Pazartesi, Nisan 27, 2015

ALEMDAĞ'DAN TARİHİ ZAFER

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubunda mücadele eden ve grubu 7.sırada tamamlayarak baraj maçı oynamaya hak kazanan Alemdağspor ile BAL 10. Grupta mücadele eden ve grubu 4. bitiren Çıksalınspor, Paşabahçe Stadında karşı karşıya geldiler.

Her iki takım içinde telafisi olmayan maçı Ender Bulut, Eren Gökmen ve Seyfettin Erten hakem üçlüsü yönetti. 




Maça Alemdağspor başladı ama ilk atak Çıksalınspordan geldi. Gökhan Kalkan’dan aldığı topu sol kanattan Sergen Çaça ortaladı Emre Şanal, Yıldıray İlmaz’dan önce çıkıp kontrol etti. Alemdağspor bu atağa Muhammet Çetin ile cevap verdi. Muhammet’in sağ kanattan ortasını Furkan Kaygın karşıladı.12.dakikada Alemdağspor'lu Berkan’a sert giren Semih Aslan sarı kart gördü.20.dakikada Çıksalınspor'lu Osman Furkan Alemdağsporlu Serkan Kayacı’ya çok sert müdahalesine hakem oyna dedi. Tribünler bu pozisyonda maçın orta hakemini protesto ettiler. 29.dakikada Sezgin Gökşen’in soldan ortasına Mesut Aydın uygun pozisyonda etkisiz vurdu. Top kaleci Oktay’da kaldı. 31.dakikada Ersin Akkemik’in akıllı ara pasını iyi kontrol eden Mesut Aydın sol ayağı ile ceza sahası çaprazından sert ve düzgün vurdu. 

Mesut Aydın Alemdağspor'a hayat verdi
Oktay Özmen’in hamlesi yeterli olmadı. Ağlarla buluşan top Alemdağspor’u 1-0 öne geçirdi. Golden bir dakika sonra Çıksalınspor santraforu Yıldıray’ın altı pas çizgisi önünde vurduğu kafa üstten auta gitti.

38.dakikada Alemdağsporlu Tolga Öztürk orta sahada buluştuğu topu ceza sahası yan çizgisine kadar sürdü ortası kaleci Oktay’da kaldı.44.dakikada Yıldıray İlmaz hava topuna birlikte çıktığı Emre Şanal’a sert müdahalesinden dolayı sarı kart gördü.İlk yarı Alemdağspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 





Maçın ikinci yarısına Çıksalınspor daha istekli başladı. 58. dakikada Osman Demirtaş’ın ortasına iyi yükselen Yıldıray topu Emre’nin üzerinden kafa ile kaleye yolladı. Alemdağspor’un son haftalardaki başarılı ismi Emir Kubilay Yazkan topu çizgiden çıkardı. Bu dakikadan sonra maçı izleyenler maç Çıksalınspor’un baskısı altında oynanacak diye düşünürken, Alemdağspor daha etkili ataklar geliştirmeye başladı. Özellikle sağ kanattan Kürşat ve Muhammed sol kanattan Sezgin ve Tolga ile atak geliştiren Alemdağspor’da orta sahadan Hakan ve Berkan'da bu ataklara destek verdi. 60.dakikada Tolga’nın 67.dakikada Ersin’in ceza sahası çizgisi önünden yaptıkları vuruşlar sonuca ulaşmasa da Çıksalınspor defansını zor durumda bıraktı.

68.dakikada Furkan Kaygın maçın orta hakemine itirazdan dolayı sarı kart gördü.74.dakikada Alemdağspor'lu Sezgin’in ceza sahası dışından çektiği sert şut üstten auta gitti.79. dakikada Çıksalınspor’un maç başından itibaren geliştirdiği en etkili atakda, ceza sahası içinde boş pozisyonda topu önünde bulan Osman Demirtaş’ın vuruşu Emre Şınal’ın bakışları az farkla auta çıktı. 80 ve 81. dakikalarda Tolga Öztürk orta sahadan taşıdığı toplarla Çıksalınspor ceza sahasına indi. Takım arkadaşları destek vermekte gecikince ataklar etkisiz kaldı. 82.dakikada Cüneyt Ovat’ın Alemdağspor ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruş kaleci Emre Şanal’ın yatarak müdahalesi ile kornere çıktı. 86.dakikada Cüneyt Ovat ikili pozisyonda Serkan’a yaptığı faule itirazdan dolayı sarı kart gördü. Maçın uzatmalarla birlikte kalan sekiz dakikasında Alemdağspor yerden ve kontrollü oyunu ile baskı kuran ve posiyon bulan taraftı. Yorulan Çıksalınspor’un kalan dakikalarda moral motivasyonu da iyice düşünce maç 31. dakikada Mesut Aydın’ın attığı golle 1-0 Alemdağspor lehine sonuçlandı. 




Bitiş düdüğünün ardından seyircisi,futbolcusu, teknik heyeti ve yönetimi ile büyük sevinç yaşayan Anadolu yakasının mucize takımı Alemdağspor,  tarihinde ilk kez BAL ligine yükselme başarısı gösterirken Çıksalınspor ise önümüzdeki yıl SAL ligine düşmenin üzüntüsünü yaşıyordu.

Alemdağspor yöneticilerinin kendilerini misafir eden Paşabahçespor kulübü idarecilerine ve çalışanlarına gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür ettikleri de dikkatlerden kaçmadı.

HABER-FOTOĞRAF: DERVİŞ ALİ MAMAT








10 yorum:

Adsız dedi ki...

Bravo mesut güneş ataşehir çamoluka attığın gol alemdağı nerelere getirdi.teb alemdağ

Adsız dedi ki...

Alemdağ kulübünü tebrik etmek lazım.
Çıksalın kulübüde şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım.
3.liğden Bal ligine oradan süper amatöre üstüstüse yaşanan başarısızlığı birileri üslenmesi lazım.

Adsız dedi ki...

Bu senenin takımı bence alemdağspor ve senenin hocasıda yine alemdağın hocası oktay akgüldür nerden nereye geldi alemdağ

Adsız dedi ki...

PAŞABAHÇE VE ALEMDAĞ ANADOLU YAKASININ GURURU OLMUŞLARDIR ANADOLU YAKASINA BAL LİĞİNİ GETİRDİLER 2 TAKIMIN HOCALARINI FUTBOLCULARINI TEBRİK EDİYORUM

Adsız dedi ki...

AMATÖR FUTBOL TUTKUNU OLARAK SAL LİGİ PLAY OUT MAÇLARINI TAKİP EDEBİLDİĞİM KADARIYLA SAL TAKIMLARIMIZI ÇOK BEĞENDİM. HER TAKIM KENDİ İÇİNDE SIKINTILAR YAŞAMIŞDIR. BANA KALIRSA BU SIKINTILARLA EN İYİ BAŞA ÇIKIP MÜCADELESİNİ BIRAKMAYAN VE SONUNDA ZAFERE ULAŞAN ALEMDAĞ SPORA VE YILMADAN ÖZVERİ İLE SADECE İŞİNİ YAPAN TEKNİK DİREKTÖRÜ OKTAY AKGÜL HOCAMIZI TEBRİK EDERİM.

Adsız dedi ki...

Katılıyorum. Anadolu yakasının en iyileri Paşabahçe ve Alemdağspordur. BAL Ligin 2 takımada başarılar diliyorum..

Adsız dedi ki...

Bencede aklı olan kulüp Alemdağın hocası Oktay Akgülü alır. Oktay hocayı alana yanında şampiyonluk bedava.

Adsız dedi ki...

Oktay hocamın ellerinden öperim, o bu alemde tektir. Parasız pulsuz alemdağı bal'a çıkartan hocama biraz fırsat verilse kimbilir neler yapar.

Adsız dedi ki...

Alemdağın hocası Oktay Akgülün, Metin Diyadinin yerine eskidende yardımcı antrenörlük yaptığı Göztepenin başına geçeceğini internette okudum üstelik bir kaç kişidende duydum. Haber doğruysa kendisi için hayırlı olsun ama ben onu İstanbul takımlarından birinde görmeyi isterdim.

kadem dedi ki...

parasız pulsuz diye yazan arkadaşa şunu soruyorum nereden biliyorsun parasız pulsuz olduğunu ona şöyle diye bilirdi mütevazi bütçe kardeşim hiç bir şeyden haberin yok yalandan tazıyorsun.


BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.