Cumartesi, Mart 28, 2015

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA PANO SKANDALI


Türkiye U15 Şampiyonası ikinci tur karşılaşmaları için Eskişehir'de bulunan Söğütlüçeşmespor bugün tatsız bir olayla karşılaştı. 

Antalya Manavgat Belediyespor'la oynayacağı maç için Behiç Erkin Spor Tesisleri'ne giden Kırmızı-Beyazlılar, soyunma odasında şok bir pano ile karşılaştı. Üzerinde 'İstanbul takımını tutmak ekranların en parlak yıldızına, Anadolu takımını tutmak ise mahallenin en güzel kızına aşık olmak gibidir. Birinde para konuşur birinde yürek' yazan panoya büyük tepki gösteren Küçükçekmece ekibi, İstanbul takımlarını rencide edici bu durum için tesis sorumlularına tepki gösterdi. Daha sonra pano yerinden çıkarılarak maçın hakemine de gösterildi ve bu durumun rapora eklenmesi istendi.


Söğütlüçeşmespor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Hesapta Eskişehirspor sevgisi aşılamak için asılan ancak camialar arası husumet yarattığı gibi genç sporcuları ve yetkilileri İstanbul takımlarına karşı kışkırttığı bariz olan bu panoyu hoş görmemiz mümkün değildir. İstanbul takımlarının Türkiye Şampiyonası maçları yaptığı bir statta böyle bir panonun bulunması kabul edilemez bir durumdur. Genç sporcular arasında dostluk tohumları atılması gereken statlarımızda böyle panolarla gençlere kin ve nefret aşılanmaktadır. Bunun sorumlularını şiddetle kınıyoruz" denildi.


Ekşioğlu'na teşekkür

Kırmızı-Beyazlılar konuyu TFF İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu'na ilettiklerini belirterek, "Bu konuda göstermiş olduğu hassasiyet ve kulübümüze karşı ilgisi nedeniyle Sayın Ekşioğlu'na teşekkür ederiz" ifadelerini kullandılar.

Öte yandan karşılaşmayı 2-1 kazanan Söğütlüçeşmespor grubunda finale yükseldi.

HABER: EFKAN BUCAK

1 yorum:

Adsız dedi ki...

orada bahsi geçen istanbul takımları malum takımlardır. verilen mesaj ekran başında, sosyal medya üzerinden yapılan ''kumanda taraftarlığıdır'' , başarıya odaklı taraftarları iğneleyici niteliktedir. örnek olarak bir semt takımı olan semtinin taraftarları kasımpaşaspor'a yönelik değildir orada yazanlar. o tabela bir ruhun, futbolda olması gereken bilincin yansımasıdır. bir eskişehirspor'lu olarak söğütlüçeşmespor'a başarılar dilerim. selam olsun semtini şehrini satmayan tüm taraftarlara.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.