Cumartesi, Nisan 25, 2015

TFF'YE MEKTUP...


Öncelikle Batı İstanbul bölgesi takımlarının Play-Off maçlarını yazmaya çalıştım ve akabinde de diğer konulara girmek ve bunu bir Mektup haline getirerek TFF’ye de gerekli göndermeleri yapmak için bu durumu kaleme aldım. 

Neden bölgemizdeki profesyonel takımlarımızın doğal çimde futbol oynamıyor?, TFF bu dört Profesyonel takım için hiç mi hiçbir adım atmayacak? Spor toto 2. Lig'de mücadele eden Tepecikspor’un maçlarını oynadığı Statta Kibrit Kutusu gibi Skorboard var, bu İstanbul ve TFF’ye yakışıyor mu? Tüm bu sorulara TFF ne zaman ve nasıl cevap verecek bölge halkı olarak sabırla beklemeye devam edeceğiz. Aksi halde bu mektupların devamı gelecektir bölgeyi temsilen tabii ki.

Play-Off’çulara başarılar
Sevgili Sporseverler, Pazar günü Spor Toto 3. Lig 1. Grupta mücadele eden İstanbulspor ile Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Silivrispor takımları, Play-Off için önemli sınavlara çıkacaklar. İstanbulspor, Deplasmanda Darıca Gençlerbirliğispor’a, Silivrispor’da Başkent deplasmanında Ankara Demirspor’a konuk olacak. Bu iki takımın da Play-Off için iddialarını sürdürmek ve avantaj elde etmek için sahaya mutlak şekilde galibiyet için çıkması gerekiyor. İstanbulspor’un Silivrispor’a oranla bir puanlık bir avantajının olduğu dikkatlerden kaçmadı. Silivrispor ise şampiyonluk mücadelesi veren Ankara Demirspor karşısında en kötü bir puan almak için çaba sarf etmesi gerekiyor. İki temsilcimiz de haftayı galibiyetlerle kapadılar ve önemli maçlar için büyük moral kazandılar. İstanbulspor, Kocaeli’nden Silivrispor da inşallah Ankara’dan üçer puanla dönerler ve Play-Off yolunda yara almamış olurlar. İstanbulspor’da tüm hesaplar Silivrispor gibi galibiyet üzerine yapılıyor. İki temsilcimizin de zor sınavlarından başarıyla ayrılmalarını temenni ediyorum. Yeni sezonda da bölgemiz Spor Toto 2. Lig anlamında büyük bir değer kazanır ve bu bölgeyi hiçe alan TFF yönetimin de bu bölgenin ne kadar değerli bir bölge olduğunu algılamasını sağlar.

Dört takım, üç Suni Çim
Şunun şurasında dar alana sıkışmış üç ilçede toplam dört profesyonel takımın olduğunu hiç kimse göz ardı etmemeli. Büyükçekmece İlçesinde Spor Toto 2. Lig temsilcilerinden Tepecikspor, Spor Toto 3. Lig temsilcilerinden İstanbulspor, Silivri İlçesinde Silivrispor ve Çatalca İlçesinde Çatalcaspor. Bu takımların üçü Spor Toto 3. Lig, biri de Spor Toto 2. Ligde var olma mücadelesi veriyor. Bu camialara TFF’nin bir adım daha yaklaşmasını ve tesis anlamında gerekli desteği vermesini bekliyoruz. Kendi yağlarıyla kavrulan ve başarılı olmak için çaba gösteren bu dört profesyonel takımın ne zor şartlarda bu liglerde yer aldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Potansiyel olarak bu bölgenin zengin fakat ilgi anlamında çok fakir olduğunu hepimiz gözlemliyor buraya TFF’nin biraz daha ilgi göstermesini bekliyoruz. Dört profesyonel takım ve üç tane Suni Çim Saha. Bu üç takımımızın da statlarının doğal çim olması ve futbolu bu güzel Doğal Çim üzerende oynamasını bu kulüpler istemiyor mu? tabiî ki evet, ama maalesef bir tane nizami anlamda maç oynayacakları doğal çim saha yok.

TFF’nin ilgi ve alakasını bekliyoruz
Amatör Spor kulüplerinin çok oluşu ve diğer takımların bir kenara itilmemesi adına şu an için alınan kararlar doğru fakat bölgemizin futbolcu bazında yetim olduğu suni çimlerden kaynaklandığını da göz ardı etmemeliyiz. Bugün örnek vermek gerekiyorsa Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Tepecikspor... Bu kulübün doğal çim sahada futbol oynaması suç mu? Neden bir doğal çim sahada futbol oynayamıyorlar? Yer mi yok, tabii ki var ama bununla ilgilenecek maalesef hiç mi hiç kimse yok gibi. Yeter artık, bizler de bölge sporseverleri olarak özellikle Profesyonel takımlarımızı kendi sahalarında doğal çimde izlemek istiyoruz. Suni çim nedir anlamadım. Evet, amatör takımlar için belki ideal ama profesyoneller için asla bu çok iyi bir şey değil. Açılış maçı oynamak istiyorsun büyük takımları açılışa davet edemiyorsun çünkü sahanız suni çim! Eğer doğal çim olsa buradaki takımlarımızın açılışlarına Fenerbahçe de, Galatasaray da, Beşiktaş da, Kasımpaşaspor da, İstanbul Başakşehirspor FK  da gelir ve bu bölgenin de gözlerine de iyi futbollarıyla hitap ederler. 

Ben buradan Play-Off için mücadele eden İstanbulspor ve Silivrispor takımlarımıza başarı dileklerimi iletiyor, Tepecikspor’un da ligde kalma ardına kalan iki maçını kazanmasını diliyorum.

YAZI: İBRAHİM KESKİN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.