Pazartesi, Temmuz 27, 2015

İASKF: SAĞLIK KONUSU SON AŞAMADA, SPOR TOTO'DAN DESTEK YOLDA

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bir yazılı açıklama yaparak hem mevcut yönetim döneminde yapılan hizmetlerle ilgili bilgilendirme yaparken hem de gelecek dönem için müjdeler verdi.

Kurumdan yapılan açıklama şu şekilde:

"Amatör kulüplerimizin Sayın Başkan ve Yöneticileri 

1978 yılında Amatör kulüpleri temsilen kurulan Federasyonumuz, kulüplerimizin  sorunlarına çözüm bulabilmek, başta Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne, Türkiye Futbol Federasyonuna, tüzel kişiliklerinin dikkate alınması hususunda her türlü mücadele vererek bu amaçlarını gerçekleştirmişlerdir.

O dönemde yönetimde bulunan Kemal Bektaş, Hüdaverdi Talay, Ayhan Yarkın, Bogos Monasyan, Yaşar Saçalan, Orhan Yücer, Birol Bora, Ramiz Gökbudak, Aykut Erden, Ali Tatar, Selahattin Hostalı, Şerafettin Katip  kurumlarda temsil edebilmek ve sahalara girebilmek için serbest giriş kartı alabilmek için, eylem dahi yapmışlardı. Bugün aramızdan vefat ederek ayrılanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve huzur diliyoruz.

Gelinen noktada daima  rahmetle andığımız Orhan Saka’nın projesini yaptığı ve o dönem Yönetim Kurulu üyelerinin özverili çalışmaları neticesi bugünkü Amatörler Evini, gelecekte kulüplerimize daha iyi hizmet verilebilmesi için eser olarak bırakmışlardır. Kendilerini minnetle anıyoruz.

2000 yılında teslim alınan Orhan Saka Amatörler Evinde, kulüplerimizin lisans işlemlerinin yapılması yanında, kulüpler adına gelen yöneticilerimizin, rahat edebilmeleri için her  türlü olanak sağlanmış olup, tüm amatör lig kura çekimleri de binamızda  yapılmaktadır.

2011 yılına geldiğimizde binamız zaman içinde yıpranması ve İstanbul dışından gelen misafirlerin yatmaları için düşünülen yatak odalarının faydasının olmadığı, aynı zamanda  kulüplerimize de fayda sağlamadığını o dönemi hatırlayanlar bileceklerdir.

2011 yılında iş başına gelen Sn Ali Düşmez ve Yönetim Kurulu, önce kulüplerimize miras olarak bırakılan binamızı, kasamızdan her hangi bir harcama yapmadan baştan aşağı tadil ettirerek, yenileterek, lüzumsuz görülen yatak odalarını hizmet birimlerine dönüştürüp daha verimli hale getirmiştir.

Bilindiği gibi binamıza, açılış günü hariç yerel yöneticiler dahil ne bir Milletvekili ne bir Bakan kulüplerimizin dertlerini dinlemek veya ziyarette bulunmak anlamında hiçbir zaman gelmemişlerdir.
Bilakis  bir dönem İl Genel Meclis bütçesine Amatör Kulüplerimiz için bütçede fasıl ayrılabilir mi? Girişiminde bulunulmuş, bizi anlatabilecek her hangi bir İl Genel Meclis üyesi bulunamamıştır. Zamanın tüm yönetim kurulu arkadaşlarımız bu konuyu bilmektedirler.

O dönemi çok iyi bilen Sn Genel Başkanımız Ali Düşmez, Spor Genel Müdürümüz Sn Mehmet Baykan ile ilişkilerini sağlıklı tutarak, Spor Bakanımız ve Sağlık Bakanımızı defalarca Orhan Saka Amatörevi'nde ağırlayarak, Amatör kulüplerimiz sorunlarını anlatma imkanı bulmuş, ve dahası bu gibi misafirlerimiz için yapılmış olan iki odamızda misafir ederek Federasyonumuzun önemi hissettirilmiştir.

Harçlarda ve katılım bedellerinde indirim oldu
Bütün bu girişimler ve ilişkiler neticesi transfer harçlarından 200 TL, katılım bedellerinde 200 TL indirim yapılmasına, sosyal güvencesi olmayan sporcularımızın ameliyat dahil her türlü tedavi almalarına imkan sağlayarak Sağlık Bakanımız ve Spor Bakanımızın müştereken protokol yapmalarına, ayrıca Anadolu Yakası Pendik Remedy Hastanesi, Avrupa yakasında GOP Şafak Hastanesi ile anlaşma sağlayarak, sporcularımızın çok düşük imkanlarda MR çekimi, röntgen ve muayene olmalarına vesile olunmuştur.

Spor Bakanlığı ilk kez malzeme yardımı yaptı
Görevimizin bilinci ile yerel yönetimlere kulüplerimize katkı için müracaat eden yönetim kurulumuz, aralıksız her yıl  kulüplerimize İBB’den malzeme yardımı yapılmasını sağladık ve kulüplerimizle bir arada olabilmek anlayışıyla, geleneksel hale gelen iftar programımızı da  federasyonumuzun bütçesinden masraf yapmadan gerçekleştirdik. Daha önemlisi Türkiye’de bir ilk olan Spor Bakanlığımızın tüm kulüplerimize malzeme yardımı yapılmasına imkan sağladık.

Değerli Başkan ve Yöneticilerimiz, federasyonumuzun tüzüğünün amaç bölümünde Amatör Kulüplerimiz için ilgili kurum ve kuruluşlarla temasa geçerek katkı sunmayı tarif eder.
Bu gaye ve amaçla amatör kulüplerimize hizmeti görev kabul etmiş Başkan ve yönetim Kurulumuz, göreve geldiği güne kadar yapılmamış hizmetlerin tarafımızdan yapıldığını her vesile ile sizlere anlatmaya çalışmaktayız.

Ancak son zamanlarda, her hizmeti olumsuz bir bakış açısıyla ifade etmeye çalışa bazı kişi veya kişiler, meseleleri saptırarak farklı mecralara çekmektedirler. Daha önemlisi yukarıda arz etmeye çalıştığımız hizmetleri kendilerine göre yorumlayarak bunlara mani olmaya çalışmakta; 'çamur at izi kalsın' anlayışıyla hareket etmektedirler.

Sağlık konusu son aşamaya geldi
Bu gibi kişileri dikkate almadığımızı ifade ederken; Federasyonumuzun Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak, bugüne kadar yapılan hizmetlerimizle yetinmediğimizi ifade ederken, bundan sonra da başta sahalarımıza sağlık görevlisi verilmesi hususunda ilgili Sağlık ve Spor Bakanlarımızla görüşlerimizin son aşamaya gelindiğini, müsabakaların yoğun oynandığı sahalarımızın ıslahı için Spor Genel Müdürlüğümüzle mutabakat sağladığı ve Spor Genel Müdürümüz ile ayrıca yapılan görüşmelerde kulüplerimize Spor Toto teşkilatından, imkanlar nispetinde maddi katkıda bulunulması için çaba sarf edildiğinin, en kısa zamanda müjdesini sizlerle paylaşacağımızı belirtmek isteriz.

Bizler, bu kalıcı hizmetler için uğraş verirken ve de bu hizmetleri takdir eden siz Kulüp Yöneticilerimizin, bizlere olan  güvenini sarsmak için şeytani duygularla ya siyasi platforma çekmeye veya çalışmalarımızı yok sayarak sizlerle olan bağımızı kopartmak için çaba sarf eden bu gibi kişi ve kişileri dikkate almadığımızın bilinmesini isteriz.

Şunu çok iyi bilmekteyiz ki, yapılan Genel Kurulda bizlere olan güveninizi verdiğiniz oylarla ortaya koyup, bu yıl verilen iftar davetimize katılımınızla da, son derece mutlu olduğumuzun ve doğru yolda yürüdüğümüzün ifadesidir.

Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulu olarak bu güvene layık olmayı ilke edinip daha fazla çalışmayı ve yeni projelerle huzurunuza gelmeyi ümit eder, 24 saat açık olan telefonlarımızdan bize ulaşabileceğinizi ve federasyonumuzda daima bir muhatap bulacağınızı, yapıcı ve doğru eleştirilere açık olduğumuzu belirtir, samimi ve inanç dolu duygularla yeni sezonda tüm kulüplerimize başarılar dileriz."

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...