Pazartesi, Mart 30, 2015

NİŞANTAŞI VE YEŞİLKÖY YENİŞEMEDİ

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman grubu 11.hafta mücadelesinde Nişantaşı FK ile Yeşilköy Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı stadında karşı karşıya geldiler. Müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşma atılan karşılıklı goller ile 1-1 sona ererken iki takım da büyük bir avantajı yitirdiler.

Mücadelenin büyük bölümünde üstün olan Nişantaşı son dakikalarda attığı gol ile 1 puana razı olurken, Yeşilköy uzun süre önde götürdüğü karşılaşmadan 1 puanla ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı. Karşılaşmanın hakem triosu sıfıra yakın bir hata ile maç yönetirken, iki takım oyuncularının itirazlarına, tribünlerin baskılarına rağmen bariz bir hata yapmayarak geçer not aldılar diyebiliriz. 
Karşılaşmanın ilk önemli atağı 13.dakikada Nişantaşı'ndan geldi. Bu dakikada Hasan Fırat’ın sol çarprazdan vurduğu topu Mert kurtararak golü önledi. 17.dakikada sol çizgiden kullanılan taç atışında Ferhad’ın kullandığı topa Nişantaşı ceza sahası içerisinde Abuzer dokundu ve Yeşilköy’ü 1-0 öne geçirdi. Yeşilköy maç boyunca yakaladığı 2 net pozisyonun 1’inde golü buldu. Golün ardından skoru korumaya yönelik bir oyun anlayışı ile mücadele eden Yeşilköy karşısında, Nişantaşı Murat Dilek, Hasan Fırat ve Kenan ile önemli pozisyonlar yakaladı ama günün başarılı ismi Mert bu pozisyonlarda gole izin vermedi ve ilk yarı 1-0 Yeşilköy üstünlüğü ile sona erdi. 



İlk yarı bitti, ek güvenlik istendi
İlk yarıda iki takım oyuncuları arasında zaman zaman gerginleşen mücadelede, Nişantaşı tribünlerinden gelen tepkiler üzerine karşılaşmanın hakemleri ek güvenlik talebinde bulundular. Karşılaşma öncesinde de protokol tribününe iki takım yöneticilerinden başka kimse alınmazken, her iki takım taraftarları ayrı tribünlere alınarak güvenlik sağlandı. Çayırbaşı stadında alışık olduğumuz güvenlik tedbirleri başarılı bir şekilde uygulanırken, ikinci devre öncesinde gelen ek güvenlik ile 20 dakikalık aranın ardından 2.yarı start aldı.

İkinci yarıda beraberlik golü için rakibi üzerine baskı kuran Nişantaşı, oyuna 55.dakikada dahil olan Ömercan’ın etkili oyunu ile pozisyonlara girmeye başladı. İkinci yarının büyük bölümü Yeşilköy yarı sahasında oynanırken Nişantaşı aradığı gole 82.dakikada sağ kanattan Kenan’ın ortaladığı topa iyi bir kafa vuruşu vuran Ömercan ile ulaştı. Nişantaşı futbolcuları ve taraftarları golün sevincini yaşarken, Yeşilköy cephesi yenilen golden önce faul verilmediği gerekçesi ile itiraz ettiler. 83.dakikadan itibaren Yeşilköy’de galibiyet için rakibinin üzerine gitmeye başladı. İki takım da son 10 dakikalık bölümde 1’er net pozisyonundan yararlanamadı ve karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. 


Karşılaşma bitti olaylar başladı!
Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte iki takım oyuncuları arasında soyunma odası önünde olaylar çıktı. Yeşilköylü oyuncunun kendilerine küfür ettiğini iddia eden Nişantaşılı oyuncular ile Yeşilköylü oyuncular arasında gerginleşen ortamı araya giren çevik kuvvet ekipleri yumuşattı. İki takım oyuncuları güvenlik görevlileri nezaretinde soyunma odalarına girerken, iki takım soyunma odalarının önünde güvenlik görevlileri barikat kurarak olayları bastırdılar. Tüneldeki olayları bastıran güvenlik görevlileri bu defa da stat dışında iki takım taraftarları arasında çıkan tartışmayı yatıştırmak için dışarı yöneldiler. İki takım taraftarları arasında gerginleşen ve neredeyse kavgaya dönüşecek olaylara yerinde müdahale eden güvenlik görevlileri iki tarafı da ayırarak olayların büyümesini engelledi. 

HABER-FOTOĞRAF: TURGAY TOKEL













1 yorum:

Adsız dedi ki...

Maçı izleyen birisi olarak maç Nişantaşı ustunluguyle geçti onlarin hakkiydi ama futbolda olan şeyler 1 puanla yetindiler .Nısantası sakatlari iyilesmis kenan emrah gibi dahada güç katmislar böyle oynarlarsa çıkma sanslari hala yüksek gibi gözüküyor basarilar bundan sonrası için

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.