Pazartesi, Temmuz 27, 2015

İSTANBUL FUTBOLUNDA BİR İLK!


İstanbul'da yıllar sonra tertip komiteleri için seçim yapılacak. İlk etapta Süper Amatör Lig, 1. Amatör Lig ve altyapı ligleri için komiteler belirlenecek.

Bilindiği üzere; illerdeki amatör futbol faaliyetlerinin yürütülmesi bakımından talimattaki (aşağıda listelenmiştir) yeterlilik ve hükümleri yerine getirebilecek kulüp temsilcileri arasından Tertip Komiteleri belirlenmekte. Bu bağlamda 2015 – 2016 Sezonunda ilk etapta Süper Amatör Lig, 1.Amatör Lig ve Alt Yapı kategorilerinde tertip komiteleri oluşturulacak olup 2.Amatör Lig tertip komitesi ise daha sonra belirlenecek.  

SAL Tertip Komitesi seçimi 29 Temmuz 2015 Tarihinde saat 13.30’da Orhan Saka Amatörler Evi’nde gerçekleştirilecek. Bu tarihte çoğunluk sağlanamadığı takdirde 5 Ağustos 2015 Tarihinde saat 13.30’da aynı yerde ikinci toplantı gerçekleştirilecek ve Süper Amatör Lig Tertip Komitesi belirlenecektir.

Alt Yapı Tertip Komitesi seçimi 31 Temmuz 2015 günü saat 13.30’da Orhan Saka Amatörler Evi’nde gerçekleştirilecek olup çoğunluk sağlanamadığı takdirde 7 Ağustos 2015 günü saat 13.30’da aynı yerde ikinci toplantı gerçekleştirilecek ve Tertip Komitesi belirlenecek.

Kimler oy verebilecek?
Tertip Komitesi seçimine kulübü temsilen bir yetkili, kulübün imzalı ve mühürlü bir yetki belgesi gelmelidir. Aksi takdirde oy kullanamayacaktır. 

a) Süper Amatör Lig ve 1.Amatör Lig Tertip Komitesi: Amatör Süper Ligde ve Birinci Amatör Ligde yer alacak kulüplerin temsilcilerinin katılımı ile yapılır. 
b) Amatör İkinci Küme Tertip Komitesi: Amatör Süper Lig ve amatör birinci lig dışında yer alacak kulüplerin katılımı ile yapılır. 
c) Altyapı Tertip Komitesi : Alt yapı kategorilerinde müsabakalara katılacağını bildiren kulüplerin temsilcilerinin katılımı ile yapılır. İllerin altyapı kategorilerine katılan takım sayılarının fazlalığı söz konusu olursa bu kategoriler için ayrı ayrı veya birleştirerek Tertip Komiteleri oluşturabilir. 

TERTİP KOMİTESİNİN ÇALIŞMALARI: 
Amatör Futbol Tertip Komitesinin Başkanı bu komitenin tabii üyesi olan İl Temsilcisidir. Tertip Komiteleri faaliyetin devam ettiği lig devresinde İl Temsilcisi tarafından tespit edilen haftanın belirli günlerinde olağan toplantısını yaparlar. Toplantılar üye çoğunluğu ile yapılır. Üye çoğunluğunun sağlanamadığı hallerde İl Temsilcisi tarafından tespit edilecek diğer bir gün toplantı yapılır. İkinci toplantıda da çoğunluk sağlanamaması halinde İl Temsilcisi durumu Amatör İşler Kuruluna bildirerek gerekli işlemleri yapar. Tertip Komitesi toplantılarında oyların eşitliği halinde İl Temsilcisinin bulunduğu taraf üstün sayılır. Tertip Komitesi toplantılarına üst üste üç defa mazeretsiz katılmayan üyelerin üyelikleri sona erer. Bunların yerine yedekler sıra ile çağırılırlar. İl Temsilcisi gerektiğinde Tertip Komitesini olağanüstü toplantıya çağırır. Tertip Komitesi çalışmalarında olabilecek sorunlar Amatör İşler Kurulunca çözüme ulaştırılır. 

TERTİP KOMİTESİNİN GÖREVLERİ
a) Müsabakalara katılacak takımların bölgesel esaslara göre kümelere ayrılmasını sağlayarak onay için Futbol Federasyonuna göndermek. 
b) Müsabakaların statü ve programını yapmak ve onay için Federasyona göndermek. 
c) Müsabakaların yapılacağı sahaları belirlemek, müsabakaların gün ve saatlerini tespit ve ilan etmek. 
d) Müsabakalardan dolayı çıkacak her türlü anlaşmazlıkları ve itirazları birinci derecede karara bağlamak. 
e) Programın herhangi bir nedenle uygulanmaması yüzünden geri kalan müsabakaların tarihlerini tayin etmek. 
f) Müsabaka görevlilerinin raporlarını günü gününe inceleyerek ceza ve yürütmeye yönelik bir hüküm ihtiva ediyorsa raporu derhal İl Hakem, İl Gözlemci veya İl Disiplin Kuruluna sevk etmek. 
g) Hava muhalefetinden dolayı müsabaka saatinden iki saat öncesine kadar müsabakaları geri bırakmaya karar vermek (Bu süreden sonra müsabakaların yapılıp yapılmayacağına karar vermek o maçın hakemine aittir.) Bunların dışında bir müsabakanın tesciline veya yeniden yapılacağı tarihin tespitine ve sahalar hakkındaki anlaşmazlıklar üzerinde karar almaya Futbol Federasyonu yetkilidir. 
h) Müsabaka programı tamamlandıktan sonra hakem raporları ile saptanmış teknik sonuçları ve müsabakalara katılan kulüplerin derecelerini tayin ve Futbol Federasyonunun onayından sonra ilan etmek. 
ı) Tertip Komiteleri bu görevlerini Futbol Federasyonu adına yürütürler. Amatör İşler Kurulu, komitelerin çalışmalarını her yönden denetleyerek gereği halinde komite kararlarını iptal edebilir veya değiştirebilir ve gerek gördüğü takdirde müsabakaların Tarihini, Yerini, Saatini değiştirebilir, müsabakaları seyircisiz oynatabilir.
j) Federasyonca yayınlanan Genelge ve Talimatlara aykırı hareket eden görevini aksatan Tertip Komitesi üyelerini Federasyon görevden almaya ve yenisini atamaya yetkilidir. 
k) Federasyon gerekli gördüğü hallerde, İllerdeki amatör futbol faaliyetlerini resen yürütür.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.