Perşembe, Nisan 30, 2015

GÜRPINAR BİR AÇILDI PİR AÇILDI


Türkiye U19 Şampiyonası Kocaeli Grubu'nda İstanbul Gürpınarspor, Sakarya temsilcisi Çaykışlaspor'u 2-0 geriden gelip 4-2 yenerek turnuvaya 3 puanla başladı.

Kocaeli Cephanelik Stadında oynanan müsabakanın ilk golü 2. dakikada Emre’den geldi.  Sağ kanattan Tugay’ın asisti ile Emre düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.  1-0 Çaykışlaspor 7. dakikada farkı 2’ye çıkadı. Gürpınar kalecisi Mustafa Tugay’ı faulle durdurdu. Müsabakanın Kocaeli Bölgesi hakemi İsmail Akçay önce pozisyonu avantaja bıraktı. Ardından da Çaykışlaspor lehine penaltı verdi.  Penaltıyı Berkay gole çevirdi. 

Bu golün ardından İstanbul temsilcisi Çaykışlaspor kalesini ablukaya aldı. Art arada ataklar ile Çaykışlaspor kalesinde gol arayan İstanbul Gürpınar’da Emrah Kasım 33. dakikada attığı golle skoru 2-1 yaptı. Ardından 38. dakikada Emre rakip futbolcuyu ceza sahası içerisinde faulle durdurunca hakem penaltı noktasını gösterdi. Emrah Kasım penaltıyı gole çevirdi. 2-2 İlk yarıda başka gol olmadı. 


Maçın ikinci yarısında İstanbul Gürpınar oyuna hakim olan taraftı.  Gürpınarspor’da 58. dakikada Erkan ile 76. dakika Furkan ile attıkları gollerle skoru 4-2 ‘ye getirdiler. Gürpınarspor’un bir şutu da direkten döndü. Maçta başka gol olmadı. 

Gürpınarspor cumartesi günü Tekirdağ Saray Belediyespor'la oynayacak.

HABER-FOTOĞRAF: SİNAN KOLCU

MİNİK KIZLAR SAHAYA ÇIKIYOR


Türkiye'de ilk kez resmi olarak düzenlenen İstanbul U13 Minik Kız Futbol Ligi Pazar günü başlıyor.

Kısa sürede organize edilmesine karşın onaltı takımın katılımı ile başlayacak ligde takımlar lisans işlemlerini tamamladılar. Galatasaray ve Beşiktaş'ın yanı sıra Türkiye Kadın Futbol Ligleri'nde mücadele eden Dudullu, Fatih Vatan, Akdeniz Nurçelik, CFS Bağcılar ve Bakırköy Gençlik'in de oynayacağı ligde yeni takımlar da boy gösterecekler. İstanbul Amatör Lig ekiplerinden Çıksalın, Sefaköy, Seyrantepe Yeşilce, Kemer FK, Bayrampaşa Demir, Yeni Levent Konaklar, Esenler Öz Yavuz Selimspor ile birlikte yalnızca kadın futbol oluşumları olan Sultanbeyli Mevlana ve Sultanbeyli Jimnastik kızları sahada yer alacaklar.

Pazar günü Beyoğlu Sütlüce Stadı'nda oynanacak karşılaşmaların programı şu şekilde;

A-Grubu
10.00 Akdeniz Nurçelik - Kemer FK
11.00 Öz Yavuz Selim - Galatasaray
12.00 Sultanbeyli Mevlana - Fatih Vatan
13.00 CFS Bağcılar - Bakırköy Gençlik

B-Grubu
10.00 Bayrampaşa Demir - Yeni Levent Konaklar
11.00 Seyrantepe Yeşilce - Beşiktaş
12.00 Dudullu - Sefaköy
13.00 Sultanbeyli Jimnastik - Çıksalın

SELİMİYE YİNE TEK GOLLE MAĞLUP

Türkiye U19 Şampiyonası İstanbul Grubu'nda Gaziosmanpaşaspor, Selimiyespor'u 1-0 yenerek ikide iki yaptı ve liderliğe kuruldu. Çeliktepespor'dan sonra GOP'a da 1-0'lık skorla kaybeden Selimiyespor'un iddiası kalmadı.

Karşılaşmaya iyi başlayan ekip Üsküdar temsilcisi ilk dakikadan itibaren rakip kaleye organize ataklarla gitti ancak rakip kalede yakaladığı pozisyonları cömertçe harcadı. İlk maçında Kanaryaspor'u 1-0 yenen Gaziosmanpaşa bu maça kontrollü çıktı, rakibinin üstüne kontratak ile gidip oyunu fazla riske sokmadı. 
36. dakikada Selimiyesporlu defans oyuncu ceza sahası içinde rakibiyle girmiş olduğu mücadele sonrası topa elle müdahale ettiği için hakem Sezer Polat beyaz noktayı gösterdi. Bu karara Selimiyespor oyuncuları ve teknik ekibi itiraz etti ancak edilen itirazlar sonuç vermedi. Gaziosmanpaşaspor penaltı atışını Cengizhan Acar topu filelere gönderdi: 1-0. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. 


İkinci yarıda her iki takım da karşılıklı ataklarla gol aradılar ilk yarıda atılan golden başka gol olmayınca karşılaşma 1-0 Gaziosmanpaşaspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.



Stat: Merkezefendi
Hakemler: Sezer Polat, Cenk Fatih Demirci, Gökhan Günaydın

Gaziosmanpaşaspor: Müslüm, Umut, Anıl, Mert, Tayfun, Emre, Cengizhan, Burak, Okan Şerif, Batuhan
Selimiyespor: Sıddık, Serkan, Evren, İlker Umut, Burak, Birol, Bünyamin, Mehmet, Bayram, Niyaz
Gol: Cengizhan (37 pen)

HABER-FOTOĞRAF: AKGÜN ÇOKGEZ




KANARYA TAMAM ÇELİKTEPE DEVAM


Türkiye U19 Şampiyonası  İstanbul Grubu’nda ikinci gün maçında Çeliktepespor ve Kanaryaspor 0-0 berabere kaldı. Bu skorla Çeliktepe birincilik şansını yarınki Gaziosmanpaşaspor maçına bırakırken Kanaryaspor’un iddiası kalmadı.

İlk yarısı Çeliktepespor’un üstünlüğünde geçen müsabakanın ikinci yarısında Kanaryaspor’un baskısı vardı. Çeliktepe kalecisi Batuhan bu devrede devleşerek rakiplerine geçit vermeyince maç başladığı gibi golsüz sona erdi. Her iki ekip güzel futbolları ile takdir toplarken bu grubu liderini yarınki Gaziosmanpaşaspor-Çeliktepespor maçı belirleyecek.

Grubun diğer maçında bugün Gaziosmanpaşaspor Selimiyespor’u 1-0 mağlup etti.

Puan durumu: GOP 6, Çeliktepespor 4, Kanaryaspor 1, Selimiyespor 0

Stat: Bakırköy Belediye
Hakemler: Sinan Ertinğü, İbrahim Mennanoğlu, Özgür Tolga Özcan
Çeliktepespor: Batuhan, Alican, Hüseyin, Enes, Eren, Mehmet, Kenan (Dk 55 Mert), Mustafa Kaan, Cengizhan (Dk 46 M.Fatih), Yasin (Dk 80 Abdullah), Furkan
Kanaryaspor: Sefa, Bayram, Ramazan, Nurullah, Sinan, Yunus, Abdullah, Enes, Tayfur, Cihan (Dk 60 Gökay)

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK










'AZİM'LE OYNAYIP 10 GOL ATTILAR!


İstanbul 2. Amatör Lig 6. Grup’ta lider Kanarya Azimspor deplasmanda Beyoğluspor’u 10-3 gibi farklı bir skorla yenerek zirvedeki yerini korudu.

Bir dönem ‘Üç Büyükler’e kök söktüren, kadrosundan milli sporcular çıkaran, uzun yıllar sonra A takım seviyesinde lige giren Beyoğluspor ise kötü gidişini sürdürdü. Sarı-Siyahlılar maçta iki penaltıdan faydalanamadı.

Stat: Sütlüce
Hakemler: Okan Akın, Mesut Yıldız, Erkan Albal
Beyoğluspor: Ramazan, Boran, Gökay, Sedat, Eyüp, Veli, Hasan, Murat, Fahretin, Erdi (Ayberk)
Kanarya Azimspor: Diyar, Yusuf, Remzi, Çetin, Yılmaz (Müjdat), Emre, Hamdullah, Sercan (Ramazan), Bilal, Nuri, Murat
Goller: Murat, Boran, Ayberk / Hamdullah (3), Ramazan (2), Bilal (2), Sercan, Emre, Murat

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK






GÜNEY YILDIZI ZOR DA OLSA GALİP


İstanbul 2. Amatör Lig 8. Grup’ta ilk üçe girme mücadelesi veren Güney Yıldızı sahasında iddiası bulunmayan Bağcılar Eğitimspor’la karşılaştı. Kırmızı-Beyazlı Nurtepe temsilcisi zaman zaman zorlandığı müsabakayı 5-3 kazandı ve iddiasını sürdürdü.

Maç başlamadan önce Güney Yıldızı ekibi, bir maçta sakatlanıp operasyon geçiren arkadaşlarıyla poz verdikten sonra kendisine çiçek verdiler ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 

Müsabakanın ilk ciddi atağında öne geçen Bağcılar Eğitimspor bu durumu fazla koruyamadı. Bu gole önce Ferhat sonra Ertuğrul ile cevap veren Nurtepe Güney Yıldızı Sefer ile durumu 3-1 yaptı. Eğitimspor Ahmet ile durumu 3-2’ye getirdi. İlk yarı bu skorla kapandı. İkinci yarıda İsa ve Sefer’le iki gol bulan Güney Yıldızı Emre’nin golüne engel olamayınca müsabaka 5-3 sona erdi.

Stat: Mehmet Akif Ersoy
Hakemler: Adem Yalçın, Gökhan Acar, Mertcan Yılmaz
Güney Yıldızı SK: Metin, Görkem, Sinan, Murat, Ferhat, Aykut, Zafer, Ender, İsa, Sefa, Umutcan
Bağcılar Eğitimspor: Abdülkerim, Kerem, Adem, Osman, Selami, Oktay, Ahmet, Hasan, Yasin, Eren, Emre
Goller: Ferhat (10), İsa (15), Sefer (30), Sefa (52), Abdül (70) / Adem (5), Ahmet (35), Emre (67)

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK







NURTEPESPOR DÖRT KÖŞE


İstanbul U19 2. Ligi 17. Grup’ta Nurtepespor sahasında Küçükpazarspor’u 4-0 yenerek ikinci maçından da galip ayrıldı ve haftayı lider tamamladı.

Kağıthane ekibinde iki gol atan Celal günün yıldızıydı. Eminönü temsilcisi Küçükpazarspor ise 1 puanda kaldı.

Stat: Mehmet Akif Ersoy
Hakemler: Cenk Yılmaz, Gökhan Acar, Eray Aksoy
Nurtepespor: Ozan (Batuhan), Celal, Yusuf, Oğuzhan, Mecnun, Serkan, Samet, Hikmet, Kerem (Ömer), Muhammed, Aykut
Küçükpazarspor: Batuhan, Hakan, Fatih, Erkan, Soner, Abdülkerim, Serhat (Onur), Yusuf, Emrecan, Ömer, Uğurcan
Goller: Kerem, Celal (2), Aykut

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK






FERAHEVLER DARMADAĞIN


İstanbul 2. Amatör Lig 7. Grup’ta son haftalarda aldığı sonuçlarla çıkış trendi yakalayan Ferahevlerspor, kendisi gibi Sarıyer’i temsil eden Fatih Sultan Mehmetspor’a 5-0 yenildi. Kötü gidişe dur diyen FSM, ligin ilk yarısında yendiği rakibine rövanşı vermemiş oldu.

Maçın yıldızı, her iki yarıda birer penaltı kurtaran FSM kalecisi Uğur oldu.

Stat: Bahçeköy
Hakemler: Cüneyt Yıldız , Mesut Yıldız, Mustafa Alp Usta
Sarıyer Fatih Sultan Mehmet SK: Uğur, Yılmaz, Müjdat, Sefa, Emrah, Hasan, Kadir, Murat, Emre, Bora, Göktürk
Ferahevlerspor: Yusuf, Can, İsa, Osman, Bekir, Sadık (Dk70 Anıl), Fatih, Alper (Dk 82 Yunus), Gökhan, Ömer Faruk, M.İlker (Dk 65 Ersin)
Goller: Murat (4), Kadir (32, 80), Göktürk (50, 88)

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK








ZİRVEDEKİ KAPIŞMA OLİMPİKSPOR'UN


İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup’ta ikinci ve üçüncü sırada yer alan ekipleri karşı karşıya getiren maçta Bahçelievler Olimpikspor deplasmanda Tarabyaspor’u 3-1 yendi.

Rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle geçen Olimpikspor puanını 25’e çıkardı ve lider Boğaziçispor’un iki puan ardından takibini sürdürdü. 22 puanda kalan Tarabyaspor üçüncü sıradaki yerini korudu.

Stat: Bahçeköy
Hakemler: Emre Yüksel, Mesut Yıldız, Mustafa Alp Usta
Tarabyaspor: Enes, İhsan, Burak, Sami, Uğur, Emre Benli, Enescan, Mert, Anıl, Cüneyt, Emre Çelik
Bahçelievler Olimpikspor: İsa, Veysel, Cevdet, Engin, Kadir, Mertcan, İsmail, Erhan, Kadir, Batuhan
Kırmızı Kart: Burak (70)
Goller: Anıl (65) / Mertcan (1, 12), Engin (42)

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK






Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...