Salı, Mart 03, 2015

SEZON @NKETİ: ŞABAN KIRAN (ARNAVUTKÖY YENİKÖYSPOR)


Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz Arnavutköy Yeniköyspor Teknik Direktörü Şaban Kıran...


1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
sezon öncesi ideali olan, inanan bir futbolcu kadrosu oluşturduk. Hedefimiz Süper Amatör Lig'e çıkmaktı fakat muvaffak olmadık. Ben ve oyuncu arkadaşlarım şerefli mücadelemizi son maça kadar sürdürdük son maç çıkma şansımız olmamasına rağmen çıkma şansı olan rakibimizi yendik ve ligi 3. bitirdik. Şimdi Yemen Başkan'dan bir sürpriz bekliyoruz 'Üçüncüleri Süper'e aldık diye....!!!!!

2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
Sezon boyunca öncelikle (tamamen şahsi fikrim) kırılma mücadelesi olan belli başlı maçlarda hakemlerden çok çektik, yazılan raporlarda iftiraya uğradık. Ben ve oyuncularım için çok ağır cezalar verildi. Bu raporların hepsi asılsız hepsi uydurmaydı. Olayı Ankara'ya AFDK'ya taşıdık, haklılığımız ortaya çıktı ama üzerinden 60 gün geçti! Maalesef mağdur edildik ama kararın verilmesi de önemli bir gelişmeydi. Taraftarımızca yalnız bırakıldık, köyümüzden taraftarımız bize hiç destek olmadı.

3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Camia derken, küçük bir köy takımıyız, üye sayımız bile çok komik sayıda. Sağ olsun başta kulüp başkanımız Gökmen Altınbaş ve 3-4 yöneticimiz bizleri idmanda bile yalnız bırakmadı. Sağ olsunlar futbolcu arkadaşlarımızın çevresi hep maçlarda bizi destekledi ama dediğim gibi Yeniköy halkından hiç destek görmedik.

4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?
Bu sezon en çok sevindiğim maç Kalespor maçıydı. Çıkma şansımız olmadığı halde onurlu mücadelemizi bu maçta sahaya yansıttık ve 1-0 kazandık. Olayın bir de şu boyutu var: Kalespor ile ilk maçta Hadımköy'de karşılaştık ve 2-0 kazandık. Maç sonu rakibi tebrik ve teselli etmek için soyunma odalarına gittiğimde saldırıya uğradım. Sonra bizim oyuncular müdahil oldu ve koridor karıştı. İyi niyetli biri olarak tebrik ve teselliye gittiğim bir soyunma odasında küfür yedim ve darpa uğradım. İkinci maçta oyuncularıma önce dedikodu olmaması, sonra da benim için oynamalarını istedim ve 90+3'te attığımız golle 1-0 kazandık.

5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?
Çok üzüldüğüm bir değil, üç maç var... Biri  üçüncü hafta Alucra Doluderespor'a 2-1 yenildiğimiz maç. Bu, Alucra'nın grupta tek galibiyetiydi. İkincisi, Yücespor ile oynadığımız ve tarafsız sahada 60 dakika tek kale oynayıp inanılmaz hakem hataları, verilen uydurma penaltı ve 4 kırmızı kart ile kaybettiğimiz maç... Son olarak da sezonun ilk yarısındaki İstanbul Gümüşhanespor maçı. Hakemin 90+3 göstermesinden sonra 3. dakikada gol atıp 2-1 öne geçtik. Hakem arkadaş 52 dakika oynattı, biz gol yedikten sonra maçı bitirdi.

6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?
Takımla birlikte sezonu tamamlayan tüm oyuncularımdan memnunum. Bir aile ortamı içinde sezonu başladık ve tamamladık. Sizin kanalınızla tekrardan hepsine tek tek teşekkür ederim.

7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?
Evet var bu kanalla sitemimi bir kez daha ileteyim. Sezona geniş bir kadroyla başladık ama bazı oyuncularım ilk haftalarda gerek oynamama gerekse özel sebeplerden dolayı takımı yalnız bıraktılar. Sezon içinde onlara çok ihtiyacım olmuştu. Kendimi yarı yolda bırakılmış hissettim. İsim vermeme gerek yok sanırım onlar kendilerini anladılar.

8. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?
Kulübümüzün daha ileri gitmesi için öncelikle köy halkının takıma daha çok destek vermesi gerekir. Bence bölgemizde yapılan havaalanı inşaatı şirketleriyle anlaşmalar yapılabilir. Bu yönde başkanımızın çalışmaları olduğunu biliyorum. En önemlisi hakemler ve TFF İl Temsilciliği'nin 'Bu köy takımı, sesi çıkmaz' zihniyetinden çıkması gerekir.

9. Eklemek istediğiniz bir konu var mı?
İl hakem Kurulu ve TFF İl Temsilciliği'nin her takıma eşit davranmasını temenni ediyorum. Haksızlığa uğrayan tek Yenikoyspor değil, birçok arkadaşımızın derdi bu. Lütfen her takıma eşit davranın, emin olun yaptığınız işten daha çok keyif alacaksınız.

Editör: Efkan Bucak

BİR SONRAKİ KONUĞUMUZ: SAKIP GÜL (GÜNEŞTEPESPOR)

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...