Pazartesi, Haziran 29, 2015

AFRİKA KUPASI'NDA ŞAMPİYON GANA


12 yıldır geleneksel olarak düzenlenen ve 3 yıldır da Fatih Belediyesi’nin sponsorluğunu üstlendiği Afrika Kupası’nın finali oynandı. Düzenlenen final karşılamasında Gana, Mali’yi 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Fatih Mimarsinan Stadyumu'ndaki final karşılamasından önce üçüncülük için Somali ve Gabon mücadele etti. Somali, rakibi Gabon'u 3-1 mağlup ederek 3'üncülüğü elde etti. Sonrasında oynanan final karşılaşmasında Gana, rakibi Mali'yi 3-1'lik skorla mağlup ederek turnuvanın kazananı oldu. Karşılaşmadan sonra dereceye giren takımlara madalya ve plaket verilirken, şampiyon olan Gana'ya kupası verildi. Kupayı kazanmanın sevincini yaşayan Ganalı futbolcular taraftarlarıyla birlikte şampiyonluğu coşkuyla kutladı.

'Turnuvanın iyi geçmesi için elimizden geleni yaptık'
Turnuvanın düzenlenmesinde öne çıkan isimlerden biri olan menajer Tarık Yalçın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in bir futbol aşığı olduğunu belirterek, “Sayın Mustafa Demir, formalarından tutun oyuncuların yemeklerine kadar hem takıma hem de semtimize katkılarda bulundu. Oyuncularımızın Esenyurt'ta, Avcılar'da, Feriköy'de, Aksaray'da olan evlerine kadar otobüs gidiyor. Oyuncularımızın formalarından ve ayakkabılarına kadar her şeyiyle başkanımız ilgileniyor. Bizim Afrikalılara ne kadar kıymet verdiğimizi herkes biliyor. Sayın Mustafa Demir'e burada teşekkür ediyorum. Afrika sevgisi ve futbol aşkıyla bizi hiç kırmadı. Her isteğimizi, talebimizi karşıladı. Biz de turnuvanın iyi geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: www.yenisafak.com.tr

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.