Cumartesi, Şubat 28, 2015

YENİ ÖZKARTALSPOR'DAN GÜZEL BAŞLANGIÇ

İstanbul 2.Amatör Lig 11.Grup'ta Yeni Özkartalspor ile İstanbul Gençlergücüspor arasındaki mücadeleyi 2-1'lik skorla kazanan siyah beyazlılar oldu.


Mücadeleyi İsa Koçman, Mahmut Sami Gürmen, Sefa Coşkun hakem triosu yönetti. Maç öncesi geçtiğimiz günlerde Şehit düşen pilotlarımız için saygı duruşunda bulunuldu.  



Ev sahibi Yeni Özkartalspor ilk dakikalarda yakaladığı gol pozisyonunu iyi değerlendirdi ve 15.dakikada İsmail attığı golle takımını öne geçirdi. Genç oyunculardan kurulu olan İstanbul Gençlergücüspor  şok golün ardından beraberlik golü aradı. 35.dakikada Gökhan'ın güzel gölüyle beraberlik geldi.
İlk yarının bitimine dakikalar kala bir penaltı kazanan Yeni Öz Kartalspor'da Aydın penaltıyı kaçırdı.



İkinci yarı Gaziosmanpaşa temsilcisi 56.dakikada Mehmet ile tekrar öne geçti ve bu gol maçın da sonucu oldu. 

Maç sonrası İstanbul Gençlergücüspor kulübü başkanı Özgür Subaşı'nın yaptığı açıklamada, ''Yeni Özkartalspor kulübü kalecisi Ali Bozkurt kardeşimizin sakatlanarak hastaneye götürülüp kaşına sekiz dikiş atılmasından dolayı büyük üzüntü duyduk. Ali Bozkurt kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi sunar Yeni Özkartalspor kulübü başkanı  Enver Anık Başkana ve tüm Yeni Özkartal camiasına misafir perverliklerinden dolayı teşekkür eder başarılar dilerim'dedi.

HABER-FOTOĞRAF: ALİ RIZA SUBAŞI









HAZNEDAR ÇETİNKAYA'DAN 3 PUANLI BAŞLANGIÇ

İstanbul 2.Amatör lig 5.Grupta Güngören ekibi Haznedar Çetinkaya, Fatih Mimarsinan Stadında Neslişahspor'u 3-0 yenerek ilk maçında 3 puanla sahadan ayrılan taraf oldu.  


Volkan Karataş , Aytekin Duran ve Hıdır Oduncu hakem triosunun başarılı yönettim gösterdiği mücadelede Haznedar Çetinkayaspor'u galibiyete götüren goller 
65. ve 67.Dakika Mehmet Barış Uzun ile 35.Dakika Yakup Acar'dan geldi. 


Ligin 2'inci hafta maçlarında Haznedar Çetinkaya , Bahçelievler Olimpikspor'u konuk ederken, Neslişah ise Sarıgöl Birlik  ile deplasmanda karşılaşacak.



HABER-FOTOĞRAF: ÖNER YIĞRIK













PENDİK DOĞANSPOR İLK GALİBİYETİNİ ALDI


İstanbul U19/1 ligi 22.Grup 7.Hafta karşılaşmasında Kartal Yuvası ile Pendik Doğanspor karşı karşıya geldiler. Çekişmeli geçen mücadeleyi 1-0 kazanan konuk ekip ilk galibiyetini alarak 3 puanın sahibi oldu.




Karşılaşmayı Onur Çakır, Mehmet Aykut Kaya ve İrfan Agin hakem triosu yönettiler. Karşılaşmaya her iki takım istekli ve arzulu başladı, ilk dakikadan itibaren her iki kalede gol pozisyonları vardı. 15.dakikada konuk takım Pendik Doğanspor orta sahada geliştirdiği atakta topla buluşan Batuhan Bay topu önüne aldı güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi 1-0. Karşılaşma bu sonuçla tamamlandı Pendik Doğan spor ligde ilk galibiyetini alarak evine 3 puanla döndü.

Stat: Kartal Yunus
Saha Komiseri: İlyas Sert
Hakemler: Onur Çelik, Mehmet Aykut Kaya, İrfan Agin
Kartal Yuvası: Baran, Tarık, Kerem, Emre, Erdem, Şafak, Emre, Ömer, Mert, Kadir, Can
Yedekler: Muhammet, Ahmet, Batuhan, Kaan
Teknik Sorumlu: Kaan Tomaç
Pendik Doğanspor: Yasin, Ufuk, Oğuzhan, Şahismal, Furkan, Okan, Onur, Mustafa, Batuhan, Gökhan, Ömercan,
Yedekler: Timuçin, Ramazan, Fırat, Abdullah, Abdulhak
Teknik Sorumlu: Beşir Sancak   

HABER-FOTOĞRAF: AKGÜN ÇOKGEZ





PAŞABAHÇE LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

İstanbul U19/1 ligi 22.grubun yenilgisiz lideri Paşabahçespor, konuk olduğu Sultanbeylispor karşısında 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleyi 1-0 kazanarak liderliğini sürdürdü.

Sultanbeyli 75.Yıl Stadında oynanan ve Hamit Gökay Oktav, Ertuğrul Kösterelioğlu, Volkan Uçkan hakem triosunun yönettiği 7.hafta mücadelesine konuk takım Paşabahçespor hızlı başladı, etkili ataklarla rakibinin üzerine giderek skor üstünlüğünü almak isteyen Beykoz temsilcisine karşı iyi müdafa yapan Sultanbeylispor rakibine gol izni vermedi. İlerleyen dakikalarda Paşabahçespor'dan Güner Can Aksu kırmızı kart ile takımını yalnız bıraksada, maçın sonlarına doğru Fırat Demirci, Furkan Erkan ve Hüseyin Batuhan Şahin'le net fırsatları değerlendiremeyen takım konuk ekip Paşabahçespor'du. İlk yarı golsüz eşitlikle geçildi.



Oğuzhan Çiçek Paşabahçe'ye hayat verdi
İkinci yarıya lider Paşabahçespor golle başladı, Oğuzhan Çiçek attığı kafa golü ile takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan sürede iki takımında ataklarından sonuç çıkmayınca mücadele konuk ekib Paşabahçespor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu galibiyetle 16 puana yükselen Yeşil Kırmızılılar zorlu deplasmandan 3 puanla dönmenin mutluluğunu yaşadılar.


HABER-FOTOĞRAF: MURAT NAZİK
KAYNAK: www.sehriistanbul.com.tr





KIZ FUTBOL LİGİ İÇİN KAMPANYA BAŞLADI


İstanbul'da 350'ye yakın erkek futbol liginin yanında bir minik kız futbol ligi düzenlenmesi amacı ile facebook üzerinde bir kampanya başlatıldı.

Kampanya İstanbul'da halen dokuz yaş kategorisinde yüzlerce erkek ligi yapıldığına dikkat çekiyor. Gittikçe daha gelişen bayan futbolunda ise 2000 ve daha önce doğumlu oyuncular Türkiye liglerinde futbol oynama fırsatı yakalıyorlar. Ancak 2001 ve daha küçük oyuncular için hiçbir lig fırsatı bulunmuyor. Minikler ligleri sorumluluğu TFF tarafından ASKF'lere verilmiş olmasına karşın Türkiye'nin en büyük ASKF'sinin bulunduğu İstanbul'da iki yıldır hiçbir uygulama yapılmıyor. Kampanya, Ali Düşmez ve Yemen Ekşioğlu'ndan cinsiyetler arası fırsat eşitliğine aykırı olan bu durumun düzeltilmesini talep ediyor.

İstanbul'da halen Beşiktaş, Galatasaray, Dudullu, Kireçburnu, Fatih Vatan, Akdeniz Nurçelik, Bakırköy Gençlik, İkitelli, CFS Bağcılar, Sultanbeyli Mevlana ve Bayrampaşa Demirspor takımları bu yaş grubunda aktif olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Düzenlenecek bir ligin, hem bu takımların minik kız oyuncularının gelişimi açısından çok önemli, hem de son derece kaliteli bir lig olacağından şüphe duyulmuyor.

Kampanyaya destek vermek isteyenler bağlantıyı izleyerek sayfayı beğenebilir ve minik kız çocuklarının futbol oynamalarına yardımcı olabilirler : İstanbul'da Kız Futbol Ligi Kurulsun


UZUNDERESPOR İLK MAÇINDA 3 PUANI ALDI

İstanbul 2.Amatör lig 17.grubun yeni takımı Sultanbeyli Uzunderespor, evinde konuk ettiği Sancaktepespor'u 3-2 yenerek ilk maçında 3 puanla tanışıp iddialı olduğunu gösterdi.

Sultanbeyli 75.Yıl Stadında oynanan ve İbrahim Erdinç, Hasan Piraz, Yavuz Özdemir hakem triosunun yönettiği mücadelede ev sahibi ekibin seyircisinin büyük desteği vardı. Maça iki takımda kontrollü başladı, karşılıklı ataklarla birbirlerini hata yapmaya zorlayan iki ekipten ev sahibi Sultanbeyli Uzunderespor 14.dakikada penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen geçen kalecisi Uğur'un vuruşunda top üst direkten geri döndü. Galibiyet fırsatını kaçıran Uzunderespor etkili ataklarla Sancaktepe kalesinde gol ararken maçın 44.dakikasında Güngör'ün ceza sahası içinde düşürülmesi ile bir kez daha penaltı atışı kazandı. Bu sefer topun başına Uzunderespor'da günün başarılı ismi Şükrü geçti, vuruşunda topu filelere yollayan Şükrü takımının ve kendisinin ilk golünü kaydetti. İlk yarı Uzunderespor'un 1-0 üstünlüğü ile geçildi.

Uzundere ikinci yarıya gollerle başladı
İkinci yarıya ev sahibi ekip golle başladı, Güngör attığı golle takımını rahatlatan golü attı 2-0. 75.dakikada günün başarılı ismi Şükrü attığı golle skoru 3-0 yaptı. Maçı bırakmayan misafir ekip Sancaktepespor 80.dakikada Doğan'la farkı ikiye indirdi. 5.dakika gösterilen uzatmanın son dakikasında konuk ekip Sancaktepespor penaltı atışı kazandı, atışı kullanan Hakan maçın skorunu belirledi. S.Uzunderespor 3 - Sancaktepespor 2


HABER-FOTOĞRAF: MURAT NAZİK
KAYNAK: www.sehriistanbul.com.tr








6 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI

İstanbul 2.Amatör ligi 13.grubun iki yeni takımı İstanbul Esnafspor ile Beykoz Akbaba takımının mücadelesi Sultanbeyli 75.Yıl Stadında oynandı. 6 golün atıldığı zevkli mücadelen 3-3 lük sonuç çıkınca ekipler lige 1 puanla başladılar.

Yavuz Özdemir, Hasan Piraz ve Erhan Güler hakem triosunun yönettiği 2.Amatör ligin iki yeni takımının ilk maçına ekipler karşılıklı ataklarla başladılar. İlk tehlikeli atak İstanbul Esnahspor'dan geldi, Mustafa'nın sert şutu direğin dibinden auta çıktı. 20.dakikada konuk Beykoz Akbaba Köyü takımı 1-0 öne geçti.  Eyüp'ün kullandığı serbest atış ceza sahası içinde kimseye çarpmadan Esnafspor filelerine gidince Beykoz temsilcisi golü buldu. Yediği golden sonra etkili oynayan Esnafspor, 24.dakikada Oğuzhan'ın attığı kafa golü ile maçta eşitliği sağladı 1-1. Beraberlik golü ile oyununda hakimi olan evsahibi ekip Emrah, Oğuz ve Mehmet Ali ile net fırsatları değerlendiremedi ve ilk yarı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.



İkinci yarıya Beykoz temsilcisi Akbaba Köyü golle başladı. Feyyaz'ın pasında Yusuf topu ağlara yollarken zorlanmadı ve takımını deplasmanda 2-1 öne geçirdi. Bu gole Sancaktepe temsilcisi Esnafspor 68.dakikada yanıt geldi, Mehmet Ali kafa ile topu ağlara yollayarak skora bir kez daha dengeyi getirdi 2-2.

Maçın sonlarına doğru oyunda baskıyı arttıran Esnafspor rakibini üzerine sol kanattan Oğuz'la etkili gitmeye başladı. 88.dakikada Oğuz'un sıfıra kadar inerek yaptığa ortaya sert ve düzgn vuran Emrah Boleli takımını 3-2 öne geçiren golü kaydetti. Bu golden 1 dakika sonra Esnafspor defansının birbirleri ile anlaşamaması sonucunda Ahmet ters bir vuruşla topu kendi filelerine yollayınca maçında skoru netleşmiş oldu 3-3.



Gollü mücadeleyi İzleyenler keyif aldı
Bu sonuçla iki takımda ilk maçlarında puanları paylaşarak olumlu ve göze hoş gelen futbollarıyla dikkati çektiler ve üst sıralara oynayacağının sinyalini vermiş oldular.

STAT : Sultanbeyli 75. Yıl
HAKEMLER: Yavuz Özdemir - Hasan Piraz - Erhan Güler
SAHA KOMİSERİ: Süleyman Baysa
İSTANBUL ESNAFSPOR: Selami, Hakan, Muhammed, Ahmet Hasan, Volkan, Emrah, Mehmet Ali, Mustafa, Oğuzhan, Ersan, Oğuz TEKNİK SORUMLU : Mesut Güler
BEYKOZ AKBABA KÖYÜ : Yakup, Salih, Kutay, Fatih, Erman, Yusuf Öztürk, Yusuf Kuş, Eyüp, Ali, Turgay, Fırat Örs
YEDEKLER : Feyyaz, İsmail, Sercan, Kerem, Mehmet TEKNİK SORUMLU : Çetin Aksu
GOLLER : Dk.20 Eyüp, Dk.46 Yusuf, Dk.88 Ahmet kendi kalesine (Beykoz Akbaba) -  Dk.24 Oğuzhan, Dk.68 Mehmet Ali, Dk.87 Emrah (İstanbul Esnafspor)

HABER-FOTOĞRAF: MURAT NAZİK
KAYNAK: www.sehriistanbul.com.tr






SARIYER’DE VEFA İLE PAŞABAHÇE DOSTLUĞU!

Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadında oynanan maçta Vefa ile Paşabahçe 1-1 berabere kaldılar.

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubunda 3.hafta müsabakasında Paşabahçespor ile Vefaspor 1-1 beraberliğin ardından birer puanı hanelerine yazdırdılar.

Maçtan önemli anlar
Dk.30 Vefa atağında Emrah’ın yaptığı ortaya ceza alanı dışından çok güzel bir vuruş yapan Eser Berkil takımını 1-0 öne geçirdi.

Dk.47 Onur Atilla'nın rakip ceza alanı çizgisi üzerinden çektiği sert şutta top üstten auta çıktı.

Dk.50 Semih Şahin ile sol kanattan ısrarla rakip alan çizgisine inilip yapılan ortayı Kaleci Özgür çeldi, altı pas noktası üzerinde Eser'e çarpan top kaleye yönelikken Kaleci Özgür'ün son andaki hamlesi yeterli olmadı ve durum eşitlendi 1-1.

Dk.53 Oğuzhan Öztürk'ün ceza alanı dışından kaleyi yoklamasında top direk yanından az farka auta çıktı.

Dk.57 Vefaspor bu dakikada ikinci yarıdaki en net pozisyonunu yakaladı. Paşabahçespor ceza alanına sağ taraftan topla buluşup dalan kaleci Ertuğrul ile karşı karşıya kaldığı anda yaptığı vuruş uzak kale direğinin bir iki karış yanından auta çıktı.

Dk.60. Paşabahçespor’u destekleyen taraftarlar sahaya pet şişe atınca Hakem maçı durdurdu ve Yardımcılarını yanına çağırdı. Kısa bir süre duran maç yeniden başladı.

Dk.77 Bu dakikada Hakem Emrah Çilingir, rakibi ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi ancak akabinde hemen oyunu durdu ve Vefa’lı oyuncu kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Bu pozisyonda Emrah’ın Hakem’e "hangi faulü vereceksin ulan" dediği öğrenildi.

Rakibinin 10 kişi kalmasının ardından ataklarını sıklaştıran Paşabahçespor bir sonuç alamayınca tek puana razı oldu. Bu sonuçla Vefa puanını 4 yaparken, Paşabahçe 7 puana yükseldi.

Maçtan sonra Paşabahçe taraftarları futbolcuları tribüne çağırdılar ve hep birlikte işçi marşını söylediler. Beykoz ekibinin futbolcuları soyuma odasına giderken Vefa Teknik Direktörü Şeref Özşan merdivenlerde bekledi ve Paşabahçeli futbolcularının tek tek elini sıkarak kendilerini tebrik etti.

STAT: Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı
HAKEMLER: Cihan Ataş, Armağan Çekinmez, Abdurrahman Cesur
SAHA KOMİSERİ: Mehmet Alev Terzi
VEFA: Özgür, Muzaffer, Ertan, Alper, Hayrullah, Eser (Dk.85 İbrahim), Emrah, Volkan Erkut  (Dk.90+2 Volkan Bayram), Ali, Ufuk, Serkan (Dk.65 Halim)
YEDEKLER: Özer-Enes-Ramazan-Fatih
TEKNİK SORUMLU: Şeref Özşan
PAŞABAHÇESPOR: Ertuğrul, Mehmet Dikmen, Arif, Oğuzhan Civelek, Gökhan, Sedat  (Dk.46 Oğuzhan Öztürk ), Yusuf, Lokman  (Dk.46 Ekimcan), Semih Şahin, Onur Atilla (Dk.85 Onur Kerman), Tolga
YEDEKLER: Burak-Can Kart-Ümit Öztürk-Ümit Aydoğan
TEKNİK SORUMLU: Aşkın Karadeniz
GOLLER: Dk.30 Eser / Dk.50 Alper Balaban (KK)
KIRMIZI KART: Dk.77 Emrah Çilingir (Vefa)


HABER: TALİP ERCAN – ALİ KEMAL DEMİR














Galataspor Bölgesel Amatör Lig'de

İstanbul SAL Klasman A Grubu lideri Galata Spor Kulübü bugün takipçisi Küçükçekmece İdman Yurdu'nu 3-1 yenerek tarihinde ilk kez BAL'...