Pazar, Mart 29, 2015

ALİBEYKÖYSPOR İLE SELİMİYESPOR YENİŞEMEDİ

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu 11. Hafta maçında Alibeyköyspor ile Selimiyespor Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadı’nda karşılaştılar. Cem Koyun, Erdinç Zengi, Yakup Akbaşoğlu hakem üçlüsünün yönettiği müsabaka adeta nefesleri kesti.


Mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi. Selimiyespor’un gollerini 7. dakikada Fırat Yılmazgil ve 30. dakikada İshak Sarıhan atarken Alibeyköyspor’un gollerini ise 27. dakikada Yusuf Kaymak ve 53. dakikada Samet Şenol attı.

Selimyespor Fırtına Gibi Başladı
Maça Selimiyespor’un başlama vuruşu ile başlandı. Selimiyespor başlama düdüğünün ardından Alibeyköyspor kalesine yüklenmeye başladı. Alibeyköyspor bu maça kadar oynadığı ilk onbirden farklı bir onbir ile başladı maça. Şimdiye kadar hiç forma giymeyen kaleci Gürcan Yücelik ve stoper İsa Köroğlu ile genelde son dakikalarda oyuna giren Enes Soy ilk 11’de oyuna başladı. Ayrıca geçen hafta kırmızı kart gören Mehmet Aslan da bu maçta forma giymedi. Selimiyespor’da ise geçen hafta kırmızı kart gören Ahmet maçta forma giyemedi. Alibeyköyspor'daki kadro değişikliği beraberinde bir uyum sorunu getirmiş gibiydi.

Selimiyespor özellikle sağ kanattan etkili ataklar geliştirdi ve dakikalar henüz 7’yü gösterirken Fırat Yılmazgil’in ayağından golü buldu ve 1-0 öne geçti.
Golün ardından hücümda etkinliğini kaybetmeyen Selimiyespor Alibeyköyspor’a neredeyse top göstermedi. Özellikle orta sahada çok top kaybeden Alibeyköyspor organize olmak bir yana kalesinde büyük tehlikeler yaşadı.
Dakikada 27’yi gösterirken 4. Dakikada sakatlanarak tedavi olan Alibeyköyspor’un stoperi İsa Köroğlu yeniden sakatlandı ve kenara geldi. Alibeyköyspor sahada 10 kişi kaldı. 10 kişi kalan Alibeyköyspor ilk defa organize bir atak yaptı. Defanstan atılan topu Samet Şenol kafa ile Enes Soy’a indirdi. Enes topu hemen kaleye doğu yönelen Yusuf Kaymak’a aktardı. Yusuf Kaymak Mustafa Sezer Temel ve Maykın Göral’ın arasından harika sıyrıldı ve kaleci İbrahim Aydinç,’in yanından topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı beraberliği yakaladı.

Golün hemen ardından Alibeyköyspor’da sakatlanan İsa Köroğlu’nun yerine Erkan Sağlam oyuna dahil oldu.

Selimiyespor gole erken reaksiyon gösterdi ve attıkları ilk golün benzerini bu defa İshak Sarıhan’ın ayağından sol kanattan attı. Atılan uzun topa Alibeyköyspor kalecesi Gürcan Yücelik’in tereddüt edip çıkmaması ile İshak çaprazdan Gürcan ile karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla Selimiyespor’u 2-1 öne geçirdi.

Alibeyköyspor toparlanmaya çalışsa da bir türlü pas yapamıyor ve oyun kuramıyordu. 32. Dakikada Selimiyespor kaptanı Maykıl Göral sağ bekte aldığı topu Alibeyköyspor ceza sahasına kadar gelerek penaltı noktasına kadar tek başına getirdi. Penaltı noktasının üzerinden vurduğu top “tıngır mıngır” yuvarlanarak herkesin bakışları arasında kaleye doğru gitti. Alibeyköyspor bu pozisyonda şanslıydı ki top sağ yan direkten döndü ve defans topu uzaklaştırdı.
Selimiyespor’un geliştirdiği bir atakta yapılan ortaya Fırat Yılmazgil ile birlikte yükselen kaleci Gürcan Yücelik belinin üzerine düşünce sakatlık yaşadı ve oyun 7-8 dakika durdu. Sonrasında birkaç dakika dayanabilen Gürcan devre bitmeden kaleyi Kaan Öztürk’e devretti. Sonrasında kaydadeğer bir pozisyon olmadı ve ilk devra Selimiyespor’un yakladığı 5 net pozisyon ve attığı 2 gol, Alibeyköyspor’un çok kötü oynadığı halde bulduğu 1 gol ile 2-1 Selimiyespor’un üstünlüğü ile bitti.

İkinci Devre Alibeyköyspor Fırtınası Vardı
İkinci devreye ise iyi başlayan taraf Alibeyköyspor oldu. Sol kanattan genç futbolcu Enes Soy Yağız Kabil’den sıyrılarak ortasını yaptı. Samet Şenol altı pasın içerisinde topu aldı ve dönerek vuruşunu yaptı, durumu 2-2’ye taşıdı ve 53. dakikada skora denge geldi.

60. dakikada Alibeyköyspor’da günü iki asist yaparak başarılı bir şekilde geçiren Enes Soy sakatlandı ve yerini Orhan Karabay’a bıraktı.
Enes Soy’un oyundan çıkmasının ardından Orhan Karabay göbeğe geçti ve Yusuf Kaymak sol kenara geldi. Yusuf Kaymak’ın etkili oyunu ile sol kanattan bindirmeler yapan turuncu-mavili ekip ceza sahası içerisinden Samet Şenol dışından ise Arda Gençgoğan ile pozisyonlar bulmasına rağmen aradığı golü bulamadı.

Selimiyespor ise ilk devredeki gibi oyunu domine edemese de iyi oynuyor geliştirdiği atakların bir çoğunda Alibeyköyspor kalesinde tehlike oluşturuyordu.
Oyuna 40. dakikada dahil olan Alibeyköyspor’un kalecisi Kaan Öztürk gelişen Selimiyespor ataklarında özellikle atılan uzun toplara bir libero gibi çıkarak ayakla müdahale etti ve iki net pozisyonu bu şekilde savuşturdu.
72. dakikada sağ kanattan gelişen Alibeyköyspor atağında Bilal Kara kendi yarı alanından taşıdığı topu yaklaşık 30 metreden Selimiyespor kalesine gönderdi. Herkesin bakışları arasında kaleye doğru giden top üst direkten geri döndü.
80. dakikada ise sol kanattan Selimiyespor’un kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Sergen Sarp kafayı vurdu. Kaleci Kaanı aşan topa çizgi üstünde Nadir Yıldırım müdahale etti ve golü önleyerek takımı adına önemli bir işe imzasını attı. Bugün kötü bir performans gösteren Nadir bu hareketi ile deyim yerinde ise kendisini affettirdi.

Son on dakikada ise her iki takım da adeta nesefleri kesen bir performans gösterdi. İki takım da pozisyona girse de iki kaleci gole izin vermedi. Özellikle maçın 85 ve 89. Ddakikaları heyecan tavan yaptı.

Alibeyköyspor’un 85. dakikada sol kanattan geliştirdiği atakta Yusuf Kaymak harika ir orta yaptı. Defanstan ileriye çıkan stoper Sezai Çakır iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Ağlara giden topa son anda kaleci İbrahim Aydinç müdahale etti ve mutlak golü önledi. Sonrasında Samet Şenol topu ağlara yolladı ama hakem Cem Koyun ofsayt gerekçesi ile golü iptal etti.

89. dakikada gelişen Selimiyespor atağında İshak Sarıhan kaleci Kaan Öztürk ile karşı karşıya kaldı. İshak vuruşunu yaptı, mesafe yakın olmasına rağmen Kaan Öztürk mükemmel bir refleks ile mutlak golü önledi ve deyim yerindeyse takımının puanı kurtarmasını sağladı.

Alibeyköyspor haftaya Nişantaşıspor ile karşılaşırken Selimiyespor Alemdağspor ile oynayacak.

Maç ile ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ


HABER-FOTOĞRAF: SELİM DEMİRER











1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ey çok bilmiş Alibeyköy yönetimi dünkü maçta oynayan stoperleri çok mu aradınız ? bütün amatör camiası bugün bunu konuşuyor. Sizin stoperleriniz Mehmet ve Tugaydır. Küme düşmemeyi son hafta garantileyen takımlardan aldığınız stoperler hiç bir işe yaramaz. Bırakın inadı formayı gerçek sahiplerine verin.

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...