Çarşamba, Temmuz 29, 2015

TEK PERDELİK KOMEDİ: BAL


BAL tam açılımıyla Bölgesel Amatör Lig. 7 farklı bölgeye ait takımların kendi bölgelerinde  yer alan takımlarla oynaması gerekirken başka bölge takımlarıyla oynatıldığı adı da Bölgesel Amatör Lig olan  en üst düzey amatör futbol organizasyonu.

Geçmişte Süper Lig'de oynamış onlarca futbolcunun olduğu PTT 1.lig, TFF 2.lig, TFF 3.lig deneyimli yüzlerce futbolcunun futbol oynadığı hatta geçmişte milli takımlarıyla dünya kupası bile oynamış yerli ve yabancı futbolcuların mücadele ettiği bir önceki yazımızda belirttiğimiz gibi yıllık 100-150 bin liralık transfer ücretlerinin ödendiği neredeyse gidiş dönüş 1000 km deplasman yolculuğu yapılan (Eskişehir,Kütahya,Düzce vb gibi) bir lige amatör lig denmesi neredeyse onlarca kere izlediğimiz halde her seferinde güldüğümüz rahmetli Kemal Sunal'ın filmlerinden daha komik değil mi sizce?

Balon patladı
Bölgesel Amatör Lig balonu artık patlamıştır beyler. İstanbul'da faal durumda bulunan bir kulübün İç Anadolu Bölgesi Eskişehir, Ege Bölgesi Kütahya ve Karadeniz Bölgesi Zonguldak ve Düzce'yle nasıl bir bölgesel bağlılığı  var anlayan anlatırsa sevinirim arkadaşlar. Bu lig bu şekliyle Bölgesel Amatör Lig nasıl oluyor anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu.

Artık bu lig tamamen amatörlükten çıkmıştır arkadaşlar. Tıpkı Avrupa'daki emsalleri gibi bu lig profesyonel 4. Lig olmalıdır. Bu ligdeki maçlar İddaa bülteninde yer almalı. Bazı maçlar Spor Toto kuponlarında bulunmalı. Kulüplere ekstra gelirler sağlanmalıdır. Bu ligde görev  yapan hakem,gözlemci ve temsilciler maç başı daha yüksek ücretler almalıdır.

Statü değişmeli
Artık bu ligin statüsü değişmeli. 11 grup yerine kriter konularak 6 grup olmalı. Gruplar 16  takımdan oluşmalıdır. Her gruptan 2 takım 3. Lig'e çıkmalıdır. Artık ligi 4.sırada bitiren takım (Misal geçen sezonki Çıksalın) play out maçı oynamamalı. Saçma bir şekilde ligden düşmemelidir.

Haksız rekabet var
Bu ligde mücadele eden tüm takımlar istisnasız Türkiye Kupası'na katılmalı. Katılım bedeli almalıdır. Türkiye'nin kupası adı altında oynatılıp profesyonel takımları olmayan il takımlarının kupaya dahil edilmesi, bu takımlara katılım bedeli ödenmesi, gruplara kalması durumunda ekstra ödemeler yapılması profesyonel takımı olduğu için kupaya katılamayan diğer il takımlarına karşı haksız rekabet olmuyor mu?Örneğin Cizre takımı gruplara kalıp yüzbinlerce lira ödül alırken profesyonel takımı olduğu için kupaya katılamayan ve tek kuruş kazanamayan diğer il  takımlarının  günahı ne? (D.Bakır, Ş.Urfa BAL  takımları vb.gibi)  Bunu kamuoyuna anlatabilecek bir yetkili var mı acaba?

Son söz mutlak surette statüsü ve grup planlaması değiştirilmeli. Profesyonel statüde oynatılmalıdır. Ayrıca bu ligde mücadele eden tüm takımlara federasyon başkanlığı seçimlerinde en azından başkan düzeyinde kendilerini temsil etme ve oy kullanma hakkı verilmelidir. (İNŞALLAH BU KONUYU YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM. BU LİGİN PROFESYONEL LİG OLMASI İÇİN MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM.ELDE EDİLECEK EKSTRA GELİRLERLE KULÜPLERİN VE FUTBOLCULARIN HAKLARINI ALMASINA YARDIM ETMEYE ÇALIŞACAĞIM.)

YAZI: ÜMİT YILMAZ

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.