Perşembe, Ağustos 27, 2015

TAHKİM KARARI İLE MARAŞGÜCÜ



Tahkim Kurulu AFDK'nın kararını bozarak Maraşgücü'nü Türkiye Genç Kızlar Şampiyonası'nda ikinci tura çıkarttı.

AFDK bir türlü karar veremedi
Şampiyonanın ilk turunda oynanan Maraşgücü - Önsenspor karşılaşmasında, grubun diğer takımı olan Maraş Anadolu Gençlik Maraşgücü'nün sahte lisans ile oyuncu oynattığı iddiasında bulunmuştu. Şampiyonanın Kayseri grubu TFF seçimleri nedeni ile AFDK'nın yeniden kurulmasını beklemek zorunda kalmış ve şampiyonada ciddi gecikmeler olmuştu. Yeniden toplanan AFDK dosyayı inceledikten sonra Maraşgücü'nün hükmen mağlubiyetini ve üç puan silme cezasını intenet sitesinde duyurmuş, ikinci tur Maraş Anadolu Gençlik'e gitmişti.

Maraşgücü tahkime gitti
Karar üzerine Maraşgücü tahkim kuruluna başvurdu. Bugün toplanan tahkim kurulu Maraşgücü aleyhine delil olarak sunulan fotoğrafların kanaat oluşturmak için yeterli olmadığına karar verdi ve AFDK kararını bozdu. Tahkim kararına göre Maraşgücü bir kez daha ikinci tura yükseldi. İşin ilginç yanı, Maraşgücü tahkim'e yalnızca takım cezası için başvurduğundan, takım ceza almadığı halde AFDK'nın başka bir maddede aynı konuda ceza verdiği teknik sorumlu Mustafa Dağlı 15 gün hak mahrumiyeti cezasını yerine getirmek zorunda.

Maçlar pazartesi başlayabilir
Maraşgücü kararının ardından ikinci tur maçlarının hemen pazartesiden başlayarak oynanması bekleniyor. Final maçları ise U15 milli takım kampının ardından oynanabilir.

Dağlı: Adalet sağlandı
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Maraşgücü başkanı Mustafa Dağlı, tahkim kararı ile adaletin sağlandığını söyledi. Maraşgücü olarak eğitime önem veren, öncü bir kulüp olduklarını belirten Dağlı, bu yıl liseyi bitiren dört oyuncularının da öğretmen olmak üzere BESYO'ya girmelerinden çok mutlu olduklarını açıkladı. Tüm kulüplerin Maraş'ta sporu geliştirmek için elele vermelerinin önemine de vurgu yapan Maraşgücü başkanı, TFF'den de örneğin milli takım seçimlerinde daha adil yaklaşım beklediklerini belirtti. Dağlı Türkiye Yıldız Kızlar üçüncüsü olan takımından hiç bir oyuncunun U15 milli takım kampına çağrılmamasını art niyet olarak değerlendirdiğini söyledi.

Mustafa Dağlı 15 günlük cezasının iptali için tahkim nezdinde başvuru yapacağının da altını çizdi.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...