Çarşamba, Kasım 25, 2015

NEFES KESEN MAÇ 1863 BOĞAZİÇİ'NİN


İstanbul 1. Amatör Lig 11. Grup'ta tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen iki ekibi karşı karşıya getiren maçta 1863 Boğaziçi SK, sahasında Zeytinburnu Zaferspor'u 4-3 mağlup etti.

Bahçeköy Stadı'nda saat 14.00'da başlayan 1863 Boğaziçi SK - Zaferspor mücadelesi Zaferspor'un etkili futboluyla başladı. Henüz 15 dakika dolmadan kalesinde golü gören 1863 Boğaziçi SK, bir gün önce Üniversiteler Ligi maçına çıkmasından dolayı birçok as futbolcusunun eksikliğiyle çıktığı karşılaşmada takıma yeni katılan genç yeteneklerinin 15-20 dakikalık bir alışma sürecinin ardından ciddi baskıları atlattı. Buna karşın ilk yarı boyunca Zaferspor'un üstünlüğü sürdü ve yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı 1-0 sonuçlandı. 

Ev sahibinde Ramazan farkı
İkinci yarının hemen başında 1863 Boğaziçi SK, takımın maestro'larından Ramazan'ı oyuna aldı. Silkelenen genç oyuncular as kadroyu aratmayarak Zaferspor kalesinde baskı kurmaya başladı ve Veli'nin havadan gelen ortayı sağ ayağıyla yumuşatmasının ardından veteran forvet İsmail'in muhteşem şutuyla skoru 1-1'e getirdi. 

Skor 0-1'den 3-1'e geldi
Güveni gelen 1863 Boğaziçi SK, Zaferspor'un defansının arkasına sarkıtılan toplarda zaafı olduğunu fark edince oyun tarzını değiştirdi. Bu golün yaklaşık 5 dakika ardından bir önceki golün asistini yapan Veli sahneye çıktı ve İsmail'in kafasıyla defansın arkasına sarktığı pozisyonda skoru 2-1'e getirdi. İyice baskı kuran 1863 Boğaziçi SK dakikalar 70'i gösterirken kaleciyle karşı karşıya kalan İsmail, öne çıkan kalecinin solundan düzgün bir vuruşla skoru 3-1'e getirdi. 

Zaferspor 10 kişi
İki takımın da orta sahalarında yorgunlukların meydana çıktığı dakikalarda 1863 Boğaziçi SK'da oyuna yeni giren isim Berker, defansif yönden takımını 2. bölgede toparlasa da defansın arkasına sarkan Zaferspor'lu Gökhan skoru 3-2'ye getirdi. Maçta gerginliğin arttığı sıralarda dakikalar 75'i gösterirken Zaferspor gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. 

İsmail'den hat-trick
1 kişi üstün olmasına karşın oyunu kendi yarı sahasında kabullenen 1863 Boğaziçi SK kontrataklar rakip sahada etkili olduğu sıralarda veteran İsmail kaleciye yaptığı baskıda topu kapıp skoru 78. dakikada 4-2'ye getirdi ve hat trick'i ismine yazdırdı. 

Son anlarda gelen gol
Rehavete kapılan 1863 Boğaziçi SK, kalesinde art arda ataklar gördüğü sıralarda son değişikliğini 81. dakikada veteran isimlerden Mumcu ile yaptı. Skorun 4-2'ye gelmesiyle; Zaferspor'un çok futbolcuyla atağa çıktığı sıralarda 1 gol 1 asistle oynayan Veli kontratakla bulduğu pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve hemen yanında bomboş bekleyen Mumcu'ya pas vermeyip kaleyi düşündü ve topu yandan dışarıya atarak takımını tamamen rahatlatma fırsatını tepti. Oyunu 90. dakikaya kadar mücadele ederek tutabilen 1863 Boğaziçi SK, uzatma dakikalarında duran topta yaşanan bir anlaşmazlık sonucu kalesinde 3. golü gördü ve skor 4-3'e geldi. 

Zaferspor son dakikada bir yan topla tehlike yaratsa da 1863 Boğaziçi SK defansından sarkan topta araya Mumcu girdi ve takımını 2 puan kaybetmekten kurtardı. İki takımın da nefes kesen mükemmel mücadelesinin ardından, veteran ismail'in muthis performansiyla aldığı galibiyetle 5. sıraya yerleşen 1863 Boğaziçi SK 7 puana yükselirken, Zaferspor ise 3 puanda kaldı.

Yerel Futbol Sitesi

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.