seviyeden yukarıda gösterip şımarmasına izin vermeyin. Ne olursa olsun futbolcu adayına bu kulübün bir parçası olduğu ve bu kulübe ait olduğu duygusunu öğretin ve hatırlatın. Futbolcu adayına taşıyabileceği kadar sorumluluk verin ve devamlı kontrol edin.

SAYGILARIMLA

ÜMİT YILMAZ

ŞİŞLİ YAYLA'NIN 'YILDIZ'I PARLIYOR


İstanbul 1. Amatör Lig 11. Grup'ta alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Şişli Yaylaspor deplasmanda Altınyıldızspor'u 7-1 mağlup etti.

Mimarsinan Stadı'ndaki maçın ilk dakikalarında Yaylaspor öne geçerken akabinde ev sahibi takım çok net iki fırsattan faydalanamadı. Bu pozisyonlar belki de maçın kırılma anı oldu. Rakibine oranla daha genç ve dinamik bir kadroya sahip olan Yaylaspor ilk yarı bitene kadar iki gol daha buldu ve devre 3-0 sona erdi.

Yeşil-Beyazlılar ikinci yarıda oyundan kopan rakibi karşısında 4 gol daha buldu ve sahadan 7-1 galip ayrıldı. Yaylaspor'un gollerini Umut (2), Aykut (2), Menderes, Serhat ve Gürkan kaydetti. Altınyıldızspor'un tek sayısı Okan'dan geldi.

Zor şartlar altında mücadele
Zeki Filik başkanlığında kısıtlı koşullar altında, ekseriyetle Yayla Mahallesi ve Feriköylü gençlerle mücadelesine devam eden Şişli Yaylaspor böylece puanını 8 yaparak az da olsa rahat bir nefes aldı. Genç ve dinamik bir ekip hüviyetindeki Yaylaspor ilerleyen haftalar için de umut verdi.



Yaylaspor'un saat tepkisi
Bu maç öncesi Yaylasporlu yöneticiler, maçın 9.00'da olması nedeniyle TFF'ye sitemde bulundu. Yeşil-Beyazlılar, "Alt yapı olsa neyse tüm çocuklar aynı mahalledeler, toplayıp gelmek kolay ancak A takım futbolcuları farklı yerlerden geliyor, 9.00'daki maç için kaçta kalkıp toplanacağız?" diye tepki gösterdiler. Nitekim Yaylasporlu bazı futbolcular karşılaşmaya geç kaldılar.

Altınyıldızspor keyif verdi
Altınyıldızspor cephesinde ise önceki yıllara oranla fazla değişen bir şey yok gibi... Amatörce, keyif için mücadele eden bir grup görünümündeki Yeşil-Sarılılar göze hoş gelen, keyif verici bir futbol sergiliyorlar. Lakin Fatih temsilcisi özellikle Yaylaspor karşısında son vuruşlarda sıkıntı yaşadı.

STAT: Fatih Mimarsinan
HAKEMLER: Oktay Önge, Abdülkadir Kılıç, Furkan Bektaş
ALTINYILDIZSPOR: Sinan, Murat, Muammer, Onur, Harun, Kürşat, Emin, Asaf, Kaan, Tugay, Okan (Altay, Enes, Tolga, Hakan, Mahsum, Uğur, Yunus Emre)
TEKNİK DİREKTÖR: Hakan Ömer Pala
ŞİŞLİ YAYLASPOR: Emre Kuru, Menderes, Egemen, Kadircan, Ufuk, Talha, Uğur, Serhat, Umut, Emre Yavuk, Gürkan (Enes, Aykut, Serkan, Bünyamin)
TEKNİK DİREKTÖR: Ali Rıza Efe

HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK

MAÇIN TÜM FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

GÖKTÜRK SARAYSPOR U17'DE ŞAMPİ …



TFF U17 Ligi 29.grup maçında puan sıralamasında 2.sırada yer alan Güneştepespor 2 puan önündeki lider Göktürk Sarayspor'u ağırladı .
Güngören Belediyesi Güneştepe sahasında oynanan maçı tecrübeli hakem Tayfun Yurdakul yönetti .

Yüksek ihtimalle grup şampiyonunu belirleyecek olan bu maç oldukça zevkli , mücadele seviyesi yüksek ve bol gollü geçti . Kendi saha ve seyirci avantajını iyi kullanan Güneştepespor maça hızlı başladı . Üzerindeki baskıyı iyi savunan ve dakikalar geçtikçe oyunu dengeleyen Göktürk Sarayspor 15.dakikada bir gol bulsa da hakem kaleciye yapılan faul gerekçesiyle golü saymadı . Bunun üzerine ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip 20.dakikada bulduğu gol ile 1-0 öne geçti . İlk yarı tam bu skorla bitecek derken Göktürk Saraysporlu Buğra Akdeniz şık bir aşırtma gölüyle maça dengeyi getirdi .

2. Yarı Bambaşka Bir Göktürk Saray !
İlk yarı oynanan oyundan memnun kalmayan konuk ekip teknik sorumlusu Oğuz Tacir 2.yarıya 3 oyuncu değişikliğiyle başladı . Yapılan oyuncu değişiklikleriyle  dakikalar geçtikçe baskısını ve temposunu iyiden iyiye arttıran Göktürk Sarayspor  net pozisyonlardan yararlanamadı . Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Güneştepespor kullandığı korner sonrasında golü buldu ve tekrardan öne geçti . Bu golde kaleciye yapılan hareketin faul olduğunu düşünen Göktürk Sarayspor kenar yönetimi ve futbolcuları hakeme yoğun şekilde itirazda bulunsalar da hakemin kararı değişmedi . Pozisyonda sakatlanan kaleci Hamit'in yerini 2001 doğumlu U15 kalecisi Kaan’a bıraktı . Öne geçmenin verdiği moralle oynayan Güneştepespor bulduğu golün hemen 1 dakika sonrası yüzde yüzlük bir gol fırsatında da yararlanamadı . Kaybedecek bir şeyi kalmayan Göktürk Sarayspor yediği bu golden sonra ataklarını iyice sıklaştırarak oyuna 2.yarı giren Enis’in ayağından bulduğu gol ile 72.dakikada tekrardan beraberliği yakaladı . Bu gol sonrası oldukça moral bulan Göktürk Saraysporlu oyuncular 78.dakikada Cemalettin’in attığı gol ile maçta ilk defa öne geçti . Gergin geçen maçın son dakikasında Güneştepesporun bir oyuncusu kırmızı kart ile oyun dışında kaldı . Hakemin verdiği 6 dakikalık uzatma süresinde de başka gol olmayınca Göktürk Sarayspor maçı 3-2 kazandı ve en yakın rakibi olan Güneştepesporla arasındaki puan farkını bitime 2 hafta kala 5’e çıkarttı .


Takımı bu psikolojiyle maça hazırlamak benim için kolay olmadı ;
Maçtan sonra görüşlerini aldığımız Göktürk Sarayspor teknik direktörü Oğuz Tacir şu açıklamalarda bulundu ; ‘ Gerek saha koşulları , gerek tribün baskısı , gerekse maçın önemi bakımından belki de İstanbul’da oynayacağımız en zor deplasmanlardan biriydi . Bu deplasmandan galip çıkmak kolay olmadı . Saha standartlardan küçük olduğu için en büyük özelliğimiz olan pas oyununu sahaya yansıtamadık . 99 jenerasyonumuz 3 sezondur 1’i play-off olmak üzere son maçlarda şampiyonluğu kaybederek ligi 2.sırada bitiriyordu . Takımı bu psikolojiyle maça hazırlamak benim için kolay olmadı . Bütün bu olumsuzluklara rağmen üst düzey mücadele ederek ve zaman zaman iyi oyun oynayarak 3 puanı kazandık . Futbolcularım adına çok mutluyum . Tabi ki matematiksel olarak hiçbir şey bitmiş değil . Önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız Gerçek Kuzey maçını kazanarak şampiyonluğumuzu ilan etmek istiyoruz ‘ dedi …

ÖZ TRABZONLULAR'DAN TAZİYE MESAJI


Öz Trabzonlular Spor Kulübü Yönetim Kurulu, İstanbul Trabzonspor Kulübü'nde meydana gelen kazada vefat eden Antrenör Ali Tuman ve Sağlık Görevlisi Mustafa Sezer için taziye mesajı yayımladı.

Bordo Mavili Zeytinburnu Temsilcisinin Başkanı Kenan Aydın tarafından yayımlanan mesajda, "Yaşanılan talihsiz kazanın sonucunda hayatlarını kaybeden Ali Tuman ve Mustafa Sezer'e Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarıne, ailelerine ve İstanbul Trabzonspor camiasına sağlık ve sabırlar temenni ederiz" denildi.

İSTANBUL MESUDİYESPOR COŞTU BİR KERE

                                                                                                                                       

İstanbul 1.amatör lig 18.grup 7.hafta mücadelesinde İstanbul Mesudiyespor Paşabahçe stadında ağırladığı Üsküdar temsilcisi Selami Ali Yeşil Saha SK'yı 7-0 yenerek yoluna kayıpsız devam etti.

İstanbul Mesudiyespor'u farklı galibiyete götüren goller Şeref Kuru (3) Onur Atila(2) Talip Kaplan ve İshak Kuş'tan geldi. Aşkın Karadeniz'in talebeleri attığı toplam 30 golle 1. Amatör Lig'in en golcü takımlarından birisi oldu. 

En yakın rakibinin 5 puan önünde liderliğini devam ettiren İstanbul Mesudiyespor 8.hafta Adalar takımına konuk olurken Selami Ali Yeşil Saha takımı sahasında Yeldeğirmeni'ni ağırlayacak.


HABER FOTO :FERHAT ERKAN

6 PUANLIK MAÇ TAKSİMSPOR'UN

                                                                        


İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grup'ta alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Taksimspor deplasmanda Kavacıkspor'u 2-1 yenerek çok kritik bir galibiyete imza attı ve düşme hattından çıktı.

Hakem Aytaç Geçgel'in yönettiği karşılaşmayı yaklaşık 100 civarında  futbolsever izledi. 17.dakikada gelişen Kavacıkspor atağında sağ taraftan yapılan ortaya dönerek İbrahim'in yaptığı nefis  voleyi kaleci aynı güzellikte  köşeden kornere yolladı.20.dakikada gelişen Kavacıkspor atağında  Hakan'ın ceza sahası sağ köşesinden sert vuruşu direğin yanından auta gitti. 


İlk gol Kavacık'tan

26.dakikada  İbrahim'in pasında Cemal'in vuruşu savunma oyuncusunun eline çarpınca hakem penaltı noktasını  gösterdi. Atışı kullanan Erdem kaleciyi ve topu ayrı köşelere gönderdi 1-0 
32.dakikada Taksim atağında Aris'in sert vuruşu yandan auta gitti. 37. dakikada gelişen Kavacıkspor atağında  sağ taraftan yapılan ortada Cemal kafayla indirdi, Hakan vurdu kaleci kurtardı. 

Taksim eşitliği sağladı
49.dakikada Taksimspor ceza sahası sol köşesine 7-8 metre çapraz pozisyonda serbest vuruş kazandı.Arka direğe yapılan ortayı Sefa altı pasa çıkardı.Kafayla dokunan Sayit  beraberliği sağladı.1-1  
53.dakikada gelişen Kavacıkspor atağında kazanılan frikikte topun başına geçen Hakan'ın yerden köşeye  vuruşunu kaleci Kamer uzanarak kornere yolladı.
55.dakikada Kavacıkspor'da  Emin'in ortası altıpasta savunmaya çarptı.Kaleye yönlenen topu kaleci Kamer çizgiden çıkardı.

Nefes kesen maç
57.dakikada gelişen Taksimspor atağında sol köşeden Antoni'nin vuruşu üstten auta gitti.
71.dakikada Taksimspor'da Uğur ortasahadan ceza sahasına yaklaşırken sert bir şut attı.Kaleci İrfan 90'dan kornere çeldi. 
73.dakikada gelişen Taksimspor atağında sol taraftan yapılan ortada Sayit'in vuruşu üstten auta gitti.
78.dakikada Kavacık atağında Ufuk'un pasında ceza sahası önünde topla buluşan Bedri'nin vuruşu yandan auta gitti.

Son bölümde gelen gol
81.dakikada sağ kanattan gelişen Taksimspor atağında Aris'in yaptığı ortaya penaltı noktasının sağından kafayı vuran Sayit kaleci İrfan'ın üzerinden topu filelere yollayarak kendisinin ve takımının 2.golünü kaydetti: 2-1 
Son 10 dakikada yoğun bir baskı kuran Kavacıkspor aradığı beraberlik golünü bulamazken 90.dakikada ani gelişen Taksimspor atağında Noyan kaleci İrfan'ı geçip topu kaleye yolladı. Yetişen savunma oyuncusu topu çizgiden çıkardı.Karşılaşma Taksimspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

KAVACIKSPOR: İrfan, Kaan, Emre, Semih, Emin, Bedri, Erdem, Ali İlyas, İbrahim, Cemal, Hakan 
YEDEKLER: Okan,Ufuk,Muhammed,Ercan, Sefa                                              
TAKSİMSPOR: Kamer, Uğur, Önder, İshak, Samet, Aris, Buğra, Burak, Sayit, Anthony, Ali
YEDEKLER: Mertcan,Sefa,Noyan,Emre, Furkan,Murat,Sarven
GOLLER: Erdem dk 27 pen / Sayit dk 49,81

Saha komiseri sayın Ali Ak'a yardımları için teşekkür ederiz.                      

HABER FOTOĞRAF: ÜMİT YILMAZ











ANADOLUHİSARI TEK GOLE BOYUN EĞDİ



İstanbul 1. Amatör Lig 14. Grup 7.hafta mücadelesinde, haftaya ikinci sırada giren Anadolu Hisarı İman Yurdu, Ortaçeşme Stadı'nda konuk ettiği lig üçüncüsü Yamanspor'a 1-0 yenilerek bu sezon ilk mağlubiyetini aldı. 

20.dakikada Yamanspor takımının kullandığı frikikte kaleci Oğuzhan başarılıydı.
22.dakikada Anadoluhisarı takımının kullandığı kornerde Tayfun'un ortasına Resul'un yaptığı vuruş üstten auta gitti. 
24.dakikada gelişen Anadoluhisarı atağında Ahmetcan'ın ortasında Tayfun'un vuruşu savunma tarafından uzaklaştırıldı.

Hisar direğe takıldı
34.dakikada Yamanspor'da Eren'in ortasında Cafer'in vuruşu kaleci Oğuzhan'da kaldı.
35.dakikada Yamanspor'da Ömer'in ortasında İbrahim'in kafa vuruşu üstten auta gitti.
45.dakikada Anadoluhisarı kornerinde Tayfun'un ortasında Harun'un kafa vuruşu üst direkten geri geldi. 

Samet üç puanı getirdi
51.dakikada Yamanspor atağında yapılan sert vuruşta kaleci Oğuzhan başarılıydı.
57.dakikada gelişen Yamanspor atağında altı pasa çıkarılan topa dokunan Samet Halıcı takımını deplasmanda öne geçirdi 0-1  
59.dakikada Yamanspor atağında Samet Turgut'un vuruşunda kaleci Oğuzhan'ın çeldiği top üst direğe çarpıp kornere gitti. 
Golden sonra beraberlik için rakip kaleye yüklenen Anadoluhisarı bir türlü aradığı pozisyonu bulamadı. 87.dakikada Anadoluhisarı takımının kullandığı kornerde Mehmet'in ortasında Muhammed'in kafa vuruşu üstten auta gitti. 
90.dakikada kendisine faul yapan futbolcuya kasti tekme atan Resul direkt kırmızı kart görünce Anadoluhisarı maçı 10 kişi tamamladı.
Karşılaşma 1-0 sona erdi.                                                   

STAT: Ortaçeşme
ANADOLU HİSARI İY: Oğuzhan, Mustafa Çipil, Berkay, Mustafa Alkan, Harun Muhammed, Tayfun, Resul, Talha, Hakan, Ahmetcan
YEDEKLER: Bayram, Tolunay, Mehmet, Oğuz, Muhammed, Ömer, Mustafa
ANTRENÖR: Gökhan Hadi                                                                              YAMANSPOR: Emre, Gökhan, Müjdat, Bekir, Kubilay, Samet Turgut, İbrahim, Eren, Cafer, Samet Halıcı, Ömer
YEDEKLER: Çağdaş, İsmail, Emre Güner, Uğur, Emre Sezer, Cansın
ANTRENÖR: İlhan Karakaya
GOL: Samet Halıcı (57)
KIRMIZI KART: Resul (90) (Anadulu Hisarı)
                                                       











Saha komiseri sayın Ali Ak'a yardımları için teşekkür ederiz.

ARNAVUTKÖY YENİKÖY DOLUDİZGİN


İstanbul 1. Amator Lig 2. Grup'ta yenilgisiz olarak yoluna devam eden Arnavutkoy temsilcisi Yeniköyspor, Silivri Kadıköy deplasmanından da 3 puanla ayrılırken gruptaki namağlup unvanını sürdürdü.

İSTANBUL MALATYASPOR TAM GAZ



İstanbul 1. Amatör Lig 8. Grup'ta İstanbul Malatyaspor deplasmanda oynadığı Ulutepespor'u kaptanı Ramazan (3) ve İnan'ın attığı gollerle 4-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

Yusuf Tunaoğlu Stadı'ndaki müsabakanın ilk yarısında misafir takım İstanbul Malatyaspor takım kaptanı Ramazan'ın 30. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda rakibi Ulutepespor'a göre üstün futbol sergileyen sarı kırmızılı takım 65 ve 72. dakikalarda Ramazan'la iki gol daha buldu. Tecrübeli oyuncu böylece hat-trick yaptı. 85'te İnan skoru belirleyen golü attı.

İstanbul Malatyaspor 7.Hafta sonunda 19 puan toplayarak namağlup olarak şampiyonluğa emin adımlarla koşuyor.

HABER.Yılmaz AKTEPE

ÖMERLİ'DE MUSTAFA ESİN FARKI


İstanbul 1. Amatör Lig 17. Grup'ta Ömerlispor sahasında grubun güçlü ekiplerinden Çavuşoğluspor'u 3-2 yenerek bu sezon ilk galibiyetini aldı.

Sezona kötü başlayan, teknik direktörlüğe Mustafa Esin'in gelmesinin ardından ilk puanını İçerenköy İdman Yurdu karşısında alan Çekmeköy temsilcisi, 1877 Alemdağspor yenilgisinin ardından bu hafta Çavuşoğlu'nu devirerek 3 puana uzandı.

Sezon başında Sancaktepe Belediyespor'la anlaşan ancak tekrar eski takımı Ömerlispor'a dönen Mustafa Esin, galibiyetlere devam ederek tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istediklerini ifade etti.

HABER: EFKAN BUCAK

KURUÇEŞME'NİN ZİRVE 'SEFA'SI


İstanbul 1. Amatör Lig 11. Grup'ta Siirt Yavuzselimspor'la amansız bir şampiyonluk mücadelesi veren Kuruçeşmespor, sahasında Sefaköyspor'u 4-0 yenerek iddiasını sürdürdü.

Hafta içi teknik heyette değişikliğe giden Beşiktaş temsilcisi, son sırada yer alan rakibi karşısında rahat bir şekilde sonuca gitti. Kırmızı-Lacivertliler Çilekli Stadı'nda ilk yarıyı Ömer Okuyucu'nun golüyle 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda kaptan Selçuk Uğur'un golleriyle skoru 3-0'a getirdi. Son bölümde sahneye çıkan Yaşar Uzun skoru belirleyen golü attı: 4-0



Kuruçeşmespor böylece 6 maç sonunda puanını 16 yaptı ve Siirt Yavuzselimspor'la birlikte zirveyi paylaştı. Sefaköyspor ise 2 puanda kaldı.



HABER: EFKAN BUCAK

SON GÜLEN YAVUZ SULTAN SELİMSPOR


İstanbul 1. Amatör Lig 11. Grup'ta 7. hafta mücadelesinde, sezona kötü başlayan Yavuz Sultan Selimspor ve üçüncü sıradaki Yeni Özkartalspor Fatih Mimar Sinanstadı'nda karşı karşıya geldiler.

Birer gol iptal edildi
Baştan sona çekişme ve tempolu geçen maçın ilk yarısını Y.S.Selim 15. dakikada Berat'ın ayağından bulduğu golle 1-0 önde kapattı. Bu yarıda iki takımın birer golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Yeni Özkartalspor iptal edilen golde hakeme büyük tepki gösterdi.

İkinci yarıya Yeni Özkartalspor baskıyla başladı. Gaziosmanpaşa temsilcisinin 60. dakikada bir şutu da direkten döndü. Siyah-Beyazlılar'ın beraberlik golü 72. dakikada ceza sahası yayının sol tarafından kullanılan frikikle geldi. Yerden kullanılan atışta top baraja çarpıp,  kaleciyi yanıltarak gol oldu: 1-1


Galibiyet golü penaltıyla geldi
İki takıma da beraberlik yaramadığından bundan sonraki dakikalar gol atanın maçı kazanacağı şekle döndü. Dakikalar 85'i gösterdiğinde ani gelişen bir Y.S.Selim atağında, ceza sahasına giren Atilla topa tam vuracağı anda yapılan müdahaleyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Vahit top vej kaleciyi ayrı köşelere yolladı.

Son dakikalarda Özkartal'ın baskısı ve Y.S.Selim'in kontra atakları sonuç vermeyince müsabaka ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.


Bu sonuçla Yeni Özkartalspor 10 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu. Yavuz Sultan Selimspor ise 8 puanla beşinciliğe yükseldi.

Haftaya Yeni Özkartalspor ikinci sıradaki Kuruçeşmespor'u konuk edecek. Yavuz Sultan Selimspor ise lider İstanbul Siirt Yavuz Selim deplasmanına gidecek.

BÜYÜKÇEKMECE 10 KİŞİYLE LİDERİ YENDİ


Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta iki İstanbul temsilcisinin mücadelesinde Büyükçekmece Belediyespor sahasında lider Alemdağspor'u, üstelik uzun süre 10 kişi oynamasına rağmen 3-0 mağlup etti.

Büyükçekmece Stadı'ndaki maçta Büyükçekmece Belediyespor ilk yarıda Enver'in 34. dakikadaki golüyle öne geçti. Bu gol sonrası oyun zaman zaman gerginleşirken ev sahibi ekip 37. dakikada Vedat'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Eksik kalmasına rağmen Büyükçekmece temsilcisi 74'te Serhat ve 90'da Enver'le iki gol daha buldu ve sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Palabıyık'la yenilgileri yok
Kırmızı-Beyazlılar böylece yeni teknik direktörleri Mehmet Kaptan Palabıyık yönetiminde ilk galibiyetlerini aldılar-ki yeni hocalarıyla oynadıkları 3 maçta henüz yenilgi yüzü görmediler.



7 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Alemdağspor bu skora rağmen zirvedeki yerini korudu.

HABER-FOTOĞRAF: MURAT TUNÇAY

PENDİKSPOR'DAN KRİTİK GALİBİYET


Coca Cola U19 Gelişim Ligi A Grubu'nda lider Pendikspor takipçilerinden İstanbulspor AŞ'yi deplasmanda 3-0 mağlup etti.

Beylikdüzü Stadı'nda oynanan maçta Kırmızı-Beyazlılar'ın gollerini 70'te Ayberk, 85'te Ali Berke ve 90'da Gökhan kaydetti. Pendikspor bu skorla puanını 17 yaparak zirvedeki yerini korurken İstanbulspor AŞ 13 puanda kaldı ve şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.





SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...