Pazar, Mart 29, 2015

İSTANBUL İÇİN BAL HESAPLAMALARI


Bölgesel Amatör Lig'de son iki haftaya girerken mevcut tablo şöyle...

9. Grup
- Modafen ve Yenibosna'nın düşmesi kesinleşti.
- Bir İstanbul takımının 3. Lig'e çıkması kesinleşti.

* Bu gruptaki durum sayesinde SAL'dan BAL'a 2 takım direkt çıkacak.
* Leventspor baraj maçı yapacak. (Bir mucize olmazsa)
* Sultanbeyli Bld ve İFA'dan çıkamayan, baraj maçı yapmaksızın ligde kalacak.

10. Grup
- Avcılar Belediyespor direkt küme düştü.
- Sultangazispor'un şampiyonluk şansı var.

* Eğer Sultangazispor şampiyon olursa, SAL'dan 2 takım direkt çıkar. Bu durumda Çıksalın ve Dikilitaş baraj oynamaksızın ligde kalır.
* Eğer Sultangazispor şampiyon olamazsa, SAL'da 1 takım direkt çıkar. Çıksalın ve Dikilitaş baraj oynar, Sultangazi baraj oynamadan kümede kalır.

11. Grup
- İstanbul takımlarının şampiyonluk şansı yok.
- Erokspor'un direkt düşmesi kesinleşti.

* Bu grup sayesinde SAL'dan 1 takım direkt çıkacak.
* Çengelköy, Arnavutköy ve Büyükçekmece'den puantajda en üstte olan baraj maçı yapmaksızın ligde kalacak. Diğer iki takım baraj oynayacak.

Sonuç: 
* Lig bugün bu şekilde biterse İstanbul SAL'dan ilk 4 direkt çıkacak. Sonraki 5 takım baraj maçı oynayacak. (Şu tabloda Levent, Çıksalın, Dikilitaş, Arnavutköy, Büyükçekmece baraja kalıyor)

* Sultangazispor şampiyon olursa İstanbul SAL'dan ilk 5 direkt çıkacak. Sonraki 3 takım baraj maçı oynayacak.

* Bakıldığında 9. Grup'tan 3 takım eksilip (1 çıkan, 2 düşen) yerine 2 alındığı görülüyor. Bunun nedeni İstanbul'un bu sezon kontenjandan 1 fazla takıma sahip olması.

* Gelecek haftanın en ilginç maçı Dikilitaş - Düzce. Dikilitaş eğer Düzce'yi yener ve Sultangazi'nin önünü açarsa hem kendisini hem de Çıksalın'ı kurtaracak. SAL Klasman Grubu'nda dokuzuncu olacak takımıysa üzecek.

HABER: EFKAN BUCAK

11 yorum:

Adsız dedi ki...

efkan abi Yenibosna-Sultanbeyli bld. macinda varsa muhabiriniz macin hikayesini okumak isteriz bir ifali olarak maci izleyen arkadaslarimiz belkide yanli olarak goruslerinde macda ve yenibosnanin kadro seciminde kotu kokular oldugu solediler objektif bi gozle boyle bi durum soz konusumu degilmi ogrenmek isteriz kimsenin gunahinida bos yere almayalim.

Sancaktepeli dedi ki...

bu ne abi, bu karmaşadaki rantlar çok canlar yakar.. Allah kimseye fırsat vermesin

Adsız dedi ki...

bal'dan düşme ve bal'a çıkma statüsü çok karışık ve katakulli yapılmaya müsait bir durum var ortada. geçmiş senelerde çok oyun döndü, duruma göre bu sene de döner (yüksek olasılıkla dönecek de). takım yöneticilerin bu statü hakkında çok iyi bilgiye sahip olmaları gerek. aksi takdirde emekleri bir anda çöp edilebilir. bunu yapmaya uygun bir ortam var. bu ligi yönetenlerin de, daha net ve açıklayıcı bir statü yapması gerek diye düşünüyorum. ama bu durumdan faydalanan, lehine çeviren çok kişi olduğundan kimse dokunmaya yaklaşmaz ve sürekli zayıf, güçsüz olan kaybeder. emek hırsızlığı yapılmasın.

amator sevdalisi dedi ki...

peki efkan abi 3.ligden dusen takim.olursa takim sayisi ne.olur suan.benim.bildigim.gungoren kesin kume dusuyor

umit yilmaz dedi ki...

Selam.Bence play out oynanmasin.Bal liginden 6 takim dussun.Sal liginden 6 takim ciksin.Hersey sezon basinda belli olsun.Bu isi bu kadar karistirmanin geregi olmadigini dusunuyorum.Herkes hesabini kitabini sezon basinda yapsin.Saygilar.

Adsız dedi ki...

Play outtan super amator takimlarinin cikabilcegini dusunen var mi baldan gelen takimlarin hepsi super amator takimlarina karsi cok agir rakipler

Atikali dedi ki...

Playoff lar başladığından bu yana yaptığı değerlendirme ve yorumlarından dolayı Ümit Yılmaz'a teşekkür ediyorum.Statü konusunda da aynı fikirdeyim.Ayrıca Belki konuşmak için erken ama SAL takımlarının da maç yükünün hafifletilmesi daha doğru olacaktır kanaatimce.37 maç sezon başı hazırlıklarıyla neredeyse 9 ay sürüyor Bölgesele yükselme aşamasındaki takımlar için.

cezmix dedi ki...

Şimdi bu durumda normalde zayıf takımlara bile yenilen dikilitaş İStanbul takımlarının menfati için tabiki kendileri ve çıksalın için SULTANGAZİNİN Şampiyon olmasını ister ve DÜZCESPOR Maçına daha önce oynadıkları takımlardan çok daha fazlasını bu maçta yapacaktır mücadele edeceklerdir Peki sezon başından beri yapsalar ve daha önce kendilerini garantiye alsalardı düşünmüyor deyil insan sonuçta dikilitaş Köklü klup Ama orta sıralarda idare etti sgazi ve çıksalın onların üstünde Gerçi ÇIKSALINDA Baraj oynayacak Eyer dikilitaş Düzcespora ÇELME Atamazsa aslında bu saçmalık bencede Aynı ilden en üstte olan takım hariç ne kadar varsa onlar direk düşsün saldanda direk bala çıksın bence daha adaletli olur Burda dikilitaş baraj oynamamak için Düzcespora karşı hayatının futbolunu oynar Ama benim son haftalarda seyrettiğim düzcesporda kolay kolay maçı kaybetmek şampiyonluğu 2 maç kala vermek istemeyeceğinden müthiş bir maç olacaktır diye düşünüyorum Ama maçı normal çim sahada olan bir stadta oynatmak lazım ÇİLEKLİ Halı sahasında deyil...

umit yilmaz dedi ki...

Selam.6 takim dussun demistim.Bal liginde sampiyon olan takimlarin yerine de birer takim.Bal ligi sonuclarina gore 6+3 toplam 9 bile cikabilir.Bence Bal ligi bu acidan degerlendirilmeli.Bu statuyu Efkan Beyin Yemen Eksiogluna iletmesini rica ediyorum.En azindan 1 sezon denenebilecegini dusunuyorum.Saygilarimla

Adsız dedi ki...

herkeze selamlar . avcılarbelediye takımı niye bu lige katılmış anlamış değilim . 2 amatör kümede bile ilk 3e zor girecek bi takımı var. bence boşuna peşinatlar boşuna o yol paraları yazık günahtır.

Adsız dedi ki...

sal klasmanda çıkacak takımların puanları aynı olursa genel averajamı yoksa 2 takımın arasındaki maç skorunamı bakılıyor..

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...