Pazartesi, Aralık 28, 2015

Sporcu ve göz sağlığı

                           
 2008 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Asya Göz Grubu yönetim kurulu Başkanı Op. Dr.Hamidullah Yesevi sporcuların göz sağlığı ve nelere dikkat emesi gerektiğini açıkladı.
                                                  
Sağlıklı bir yaşam için spor yaparken bir taraftan da göz sağlığına dikkat etmeliyiz. Göz yaralanmalarının bir bölümü spor kazalarında meydana gelir.

Spor kazaları göze top parmak veya dirsek çarpması şeklinde gerçekleşebilir.
 Kaza sonucu eğer gözde kızarıklık batma, ağrı, bulanık görme, ışık çarpması gibi şikâyetler oluşur. Spor amacıyla girdiğimiz havuzlardan göze gelebilecek zararların en aza indirilmesi için yüzücü gözlüğü kullanmak faydalıdır
.
Çok kişinin paylaştığı, su devinimi yeterli olmayan, yeterince klorlanmayan havuzlardan uzak durmak gerekir. Havuzların dezenfeksiyonu için kullanılan klor da göz için tahriş edici bir maddedir. Çok iyi klorlandığı bilinen havuzlarda klor göz kızarıklığı, şiddetli yanma ve batmaya neden olabilir. Bu nedenler ile karşılaşırsanız vakit geçirmeden göz doktoruna başvurulmalıdır.


Rüzgâr ve kuru ayaz ciddi anlamda göz kuruluğu yaratacağından özellikle kış sporlarında gözlük takılması ve göz kuruluğu başlangıç aşamasında göz doktoruna müracaat edilmesi önleyici olarak göz sağlığınız için önem taşımaktadır.
Sporcuların vücut gelişimlerinde ki sürekli olan değişiklikler nedeniyle her 6 ayda bir mutlak göz muayenesi olmaları gerekmektedir.

Keyifli bir yaşam için sağlıklı gözlere ihtiyacımız var. Onların değerini bilir ve sağlığını korumak için elimizden geleni yaparsak ömür boyu etrafımızdaki güzelliklerin tadını çıkarabiliriz.
HABER:Yılmaz AKTEPE 








Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...