Pazartesi, Kasım 30, 2015

KARTAL BELEDİYE'NİN ZİRVE İNADI


İstanbul Süper Amatör Lig 4.grupta zirve mücadelesi veren iki ekip Kartal Belediyespor ile Alibeyköyspor, Kartal Yunus Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmayı son dakikada bulduğu gollerle 2-1 kazanan ev sahibi ekip zirve yolunda altın değerinde üç puanın sahibi oldu. Oldukça gergin geçen mücadelenin son 15 dakikası ışıklandırmanın yetersiz olması nedeniyle neredeyse karanlık altında oynandı.

İlk yarıda her iki ekipte girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremezken mücadelenin hakemi Sercan Yılmaz her iki ekip oyuncularına da gösterdiği sarı kartlarla gerginliği azaltmaya çalıştı. Sarı kartlar sonrasında yapılan yoğun itirazlarda kırmızı kartına başvurmayan mücadelenin hakemi her iki ekibin taraftarları ve teknik ekibinden büyük tepki aldı.

Mücadelenin ilk tehlikeli atağında ev sahibi ekipte Orhan'ın vuruşunu kaleci Kaan mükemmel refleksle kornere çeldi. 18.dakikada Erkan'ın ara pasında Samet'in vuruşu İsmail'de kaldı. 26.dakikada ev sahibi adına kullanılan korner atışında Süleyman'ın kafa vuruşu üst direkten dışarı çıktı.

34.dakikada Erkan'ın ortasında Bektaş'ın kafa vuruşu üstten az farkla auta çıktı. Mücadelenin 45.dakikasında Cem Keskin jeneriklik röveşata vuruşu alt direğe çarparak auta gitti. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Taytını çıkartmadı sarı kart gördü

Karşılaşmanın ilk yarısında ev sahibi ekipten Cem Keskin şortunuın altına giydiği farklı renkteki taytını çıkartmak istemeyince mücadelenin hakemi Sercan Yılmaz tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Ev sahibi ekibin kırmızı formalarını giyeceği için kırmızı taytı giydiğini söyleyen Cem Keskin itirazlarından sonra sarı kart gördü ve taytını çıkarttı.

Konuk ekip golle başladı

İkinci yarının 49.dakikasında Kartal Belediyespor ceza sahasına giren Samet üç rakibi arasından sıyrılarak pasını Erkan'a aktardı, tecrübeli oyuncu ayak içi vuruşla topu ağlara gönderdi ve konuk ekibi 0-1 öne geçirdi.
Golden sonra oyun hakimiyetini elinde tutan konuk ekip Erkan Kablan'ın yönlendirdiği ataklarda Samet Şenol ile etkili oldu. 67.dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Samet'in sert şutu üstten auta çıktı. 

Konuk ekip 10 kişi kaldı

Mücadelenin 78.dakikasında orta sahada rakibine sert müdahalede bulunan Can ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi. Konuk ekip teknik heyeti ve oyuncularının kart pozisyonu öncesinde taç çizgisinde Samet Şenol'a yapılan harekete faul verilmediği gerekçesi ile yoğun itirazları vardı. 

Cenk girdi skor değişti 

Ev sahibi ekip beraberlik sayısı için tüm hatlarıyla yüklenirken sol kanatta Yiğit Yenilmez ve Cenk ile etkili ataklar geliştirdi. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Cenk'in sol taç çizgisi köşe bayrağı yakınından orta şut karışımı vuruşu arka direkte ağlarla buluştu 1-1. Golden hemen sonra gelişen atakta dakikalar 90'ı gösterirken Alibeyköyspor ceza sahasında topla buluşan Cenk'in vuruşu kaleci Kaan'ı geçti, Tahir'in uzaklaştırmak istediği top ağlarla buluştu ve ev sahibi ekip 2-1 öne geçti.  90+1.dakikada Kartal Belediyespor ceza sahasında topla buluşan Hakan topu ayağından açınca kaleci İsmail yatarak topa sahip oldu.

Golden sonra saha içinde gerilen ortam sonrasında oyuncular arasında tartışmalar yaşanırken mücadelenin hakemi Sercan Yılmaz gösterdiği 4 dakikalık uzatma dakikasını oynatmadan karşılaşmanın bitiş düdüğünü çaldı. Maçtan sonra her iki ekip teknik heyeti ve oyuncuları arasında gerilen ortam araya giren yöneticiler tarafından büyümeden engellendi. 

Karşılaşma boyunca bizlerden yardımını esirgemeyen saha komiserimiz Sayın Ersin Ulukaya'ya teşekkür ederiz. 

HABER-FOTOĞRAF:ERDEM SAĞOLAN


















Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...