Pazartesi, Nisan 27, 2015

BİLECİK'TE ARBEDE 5 POLİS YARALI

Bilecik 1. Amatör Lig 29 hafta futbol müsabakasında maçın uzatma dakikalarında başlayan olaylar maç sonu sahaya sıçraması sonucu 5'i polis sayısız taraftar yaralandı.

Bilecik'in Osmaneli İlçe stadında oynana ve Bilecik 1. Amatör Lig şampiyonunu belirleyecek, Osmaneli Gençlerbirliği Spor, Bilecik İl Özel İdarespor futbol müsabakasının uzatma dakikalarında başlayan olaylar maç sonu sahaya sıçrayınca 5'i polis sayısız taraftar yaralandı.
Maçın uzatma dakikalarında maç 3-3 devam ederken, polisin sahaya giren taraftarlara jop kullanması ve tribündeki taraftarlara biber gazı sıkması bir anda ortalığın karışmasına neden oldu. Maçın orta hakemi 3-3 skorla ile bitiş düdüğünü çalmasının ardından Bilecik İl Özel İdarespor Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselmesi ve polisin sert müdahaleye tepki gösteren taraftar yaklaşık 300 kişi bir anda sahaya indi. 


İlk önce polisleri abluka altına alan taraftarlar, sert müdahalelere karşılık onlarda ellerine ne geçtiyse polislere fırlatarak karşılık verdi. Polis olaylarda yetersiz kalınca stada takviye kuvvet ve jandarma çağrılırdı. Bu sıra şampiyonluk sevinci yaşayan Bilecik İl Özel İdaresporlu oyuncuların yedek kulübesine saldıran gözü dönmüş taraftarlar futbolcuları hırpalamaya başladı. Bu olaylara polisler ellerinde biber gazı tüfeklerini ateşleyerek önlemeye çalıştı. Sahadaki taraftarlar sahanın içinden çıkartamayan polisler, konuk takım oyuncuları stadın yanında bulunan Osmaneli İtfaiye Müdürlüğü bahçesine aldı. Burada taraftarlardan kaçan futbolcular itfaiyede 20 metrekare odada yaklaşık 1 saat bekledi. Olay karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen futbolcular ve teknik heyet yaklaşık 1 buçuk saat sonra polis eskortu eşliğinden ilçeden ayrıldı. Osmanelili taraftarlar ise, polisin sert tutumuna tepki gösterdiklerini, ilk defa Osmaneli'nde biber gazına maruz kaldıklarını belirttiler.


Ayrıca, Osmaneli Gençlerbirliği futbolcuları ile taraftar grup temsilcileri, rakip takıma yapılan saldırıyı kendini bilmez taraftarların yaptığını ve bu olayı kınadıklarını sosyal medya üzerinde paylaştılar. Bu olayların ardından son hafta bay girecek olan Bilecik İl Özel İdarespor ikinci sıradaki rakibi Osmaneli Gençlerbirliği Spor'a 5 puan fark atarken, şampiyonluğunu ilan etti.


KAYNAK: www.yenisafak.com.tr

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.