Çarşamba, Ekim 28, 2015

SICAK KOLTUĞUNUZDAN KALKMAYIN


Geçtiğimiz günlerde Işın Coşkun adlı yerel futbol sitesi takipçisi bir arkadaşımızın yorumundan yola çıkarak böyle bir yazı yazma ihtiyacı duydum. Işın Coşkun adlı arkadaşımız yorumunda 89 amatör kulübün antrenör sözleşme bedelini İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun'a yatırmadığı için puan silme yada küme düşme cezasıyla karşı karşıya kaldığını belirterek milli takıma prim olarak adam başı 500 bin euro verirken para buluyorsunuz amatör futbolun sorunlarını çözmeniz istendiğinde kaynak bulamıyorsunuz diyerek Türkiye Futbol Federasyonunu eleştirmişti.

Arkadaşımızın da belirttiği gibi maalesef İstanbul İl Temsilciliği'nin de resmi sitesinde açıklandığı şekliyle 89 kulübümüz bu cezayla karşı karşıya. Hepimizin bildiği gibi amatör kulüplerin ayakta kalması yaşaması kolay değil. Kulüplerimiz çok zor şartlarda ayakta kalmaya çalışıyorlar. Neredeyse hiç bir kulübümüzün maçlara gidecek kendilerine ait aracı yok. Sezon başı olmasına rağmen onlarca kulübümüz ligden çekilmiş durumda. Sezonun devamında daha ne kadar kulübün ligden çekileceği belli değil. Sizler kulüpleri ligde tutmaya çalışacağınıza, onları ligden çekilmeleri için teşvik ediyorsunuz. Bu gidişle birkaç yıl içinde lige katılacak takım bulamazsanız şaşırmayın. Bu kulüpler nasıl kadro kuruyorlar?Hangi  zor şartlarda sözleşme imzalıyorlar? Bunları araştıracağınıza kulüplere maddi olanaklar sağlayacağınıza bir de antrenör sözleşme bedeli adı altında antrenör başına 750 tl ücret istiyorsunuz.Kulüpler gerçekten çok zor şartlarda var olma mücadelesi veriyorlar.

Işın bey'inde yorumunda yazdığı gibi onlarca çözülmesi gereken sorun varken kulüplere puan silme yada ligden ihraç kararını vermek sizlerin vicdanını sızlatmayacak mı? İşte bu listede ismi bulunan kulüplerden biri olan ve bu yıl 1. Amatör Lig'e yükselen Pendik Velibabaspor Kulübü ligden çekilme dilekçesini İl Temsilciliği'ne vererek lige katılmayacağını bildirdi.

Sayın Amatör Futboldan Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Ali Düşmez geçtiğimiz günlerde Amatör Spor Haftası kapsamında bir dizi etkinlik yaptıklarını, amatör sporun gelişiminden memnun olduklarını, amaçlarının herkese spor yaptırmak olduğunu söylerken kulüplerin liglerde hangi şartlarda mücadele ettiğinden habersizmiş gibi kameralara ve fotoğraf makinelerine gülümsüyordu. Bu mu gelişim sayın başkan? Cevabınızı merakla bekliyorum. 

İstanbul futbolu bitmek üzere beyler.Artık rahat koltuklarınızdan kalkın kulüplerle ilgilenin. Her hafta 4-5 maç izleyen birisi olarak sizleri stadyumlarda göremiyorum. Tepki almaktan mı korkuyorsunuz? Yönetim olarak gidip her hangi bir kulübü ziyaret edip sorunlarını dinliyor musunuz? Bu sorunlar İstinye'de sıcak koltuklarda oturarak mı çözülecek zannediyorsunuz? Haftalık bülten hazırlamakla her şey bitmiyor. Sizlere antrenör sözleşmelerini takip etmeyin demiyoruz tabi ki ama bu sorun olarak kabul edilecekse bu çözülmesi gereken en son sorun. Artık sorunlara kalıcı çözümler bulun. Belediyelerle irtibata geçin. Takımların deplasmana gidiş geliş sıkıntılarını çözün.

İnanın sorunları yaz yaz bitmiyor. Bu güne kadar bir kaç yazımda başta sağlık ve stat olmak üzere bir çok sorun olduğunu bunları çözmek için harekete geçmeniz gerektiği konusunda rica da bulunmuştum. Ama hiç birini ya yapmadınız yada yarım bıraktınız. Bu defa tersini yapacağım. Belki bu defa harekete geçersiniz. Kulüplerle ilgilenmeyin,kulüplerin sorunlarını çözmek için kılınızı kıpırdatmayın. Var olan sorunların üzerine yenilerini ekleyin diye rica da bulunuyorum.Son söz olarak size söyleyebileceğim. NE OLUR SICAK KOLTUKLARINIZDAN KALKMAYIN.

YAZI: ÜMİT YILMAZ

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.